Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το ΚΚΕ και τα κυριαρχικά δικαιώματα.(Της ελληνικής αστικής τάξης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ);

Με ένα ακόμα επεισόδιο της γνωστής σειράς ''Κυριαρχικά δικαιώματα χώρας μέλους των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων'' μας καλεί και σήμερα "να μην εφησυχάζουμε" ο ''Ριζοσπάστης'' με αφορμή την άσκηση Ηνίοχος 2018, την άσκηση που οργανώνουν τα κοράκια της αριστεροδέξιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπό την αιγίδα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, της αεροπορίας που προστατεύει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, του καμαριού του ΝΑΤΟ και των γερακιών της ελληνικής αστικής τάξης που ονειρεύονται την ηγεμονία στον περιοχή ''ζωτικών συμφερόντων'' του τριγώνου Βαλκάνια-Β. Αφρική- Μέση Ανατολή.
Γράφει ο ''Ριζοσπάστης''
''Η άσκηση που ολοκληρώθηκε χτες, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, καμιά σχέση δεν έχει με την ενίσχυση της άμυνας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας''!
Για άλλη μια φορά παίζει το γνωστό αστείο παραμύθι που αποσυνδέει την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και γενικά τις ολοκληρώσεις του δυτικού καπιταλισμού, με τις προθέσεις και τους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης, με το όνομα με το οποίο πλασάρονται από το σύνολο των προπαγανδιστικών μηχανισμών της, με την κυρίαρχη ιδεολογία της επίθεσης για περισσότερο ''ζωτικό χώρο''. 
Έχουμε  ''Κυριαρχικά δικαιώματα'' λοιπόν, που καμία σχέση δεν έχουν με το ΝΑΤΟ και τους κάθε λογής Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, κυριαρχικά δικαιώματα ταξικά και λαϊκά, τα οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε, και ας μην έχουμε την εξουσία.
Ξανά και ξανά το ΚΚΕ στην προσπάθεια του να μας πείσει να πολεμήσουμε για κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην προσπάθεια να αποκρύψει ότι έτσι θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια προς όφελος της ελληνικής ολιγαρχίας, δημιουργεί τεχνητό χάσμα και προσπαθεί να πείσει μάλλον, γιατί πως αλλιώς να το εξηγήσουμε, πως η ελληνική αστική τάξη δεν ξέρει το συμφέρον της, να πείσει πως συμφέρον της εργατικής τάξης είναι να πολεμήσει και να πεθάνει για κάποια κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία της ανήκουν και ας μην είναι δικά της.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να υποστηρίζουν οι σύντροφοι του ΚΚΕ πως:
 ''Με τέτοιες ασκήσεις, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δοκιμάζουν στην πράξη τα επιχειρησιακά σχέδια που απεργάζονται, αποσκοπώντας στην καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και στον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, αιματοκυλώντας και ξεριζώνοντας τους λαούς, όπως στη Συρία.''
και ταυτόχρονα να καταγγέλλει τις  ''τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, που οι ίδιοι πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να τις αντιμετωπίσουν.'' 
Άραγε στα πλαίσια ποιου ανταγωνισμού ρισκάρουν τη ζωή τους οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, τι είναι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, αν όχι η αποκρυστάλλωση του ''ανταγωνισμού ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, που «παρατάσσουν» τις στρατιωτικές τους δυνάμεις υπερασπιζόμενα μονοπωλιακά συμφέροντα.'';

Εδώ αξίζει να σταθούμε στο τι πραγματικά γίνεται στο Αιγαίο θυμίζοντας το παλαιότερο μας κείμενο για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό: 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_198.html

Από την μεριά μας σαν Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση τονίζουμε πως: 
Η άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, λαμβάνει πάλι χώρα αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με την συμμετοχή άλλων έξι χωρών (θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018).
Ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κύπρος. Πρόκειται για μία πολυσύνθετη, τεράστια, διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών αλλά παράλληλα τους προετοιμάζει για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η κυβερνητική προπαγάνδα αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η άσκηση «Ηνίοχος» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και τον μεσογειακό χώρο.
Παράλληλα με την άσκηση «Ηνίοχος», υπενθυμίζουμε ότι φρεγάτες και υποβρύχια έχουν βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβουν βόλτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε αρχικά τους ναύτες της φρεγάτας «Λήμνος» στο Λίβανο. Τώρα συμμετέχουν σε μια αποστολή ονομαζόμενη «Εμπάργκο», η οποία εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με το Λίβανο και την κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, για τα οποία εποφθαλμιά και η Energean oil & gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων).
Η φρεγάτα «Λήμνος» και άσκηση «Ηνίοχος» έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» αποφάσισε, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πολεμική προετοιμασία και στην φωνή των φαντάρων που δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τα δόγματα πολέμου και καταστολής, με κινητοποίηση ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος 2018», την Πέμπτη 22/3 στις 6 μ.μ., στο Μετρό «Εθνική Άμυνα».
 Είναι το δικό μας «Δεν πολεμάμε, δεν θυσιαζόμαστε στους ανταγωνισμούς σας».



Ένα ισχυρό, νέο αντιπολεμικό-διεθνιστικό-εργατικό και κοινωνικό κίνημα, μπορεί να μπλοκάρει τη μηχανή της κερδοφορίας και του πολέμου. Οι χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, οι εκατοντάδες φαντάροι που θα αρνηθούν, μπορούν να αποτρέψουν την άσκοπη ανθρώπινη αιματοχυσία και καταστροφή. 

Δεν πολεμάμε-Δεν καταστέλλουμε, για ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου