Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Επικίνδυνη αναβάθμιση της άσκησης «Ηνίοχος 2018»


ΔΙΚΥΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η άσκηση «Ηνίοχος», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015, λαμβάνει πάλι χώρα αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα με την συμμετοχή άλλων έξι χωρών (θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018).
Ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κύπρος. Πρόκειται για μία πολυσύνθετη, τεράστια, διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με επιθετικά χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν εικονικό πόλεμο που εκπαιδεύει τους στρατιώτες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών αλλά παράλληλα τους προετοιμάζει για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η κυβερνητική προπαγάνδα αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η άσκηση «Ηνίοχος» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και τον μεσογειακό χώρο.
Παράλληλα με την άσκηση «Ηνίοχος», υπενθυμίζουμε ότι φρεγάτες και υποβρύχια έχουν βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβουν βόλτες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε αρχικά τους ναύτες της φρεγάτας «Λήμνος» στο Λίβανο. Τώρα συμμετέχουν σε μια αποστολή ονομαζόμενη «Εμπάργκο», η οποία εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με το Λίβανο και την κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, για τα οποία εποφθαλμιά και η Energean oil & gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων).
Η φρεγάτα «Λήμνος» και άσκηση «Ηνίοχος» έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» αποφάσισε, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πολεμική προετοιμασία και στην φωνή των φαντάρων που δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τα δόγματα πολέμου και καταστολής, με κινητοποίηση ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος 2018», την Πέμπτη 22/3 στις 6 μ.μ., στο Μετρό «Εθνική Άμυνα». Είναι το δικό μας «Δεν πολεμάμε, δεν θυσιαζόμαστε στους ανταγωνισμούς σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου