Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Στο Δ’ Σ'ωμα Στρατού οι αξίες Αξιοκρατία-Ισότητα-Δικαιοσύνη παραμένουν απλά απολιθώματα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ                                
 Έτος μέριμνας προσωπικού ενόπλων δυνάμεων.
Το 2018 θα είναι το έτος μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού κατ’ εξαγγελία του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 
Αλήθεια πιστεύει κάποιος από το εν απομείναν εξαθλιωμένο μόνιμο χαμηλόβαθμο προσωπικό ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο; 
Η ερώτηση είναι ρητορική.
Στο Δ’ΣΣ οι αξίες Αξιοκρατία-Ισότητα-Δικαιοσύνη παραμένουν απλά απολιθώματα στη μνήμη του προσωπικού από την αρχαία ένδοξη ιστορία μας. 
Γεννιούνται ερωτήματα για τον εάν το ΓΕΣ έχει πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης στους μείζονες σχηματισμούς και μονάδες του Δ’ΣΣ. 
Άραγε το Δ’ΣΣ στρατού δίνει ψεύτικες αναφορές του τύπου ‘’ όλα καλά ‘’ ή το ΓΕΣ κάνει πως δεν ακούει και ανταπαντά ‘’ κουράγιο ‘’.
Θεωρώντας και έχοντας ως δεδομένο ότι ο το ΓΕΣ έχει θεσπίσει μαζί με την πολιτεία νόμους και κανονισμούς θα έπρεπε να είναι όλα εύρυθμα, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Ο στρατός ξηράς κατάντησε μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, όπου ισχύουν χιλιάδες νόμοι, αλλά εφαρμόζονται κατά το δοκούν και ο ένας αναιρεί τον άλλο.
Πιάνοντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα στο σχηματισμό του Δ’ΣΣ τη ΔΠΒ Δ’ΣΣ η οποία έχει υφιστάμενες τρείς ΔΠΒ των υφιστάμενων σχηματισμών ΔΠΒ 12ης, ΔΠΒ 16ης και ΔΠΒ 50. 
Το σύνολο αυτών με επικεφαλής και άρχουσα αυτών τη ΔΠΒ Δ’ΣΣ έχει μέσα σε όλα τα άλλα καθήκοντα και τη μέριμνα προσωπικού για τις μονάδες Πυροβολικού. 
Και ερωτώ έχει άραγε η ΔΠΒ Δ’ΣΣ και κατ’ επέκταση το Δ’ΣΣ εφαρμόσει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές που προαναφέρθηκαν; 
Ασφαλώς και όχι! 
Πιάνοντας το θέμα από τη σκοπιά της ισότητας μεταξύ άρρεν και θήλυ προσωπικού αυταποδεικνύεται το προοίμιο του άρθρου. 
Στις αντιαεροπορικές μονάδες των ΔΠΒ του Δ΄ΣΣ δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ισότητα, ποτέ αξιοκρατία και ποτέ δικαιοσύνη. Στην 171 και 182 μονάδες της ΔΠΒ Δ’ΣΣ θήλυ προσωπικό δεν έχει ποτέ διανυκτερεύσει σε φυλάκια αυτών, επίσης έχει πάρει αποσπάσεις παράνομες όπως και το άρρεν προσωπικό εναντία στην ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει λόγω μοναδικότητας των μονάδων Α/Α άμυνας σε κάθε σχηματισμό απαγορεύονται οι αποσπάσεις εκτός μονάδας. 
Η διαφορά είναι ότι στο θήλυ προσωπικό οι αποσπάσεις δόθηκαν, ενώ δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη υπηρεσίας στην ειδικότητα και παραμονής σε μονάδες εκστρατείας. 
Οι δύο μονάδες, η 174 της 12ης και η 173 της 16ης έχουν ανέβει ένα επίπεδο πάνω συν των άλλων στις δύο προαναφερθείσες μονάδες, ενώ είναι μεραρχιακές έχουν εγκρίνει απόσπαση θήλυ προσωπικού σε υφιστάμενες ταξιαρχίες. 
Εννοείται και η 50 της 50 Μ/Κ ΤΑΞ έχει και αυτή αποσπασμένο θήλυ προσωπικό, με τη διαφορά ότι αυτή τολμά ενάντια στη γραμμή του Δ’ΣΣ και στέλνει για υπηρεσίες θήλυ προσωπικό σε φυλάκια ευθύνης της και της το αναγνωρίζει άτυπα το άρρεν προσωπικό της και των άλλων μονάδων. 
Τα γραφεία των μονάδων αυτών έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη γραμμή του του Δ’ΣΣ στρατού που ισχύει για όλο το Δ’ΣΣ, είναι διαχρονικά ‘’επανδρωμένα’’ με όλο το θήλυ προσωπικό των μονάδων, παρότι έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία που προβλέπει για κάθε θεσμό και βαθμό υπαξιωματικού πόσα χρόνια πρέπει να παραμείνει στην ειδικότητα του και μετά να αναλάβει καθήκοντα γραφείου. 
Το όφελος που επιτυγχάνεται είναι ότι δεν μπορεί να φανεί η γύμνια στη γνώση ειδικότητας και στα καθήκοντά της, εν αντιθέσει με το άρρεν προσωπικό και ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους αξιωματικούς κατώτερους και ανώτερους θα είναι άριστες, με απώτερο σκοπό το προσωπικό όφελος όπως μπορεί να μεταφραστεί και να αποδοθεί.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν και πολλά άλλα τραγελαφικά και πικάντικα, άλλα προς το παρόν τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο υπάρχουν. 
Θα κινηθεί κανείς; μένει να φανεί. 
Άραγε αφού εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια συμβαίνει αυτό και υπάρχουν στελέχη που δεν γνωρίζουν τίποτε από την ειδικότητα τους και στην κρίσιμη στιγμή τι θα γίνει; θα πολεμήσουν; με ποιες γνώσεις; θα μεταβούν σε χώρο τελικού προορισμού; Πως; Έχουν οδηγήσει ποτέ; Έχουν αναγνωρίσει θέσεις μάχης ποτέ; 
Αυτά συμβαίνουν εν έτη 2017 και 2018 με το θήλυ προσωπικό. 
Οι βαθμολογίες και τα προσόντα εφάμιλλά και καλύτερα των άρρεν συναδέλφων. Κάνοντας αναφορά παραπόνων ή ισότητας στο Δ’ΣΣ απλά πνίγεται η αναφορά ή απειλείται με πλάγια και δόλια μέσα ο άρρεν που τη συντάσσει και δεν γνωστοποιείται. 
Επίσης ιδίας ειδικότητας, δηλαδή Α/Α Πυρκού υπάρχει τοποθετημένο στέλεχος στο ΓΕΣ ως η υπασπιστής του γνωστού συνδικαλιστή...
Εν κατακλείδι συμπεραίνεται ότι και το ΓΕΣ και η 1η Στρατιά και το Δ’ΣΣ έχουν γνώση τι συμβαίνει και είναι συνυπεύθυνα της Αναξιοκρατίας της Ανισότητας της Αδικίας που συνειδητά εφαρμόζεται. 
Τώρα δεν έχετε δικαιολογία το θέμα κοινοποιήθηκε, είναι γνωστό τοις πάσι. 
Εφαρμόστε τους νόμους και μετά τολμήστε να κοιτάξετε το προσωπικό σας στα μάτια, τώρα μόνο αηδία και λύπηση προκαλείται! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου