Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Το Όνομα της Μακεδονίας: Η σικέ αντιπαράθεση των «Μακεδονομάχων» εναντίον «των φίλων του ΝΑΤΟ»!

Παράλληλα με την τρομερή ταξική επίθεση που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το σύνολο του αστικού κόσμου και η ΕΕ-ΔΝΤ εναντίον του κόσμου της εργασίας, διεξάγεται ένας ακόμη «πόλεμος» με επίδικο το "όνομα της Μακεδονίας".
Από την φιλοΝατοϊκή "Εφημερίδα των Συντακτών" και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέχρι την Εκκλησία, το σύνολο του δεξιού-ακροδεξιού κόσμου, διεξάγεται μια σικέ σύγκρουση.
Έναν «Έντιμο συμβιβασμό με το κράτος των Σκοπίων" ζητά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ναυαρχίδα του μνημονιακού καθεστωτικού τύπου, για να την ακολουθήσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος, που τονίζει και αυτός ότι ήρθε η  "Ώρα για έντιμο συμβιβασμό", περιγράφοντας παράλληλά "τα οφέλη μιας έντιμης συμβιβαστικής λύσης, θα είναι σημαντικά, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο"http://news247.gr
Από την άλλη μεριά συναντούμε τους συνήθεις ύποπτους υπερπατριώτες, με μπροστάρη τη δολοφονική Ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή, τους ακροδεξιούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ και βεβαίως την Εκκλησία. Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι " Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα', η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου τονίζει:
«Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζόμενη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ‘Μακεδονίας’. Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού». 

Θα μας επιτρέψετε να εκτιμήσουμε ότι η ενδοαστική αυτή σύγκρουση είναι σικέ ως προς τον κόσμο της εργασίας, τον όποιο προσδοκούν να ενσωματώσουν σε διάφορες προτάσεις ¨εθνικής ενότητας", να τον υποτάξουν με εναλλακτικούς δρόμους στην αστική πολιτική, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές εντάσεις που πυροδοτεί η όξυνση του κοινωνικού ζητήματος. 


Τρέχα για "το Βουκεφάλα και το Όνομα", αλλά μην αντιδράς στην Απαγόρευση της Απεργίας, την αρπαγή του σπιτιού, της σύνταξης και του μισθού σου!
Εξυπηρετεί δευτερεύουσας σημασίας επιδιώξεις της κάθε συνιστώσας του αστικού κόσμου -από την εκ νέου νομιμοποίηση και ενίσχυση των ΝΑΖΙ, τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και την επιχείριση εκλογικής διάσωσης των ΑΝΕΛ, μέχρι την αναστήλωση του γοήτρου της Εκκλησίας.
Στην πραγματικότητα, το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων και ιδεολογικών μηχανισμών "τα δίνουν όλα", συμφωνούν απόλυτα στην επιτυχή εφαρμογή του αντεργατικού σχεδίου καπιταλιστικής  αναδιάρθρωσης, στην χάραξη του Μονόδρομου της νέας καπιταλιστικής κερδοφορίας όπως την σηματοδοτεί η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα Μνημόνια.
Για αυτό, ενώ όλοι τους "περιφρουρούν" και στηρίζουν το πολυνομοσχέδιο, μπορούν να συγκρούονται για το "όνομα της ΠΓΔΜ" αποπροσανατολίζοντας, καναλιζάροντας εθνικιστικά τις λαϊκές αντιδράσεις!
Γιατί η αστική πολιτική είναι ενιαία, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων!
Ο ταξικός πόλεμος εναντίον του κόσμου της εργασίας δίνεται με τον ίδιο τρόπο, εξυπηρετείται με τις ίδιες στοχεύσεις και σχεδιασμούς, αλληλοτροφοδοτείται από τις στρατηγικές συμμαχίες του ελληνικού αστικού κόσμου με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελληνικού-Ισραηλινού-Αιγυπτιακού-Κυπριακού κράτους, είτε εντός της Ελλάδας, είτε στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και Αφρική. 
Τα ίδια πρόσωπα, κόμματα, μηχανισμοί έπαιξαν και παίζουν καθοριστικής σημασίας ρόλο στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής -που δεν επιβάλλεται από τους δανειστές σε μια κατεχόμενη χώρα όπως αρέσκονται να λένε οι εθνικιστές!
Είναι αυτοί που οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό μας στην χρεωκοπία και με πρόφαση την "σωτηρία μας" δουλοποίησαν τους εργαζόμενους, καταργώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, ιδιωτικοποίησαν-εμπορευματοποίησαν κάθε κομμάτι του Δημοσίου που μπορούσε να τους αποφέρει κέρδος, συγκεντροποίησαν την παραγωγή και το εμπόριο, διέλυσαν το όποιο Κράτος Πρόνοιας, άρπαξαν το σπίτι και τους κόπους μιας ζωής.
Ήταν και είναι ΕΧΘΡΟΙ Μας...
Βρέθηκαν και βρίσκονται απέναντι στην εργατική αμφισβήτηση των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών της περιόδου 2010-2012, ήταν οι 'Μένουμε Ευρώπη" στο Δημοψήφισμα του 2015, το αποτέλεσμα του όποιου Ανέτρεψαν Πραξικοπηματικά, τρομοκρατώντας προηγουμένως με εμφύλια σύγκρουση προκειμένου να διαφυλάξουν τη θέση τους σε ΕΕ και ΕΥΡΩ!
Όχι μόνο υπεράσπισαν με προκλητικό τρόπο ακόμη και τα Αφορολόγητα και τα Προνόμια τους -Εκκλησία, εφοπλιστές- αλλά αποδεικνύεται ότι τα κυβερνητικά μέτρα εξυπηρετούν τον αστικό κόσμο. Επιτρέψτε μας δύο παραδείγματα:
 «Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως η σημαντική ανάπτυξη στις τρίτες χώρες και η μείωση του εμπορικού ελλείμματος, έκλεισαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Νοέμβριο του 2017, οι οποίες συνέχισαν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία» σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Εξαγωγέων, σε σημερινή ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ το Νοέμβριο του 2017, η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, κατά 15,5% και ανήλθε στα 2,58 δισ. ευρώ, από 2,23 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
Όσο πιο φθηνοί γινόμαστε ως εργαζόμενοι τόσο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους! 

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά τον Όμιλο Μυτιληναίος, μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της με το σκάνδαλο των πολεμικών προμηθειών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (τα γερμανικά LEOPARD τμήμα των οποίων κατασκεύασε με υπέρογκο κόστος και την αμαρτωλή σύμβαση των ρωσικών ΤΟΜΑ, την Ισχυρή Ελλάδα και πως αναδύθηκε αυτή μέσα από τις φλόγες της Γιουγκοσλαβίας -χαρακτηριστική η διεκδίκηση των μεταλλείων στο Κόσοβο, η ανάληψη έργου στο κατεστραμμένο Ιράκ http://www.kathimerini.gr), αλλά και το σύνολο της αντεργατική επίθεσης, πτυχές του οποίου αποκαλύπτει το άρθρο http://www.euro2day.gr:
Η Μυτιληναίος θα οριστικοποιήσει επένδυση 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα, η οποία όπως υποστηρίζει θα την καταστήσει το μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη.
«Ελπίζουμε να αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας με ετήσια παραγωγική ικανότητα 1 εκατομμύριο τόνους το 2018», δήλωσε ο CEO του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος στο Reuters. Η Μυτιληναίος εξάγει όλη την παραγωγή αλουμίνας. Το 2008 υπέγραψε 10ετες συμβόλαιο για να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια τόνους στον ελβετικό κολοσσό Glencore, σε ένα ντιλ αξίας 2 δισ. δολαρίων. Το συμβόλαιο αναμενόταν να λήξει φέτος, αλλά ο όμιλος το επέκτεινε ως το 2025, επισήμανε ο κ. Mυτιληναίος. Το αλουμίνιο έχει πραγματοποιήσει ράλι φέτος, με ώθηση από τους περιορισμούς της παραγωγής στην Κίνα. Ο όμιλος Mυτιληναίος προβλέπει ότι οι πωλήσεις φέτος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και ότι τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ. «Θα επιτύχουμε τις προβλέψεις μας» είπε ο κ. Mυτιληναίος. «Μετά την αφαίρεση των φόρων, θα έχουμε κέρδη 160 με 170 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε. Την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 34,2 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος επεκτείνει επίσης και τις ενεργειακές του δραστηριότητες και κατασκευάζει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα έχει μερίδιο 12% από την αγορά χονδρικής στην ενέργεια και 4% στην αγορά λιανικής. Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας προβλέπει ότι η χώρα πρέπει να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ -2,61% για να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της τελευταίας κάτω από το 50% ως το 2020. Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία για να πουληθούν τρεις μονάδες και μια που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να αναζητούσουν επενδυτές. Σε ερώτηση για το αν ο όμιλος ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε από αυτές τις μονάδες, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε: «Θα ήθελα να δω τους όρους (της πώλησης), την κατώτατη τιμή, τις διατάξεις για τους εργαζομένους, το μέγεθος της αναγκαίας επένδυσης».«Δεν θα βιαζόμουν καθόλου» πρόσθεσε.


ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ "ΤΙΜΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ  
Η αντίληψη μας ότι "η αστική πολιτική είναι ενιαία, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων", είναι πόλεμος κατά του κόσμου της εργασίας δικαιώνεται και από το παρελθόν της 25ετούς σύγκρουσης για το όνομα της Μακεδονίας!
Ο Ταξικός πόλεμος στο εσωτερικό της χώρας αλληλοσυνδέθηκε και αλληλοτροφοδοτήθηκε με τους οικονομικούς πολέμους-ΕΜΠΑΡΓΚΟ που διεξήγαγε το ελληνικό κράτος δύο φορές εναντίον της γειτονικής χώρας. 
Μια επιθετική πολιτική που ακολουθούσε το αστικό δόγμα της "Ισχυρής Ελλάδας" που θεώρησε τα Βαλκάνια "Ζωτικό της Χώρο", με χαρακτηριστική την τεράστια οικονομική και πολιτική διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου με θύματα πάντα τους εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα οι οποίοι έβλεπαν να φεύγουν οι επιχειρήσεις που οικοδομήθηκαν με τις κρατικές επιχορηγήσεις, όσο και τους αγρίως εκμεταλλευόμενους Βαλκάνιους εργάτες.  
Τι σημαίνει όμως η γειτονική χώρα για τους Έλληνες επιχειρηματίες;
Διαβάζουμε:
"Οκτώ επιχειρήσεις ελληνικών ή μικτών συμφερόντων, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ το 2016, τον οποίο εξέδωσε το οικονομικό περιοδικό Capital του εγχωρίου ομίλου Capital Media Group, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γραφείου Συνδέσμου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Σκόπια.
Στην 3η θέση, ως προς τον κύκλο εργασιών, κατατάσσεται η ΟΚΤΑ (του ομίλου ΕΛΠΕ), ο μακράν μεγαλύτερος προμηθευτής καυσίμων στη χώρα με κύκλο εργασιών 311 εκατ. ευρώ. Έπονται στην 22η θέση η USJE-TITAN (του ομίλου ΤΙΤΑΝ) με κύκλο εργασιών 72,4 εκατ. ευρώ και στην 24η η Veropoulos με κύκλο εργασιών 70,7 εκατ. ευρώ. Στις 200 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ περιλαμβάνονται επίσης οι Pivara Skopje (Coca Cola HBC - Heineken, 35η ), Dojran Steel (του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, 46η ), ΑΚΤΟR (57η), Zito Luks (Elbisco, 135η ) και Mermeren Kombinat (Παυλίδης Μάρμαρα - Γρανίτες, 144η).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με το συνολικό όγκο εξωτερικού εμπορίου, οι σημαντικότεροι εμπορικοί εταίροι της ΠΓΔΜ ήταν η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Σερβία και η Βουλγαρία. 
Τέλος, σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στην πΓΔΜ το πρώτο εξάμηνο του 2017, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην πΓΔΜ και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έβδομη θέση στην κατάταξη, στην εισροή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην πΓΔΜ, καθώς το σύνολο των επενδύσεων της χώρας ανήλθε στα 2,86 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ενώ το σύνολο των ελληνικών ΑΞΕ στην πΓΔΜ ανήλθε σε 0,96 εκατ. ευρώ (στοιχεία ροών) το 2016, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων".
Και αν τα Εμπάργκο δημιούργησαν τους καλύτερους όρους για το Λαθρεμπόριο των Ελλήνων επιχειρηματιών που συγκάλυψε το ελληνικό κράτος, δεν έλειψαν τα σενάρια συμμετοχής του ελληνικού στρατού στο διαμελισμό της χώρας, καταρχήν με τη δημιουργία "υγειονομικών ζωνών" για τους πρόσφυγες. Πρόσφυγες που προκάλεσαν τόσο οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας, όσο και οι εθνικιστικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ να τροφοδοτούν τις εντάσεις για να αναλάβουν αργότερα "ειρηνικό-ανθρωπιστικό ρόλο", ενισχύοντας παράλληλα τον παρεμβατικό τους ρόλο σε όλα τα επίπεδα, εδραιώνοντας την παρουσία τους.

Οι λάτρεις των θεωριών "της εξάρτησης και της Ελλάδας-προτεκτοράτου", με τις οποίες εκτιμούν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό πλέγμα, κρατούν σιγή ασυρμάτου όταν τον Απρίλιο 2008, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προσήλθαν στο Βουκουρέστι όπου, υπό την ασφυκτική πίεση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, και ενώ η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν έτοιμη να εντάξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, βάζουν βέτο καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού αστικού κράτους. 
Είναι η "Ισχυρή Ελλάδα¨ όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν οι Σημίτης-Μπακογιάννη, που εκβιάζει και εκμεταλλευόμενη την εσωτερική αστάθεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την επιθυμία του γειτονικού αστικού κράτους να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας  καταφέρνει να επιβάλλει τις απόψεις της. Στο Βουκουρέστι, το ΝΑΤΟ απεφάσισε ότι ένταξή τους αποκλείεται εφ’ όσον προηγουμένως δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα. Εκείνη την ομόφωνη απόφαση επαναλαμβάνει σταθερά τα επόμενα εννέα χρόνια κάθε Σύνοδος Κορυφής τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε.
Ουσιαστικά, ο ελληνικός αστικός κόσμος επεδίωξε να του αναγνωριστεί ένας Ηγεμονικός ρόλος έναντι της Δ.Μακεδονίας και επίσης ένας ευρύτερος ιμπεριαλιστικός ρόλος, καθώς το ελληνικό κράτος επιθυμεί να αναλάβει αυτό την αποστολή Συνδέσμου συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 

Ο Καρλ Μαρξ έλεγε ότι "Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα".
Εμείς όμως βλέπουμε να εξελίσσεται ένας νέος γύρος "επίλυσης" που έχει ξανά τα ίδια χαρακτηριστικά: το ελληνικό αστικό κράτος έχει αναπροσαρμόσει τους στόχους και τις επιδιώξεις του στα Βαλκάνια ταυτιζόμενο με τους αμερικανικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, με τον τόνο να δίνει η αντιπαράθεση με την Ρωσία του Πούτιν (που κινείται στηρίζοντας τις πιο εθνικιστικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, επιχειρεί Πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο και υπερεξοπλίζει την Σερβία) και το ενεργειακό ζήτημα!
Ο Ν. Ι. Μέρτζος, τέως πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε πρόσφατη παρέμβαση του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, περιέγραψε τις ιδιαίτερες διαστάσεις αυτού του ζητήματος:
"Η Μεσο-Βαλκανική Ζώνη αποτελεί τον μοναδικό πλέον στρατηγικό διάδρομο για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολή προς την Κεντρική και Νότιο Ευρώπη καθώς επίσης για την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών που ελέγχει η Δύση. Ταυτόχρονα αυτόν τον διάδρομο ακολουθούν από την Ανατολή οι μυριάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες που η Ευρώπη αδυνατεί να διαχειρισθεί. Εν τω μεταξύ έχει ήδη εκτελεσθεί στην ελληνική Μακεδονία και Θράκη το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας - Ελλάδος - Αλβανίας - Αδριατικής - Ιταλίας. Ολες οι εταιρείες είναι δυτικών συμφερόντων. Το ελληνικό τμήμα του αγωγού εξακτινώνεται στη Βουλγαρία και στα Σκόπια καθιστώντας κεντρικό ενεργειακό παίκτη την Ελλάδα. Παράλληλα Ελλάδα και Βουλγαρία κατασκευάζουν ήδη τον κάθετο αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από τον TAP και από την Αλεξανδρούπολη, όπου μελλοντικά θα καταλήγει υγροποιημένο το φυσικό αέριο των ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδος, Βουλγαρίας και Σερβίας συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη όπου συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο δίκτυο των αγωγών ενέργειας".


 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 
ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Απαγορεύουν τις Απεργίες, Βουτούν τα σπίτια του λαού και πετούν 1,6 δις δολάρια για τα F-16! http://diktiospartakos.blogspot.gr
Στην ανακοίνωση μας αυτή επιχειρούμε να αναδείξουμε πλευρές της αστικής πολιτικής που έχει ενιαία εφαρμογή και κοινούς στόχους, τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να αναβαθμίσει το ρόλο του ως Χωροφύλακας των ιμπεριαλιστικών και εθνικών αστικών συμφερόντων στην Βαλκανική Χερσόνησο και Ανατολική Μεσόγειο, για να ικανοποιήσει το σύγχρονο Μεγαλοϊδεατικό όραμα των ΑΟΖ-ενεργειακών κοιτασμάτων-ελέγχου εμπορικών και ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Το παζλ των ανταγωνισμών συμπληρώνουν οι αστικές εθνοτικές εντάσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, η ένταση της σύγκρουσης του Δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου με τον Ρωσικό ιμπεριαλισμό.. 
ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ-ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θεωρεί ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να σταθεί αντιμέτωπο με το σύνολο του αστικού κόσμου, να εναντιωθεί στο σύνολο των εθνικισμών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 
Προτείνουμε την κοινή πάλη των εργαζομένων ενάντια στους Μεγαλοιδεατισμούς και τον επεκτατισμό, στην Ισχυρή Ελλάδα, τον Νεοοθωμανισμό και τους εθνικιστές Τσάμηδες, τα Ορθόδοξα και Μουσουλμανικά Τόξα, τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά σχέδια τους, την εκ νέου μοιρασιά Ζωνών Επιρροής και Αγορών, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία. 
Το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας πρέπει να παλέψει ενωμένο, όχι μόνο να μην μπει η ΠΓΔΜ σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, αλλά να Απελευθερωθεί ο εργαζόμενος λαός μας  από αυτούς τους καπιταλιστικούς-ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και ολοκληρώσεις, να Διαλυθούν.
Το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα πρέπει να μπλοκάρει-ανατρέψει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, τους σχεδιασμούς καπιταλιστικής κερδοφορίας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, που σημαίνουν Εκμετάλλευση-Καταπίεση-Κρατική Τρομοκρατία-Πολέμους-Προσφυγιά.
Το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα πρέπει να παλέψει ενωμένο για τα κοινά εργατικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων από εργατική σκοπιά.
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, για την Συγκρότηση ενός ευρύτερου Αντιπολεμικού Συντονισμού.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου