Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

35 εκατομμύρια ευρώ για Ισραηλινά drone ενώ ετοιμάζουν πάλι την τερατώδη Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ!


Η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ είναι μια διαρκής Απειλή για την Ειρήνη, μιας διαρκής Απειλή για τον κόσμο της εργασίας.

Ο Άξονας του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου δεν κοστίζει μόνο σε αίμα -ενδεικτικές οι νέες απειλές επίθεσης του Ισραηλινού κράτους στο Λίβανο [Ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας, Ναφταλί Μπένετ, ξεκαθάρισε πως πιθανή πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο, θα θεωρηθεί από το Ισραήλ ως κήρυξη πολέμου. «Τυχόν εκτόξευση πυραύλου από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ θα σημαίνει κήρυξη πολέμου από τη λιβανική κυβέρνηση», είπε μιλώντας στο Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας (INSS) του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ].
Ο 'Αξονας αυτός του Πολέμου που έρχεται να υπερασπίσει βλέψεις των αστικών τάξεων για νέα πλούτη από τις ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, Απαιτεί από τον κόσμο της εργασίας τεράστιες θυσίες για την αγορά νέων οπλισμών.
Στο πλαίσιο αυτό, τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά μέσα έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν την νέα εξοπλιστική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, για την προμήθεια επτά πανάκριβων ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών!
Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαδίδουν "με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ που προβλέπει την τριετή χρονομίσθωση (leasing) επτά μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones). 
Η επίσκεψη του προέδρου του Ισράηλ φαίνεται ότι ήταν καταλυτική για να προχωρήσουν κάποιες εξοπλιστικές συμφωνίες. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας ενημέρωσε στην επιτροπή Εξοπλισμών τους βουλευτές για την εν λόγω συμφωνία με το Ισραήλ που προβλέπει την τριετή χρονομίσθωση 7 drones από το Ισραήλ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια". 
Αντιδράσεις υπήρξαν από όλες τις πλευρές για το τεράστιο κόστος της πολεμικής προμήθειας, τις οποίες όμως επιχείρησε να κατευνάσει ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου.
Στις πολεμικές προμήθειες έρχονται να προστεθούν και οι νέες προκλητικές ασκήσεις που καθιστούν το Ελληνικό κράτος μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τους λαούς της περιοχής!
Όπως αποκαλύπτουν τα μιλιταριστικά σάιτ "η Διεθνής Άσκηση Ηνίοχος 2018 θα περιλαμβάνει αποστολές καταστολής συστήματος αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίου, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης.

Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Στον Ηνίοχο 2018 που θα γίνει τον Μάρτιο συμμετέχουν οι παρακάτω χώρες:

Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C
ΗΠΑ: F-15
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: MIRAGE 2000-9
Ιταλία: TORNADO
Κύπρος: AW-139
Ερωτήματα προκαλεί η μη συμμετοχή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας -από τους βασικούς συντελεστές της Άσκησης τα προηγούμενα έτη-, με τους αναλυτές να τονίζουν τους κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης την Μέση Ανατολή.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το Αντιπολεμικό Κίνημα να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην επικίνδυνη αυτή άσκησης, με τους προφανείς ιμπεριαλιστικούς σκοπούς και στοχεύσεις.
Θυμίζουμε τις σοβαρές κινηματικές πρωτοβουλίες που είχαμε λάβει ενάντια στην Διεξαγωγή της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ:

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 44 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.
Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.
Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση.  Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 44 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης,  3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου,  616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου,  ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης,  ΚΕΠΒ Θήβα16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν ΛάζοςΚΕΜΧ ΝαυπλίουΣτρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου211 ΜΚ/ΤΟ95 ΛΑΤΕΘ116 ΠΜ Άραξος162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
Diktiospartakos.blogspot.com  

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου