Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Θερμά Επεισόδια και Ψυχολογικές επιχειρήσεις εις βάρος του Ελληνικού Λαού

Στην πρόσφατη περίοδο της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, που ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έως το ΚΚΕ την ερμηνεύει ως έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας-προκλητικότητας, βιώνουμε ταυτόχρονα την έξαρση των ψυχολογικών επιχειρήσεων εις βάρος του λαού μας. 
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές έχουν συντηρητικοί καθηγητές, απόστρατοι στρατιωτικοί, ο ίδιος ο Ελληνικός Στρατός, τα ΜΜΕ και μάλιστα καθεστωτικά μέσα (ΣΚΑΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, REALFM κλπ) που συντηρούν ένα αντιπολιτευτικό προφίλ,  συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια "εθνικής ανασφάλειας" που τόσο εξυπηρετεί την κυβέρνηση. 
Τα κοινωνικά προβλήματα, τα Μνημόνια και οι Πλειστηριασμοί μπαίνουν στην άκρη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να χάσουν από τα μάτια τους το μαύρο νήμα που συνδέει τους βάρβαρους όρους εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης τους, τα καθημερινά θερμά επεισόδια της ταξικής πάλης, με την Απειλή διακρατικής σύγκρουσης για τον έλεγχο και εκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Το αστικό κατεστημένο απαιτεί "εθνική ενότητα", απαιτεί θυσίες από τους εργαζόμενους και την νεολαία για νέες αγορές όπλων, για αύξηση της στρατιωτικής θητείας [εξάλλου με τον νέο τρόπο Κατάταξης γίνεται μεγαλύτερη σε διάρκεια και πιο πολεμική], για προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, για την συνολική στρατιωτικοποίηση του κόσμου της εργασίας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ   
Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι προσχεδιασμένες και αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση και τελικά τη συμπεριφορά ομάδων ή ακόμη και μεμονωμένων ατόμων. Θεωρούνται παράγοντας προστασίας των φίλιων δυνάμεων ή και πολλαπλασιαστής ισχύος. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ).
Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των πολέμων επεκτείνεται πέρα από την στρατιωτική στρατηγική και την τακτική στον πληροφοριακό-ψυχολογικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας εργαλεία συναισθηματικής χειραγώγησης και παραπληροφόρησης. Ένας πόλεμος προπαγάνδας-πληροφόρησης που βασίζεται στο ΨΕΜΑ και στοχεύει τον λαό μας! 



ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ;

"Μένω έκπληκτος από την συνεχιζόμενη καπηλεία του γεγονότος της σύγκρουσης της Τουρκικής ακταιωρού με το Ελληνικό περιπολικό του Λιμενικού σώματος.
Άνθρωποι χωρίς γνώσεις επί του αντικειμένου, βγαίνουν στα κανάλια και χάριν του 15λεπτου της δημοσιότητας υπερβάλλουν στις εκτιμήσεις τους, πλειοδοτώντας σε εθνικο-πολεμικές κορώνες.
Ένα συμβάν σύγκρουσης δύο πλοίων (των οποίων και τα δύο πληρώματα φαίνεται να έχουν κάνει λάθη από πλευράς ναυτικών χειρισμών), διογκώνεται, χωρίς καν να εξετασθεί τεχνοκρατικά από συγκεκριμένη ερευνητική επιτροπή για ναυτικά ατυχήματα, και εκλαμβάνεται με σιγουριά ως πρόθεση εμβολισμού για βύθιση και πρόκληση θανάτων.
Οι φανατικοί και από τις δύο πλευρές εκμεταλλεύονται και διαστρεβλώνουν το γεγονός. Οι μεν βλέπουν στο περιστατικό αυτό ηρωϊκή πράξη του κυβερνήτη του Ελληνικού πλοίου, και οι άλλοι επίδειξη ισχύος και ικανότητας του Τούρκου.
Ένα γεγονός βαμμένο με διαφορετικά χρώματα από τις δύο πλευρές, τα μαύρα και κόκκινα χρώματα της παραπληροφόρησης και του πολέμου.
Και η πλειονότητα του δημοσιογραφικού κόσμου για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού της, επαναλαμβάνει τις ανερμάτιστες υποθέσεις και απόψεις, τις φιλοπολεμικές κραυγές και τους αλαλαγμούς". http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ;
Στην ανακοίνωση μας "Ο Τουρκικός Στρατός "βουλιάζει" σε Άσκηση σε λίμνη στα σύνορα με Βουλγαρία και οι Εθνικιστές ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ λέγοντας ψέματα για τον Έβρο!" γράφαμε:

"Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθημερινά μοιράζεται με το σύνολο των φαντάρων το εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργείται στον Ελληνικό Στρατό.


Είναι χαρακτηριστικό ότι Στέλεχος ζήτησε από τους φαντάρους σε Ταγματική Αναφορά να είναι "σε εγρήγορση"....

Όπως είπε: "δεν πρέπει να κοιμόμαστε όρθιοι"...
Και έφερε ως παράδειγμα τη δήθεν άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στον Έβρο. Μια άσκηση που φυσικά προέβαλαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Τουρκίας, για να αναπαραχθεί από τα εθνικιστικά-μιλιταριστικά σαιτ σε Ελλάδα και Τουρκία.
Μάλιστα, τρανοί στρατηγοί, θαυμαστοί ναύαρχοι και ακαταμάχητοι πτέραρχοι βγήκαν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα μεγαλοδημοσιογράφων με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό για να απαιτήσουν:
αύξηση της στρατιωτικής θητείας
πανάκριβες αγορές πολεμικών εξοπλισμών
στρατιωτικοποίηση του κόσμου της εργασίας και παλαϊκή άμυνα...
Όμως όλοι αυτοί ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
Μια μικρής κλίμακας προγραμματισμένη άσκηση του Τουρκικού Στρατού έγινε σε λίμνη κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Βουκλγαρίας...
Και αυτή ήταν για τα πανηγύρια... καθώς το παλαιό άρμα μάχης ΒΟΥΛΙΑΞΕ! 
Όπως γράφει η Ι.Ηλιάδη http://www.armyvoice.gr , χωρίς κανείς να βγει να την αμφισβητήσει,"ο τρόμος αυτές τις ημέρες πουλάει! Μια τουρκική άσκηση σε λίμνη έγινε στον ελληνικό Τύπο τουρκική υπερπαραγωγή με βίαια διάβαση ποταμού στον Έβρο!
Κατ΄αρχήν όπως από την πρώτη στιγμή γράψαμε, η άσκηση γινόταν πολύ μακριά από τα ελληνικά σύνορα, και πολύ πιο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Επίσης καμία σχέση με τον Έβρο, αφού έγινε σε λίμνη"!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ορισμένα από τα οχήματα έμειναν μέσα στη λίμνη και τα πληρώματα βγήκαν με τη βοήθεια φουσκωτών.
Κάθε χρόνο πάντως η άσκηση επαναλαμβάνεται στο ίδιο σημείο με τη συμμετοχή μάλιστα 3-4 LEO, και κάθε χρόνο κάποιο μένει στον πάτο της λίμνης!
Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Όπου τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναδημοσίευσαν την είδηση ως τουρκική πρόκληση, χωρίς να μπουν στον κόπο να τη διασταυρώσουν. http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο προχωρά την εφαρμογή της αδίστακτης αντεργατικής πολιτικής και την κλοπή της λαϊκής κατοικίας, αλλά επιταχύνει τις διαδικασίες για την Αγορά νέων εξοπλισμών που κρίνονται απαραίτητοι για τους επιθετικούς της σχεδιασμούς σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, με κόστος δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια.
Αμερικανικά Πολεμικά Αεροσκάφη F16
Οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει ο λαός μας για το πανάκριβο αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια επιδιώκεται να θαφτούν κάτω από το κλίμα πολεμοκαπηλείας που καλλιεργείται με συστηματικό τρόπο. Διαβάζουμε λοιπόν:
“Πράσινο φως” στον εκσυγχρονισμό των F-16! Ποιο πρόβλημα φαίνεται ότι λύθηκε
Μέσα στο καυτό κλίμα των ημερών στα ελληνοτουρκικά αλλά και τον “Αττίλα” που έχει επιβάλλει η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, η είδηση που έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό 85 αεροσκαφών F-16 της ελληνικής ΠΑ, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr ο “γόρδιος δεσμός” των διαπραγματεύσεων “κόπηκε” και στη συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου των αντιπροσωπειών Ελλάδας και ΗΠΑ στην Αθήνα, αναμένεται να κλείσει το θέμα".

Αξίζει να τονίσουμε την ευρύτερη συμμαχία στο αστικό μπλοκ εξουσίας που διαμορφώνεται για την εν λόγω προμήθεια. Χαρακτηριστικό επεισόδιο η ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας αναβάθμισης των ελληνικών αεροσκαφών F-16 από την εταιρία Lockheed Martin.http://staratalogia.blogspot.gr



Όμως δεν είναι μόνο τα πολεμικά συμβόλαια που αφορούν τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες. Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας περιγράφαμε τα εξής:

Τη συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν ακολούθησε το ταξίδι του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ ναύαρχου Κυριάκου Κυριακίδη στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Γαλλική DGA . Σ΄ αυτή τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα εξοπλιστικά θέματα που σχετίζονται με την Γαλλία. 

Προγράμματα που έχουν να κάνουν:

  • με την υποστήριξη των Mirage 2000 αξίας 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, 
  • τα Γαλλικά βλήματα αέρος – εδάφους που βάλλονται μόνο από τα Μirage,
  • το θέμα των γαλλικών φρεγατών μια και το Πολεμικό Ναυτικό αξίας 500-600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ έκαστη.
Όπλα που θεωρούνται αναγκαία για τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο. http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Το θέμα είναι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων. Να μην περιμένουν μοιρολατρικά την ολέθρια κατάληξη των διαφόρων πολεμικών σεναρίων.
Εξάλλου, ο πόλεμος δεν είναι μόνο ενδεχόμενο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι η καθημερινότητα της ταξικής πάλης με την εκτίναξη της πολεμοκαπηλείας και της πολεμικής προετοιμασίας, την συγκρότηση "εθνικών μετώπων", με την δουλοποίηση των εργαζομένων, την κλοπή συντάξεων-κοινωνικών παροχών-σπιτιών και κόπων μιας ζωής.
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. 
Να γίνουμε εμείς ο κίνδυνος της ανατροπής τους.
ΔΕ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - 
ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ- ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. Τίποτα «εθνικό» να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. Είναι αστικές, ταξικές πολιτικές που αφορούν την επιδίωξη κερδών για τον ελληνικό αστικό κόσμο που προπαγανδίζονται ως «εθνικές ιδέες», για να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων είτε με την προπαγάνδα είτε με την κρατική τρομοκρατία.
Πολιτικές επιλογές άμεσα συνδεδεμένες με το νέο μοντέλο αστικής ανάπτυξης του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου-Καταστολής που απαιτεί τη δουλοποίηση των εργαζομένων, απαιτούν τεράστιες θυσίες για αγορές όπλων και νέους μισθοφόρους, εμπλέκουν τον λαό μας ακόμη πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ξαναναμοίρασμα της περιοχής, χαράσσοντας ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών.
Καταδικάζουμε τις συμμαχίες με το κράτος κατακτητή Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου. 
Το παρόν και μέλλον μας ως εργαζόμενοι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Τούρκο και Κούρδο εργάτη, τον εξεγερμένο του Παρισίου, της Ροζάβα και της Αραβικής Άνοιξης που σήμερα "δοκιμάζει" τον εμφύλιο-τη δικτατορία-την ιμπεριαλιστική επέμβαση, το μετανάστη-πρόσφυγα από την Συρία, την Αφρική και την Ασία.
Πρέπει τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να κάνει ξεκάθαρο ότι «Δεν Πολεμάμε-Δεν Καταστέλλουμε για τα συμφέροντα τους». 
Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. 
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. 
Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των μεταναστών αλλά και της εργατικής τάξης των ευρωπαϊκών χωρών είναι ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο Κεφάλαιο που κάνουν πολέμους και σπέρνουν θανάτους και μεταναστευτικά ρεύματα, προσπαθώντας ύστερα να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Παλεύουμε για: 
Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί πολεμικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί. 
Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου και να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα. 
Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου