Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας Απαγορεύουν αύριο τη διαδήλωση του εχθρού-λαού

Εδώ αναλυτικά η απαγόρευση λόγω Ερντογάν 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Προβάλλει όσο ποτέ η αναγκαιότητα ενός ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, η αναγκαιότητα ενός κινήματος που ταυτόχρονα θα στρέφεται με σύγχρονο τρόπο ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Καθώς η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ερντογάν, αξίζει να θέσουμε ορισμένες παραδοχές:
1ο: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου, παρά τα ανταγωνιστικά σχέδια του Τουρκικού Κατεστημένου που οριοθετούνται ως ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ, στήριξε το καθεστώς ΑΚΡ και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης της μουσουλμανικής εκδοχής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού σε όλες τις σκληρές αντιπαραθέσεις της ταξικής πάλης- χαρακτήρισε τρομοκράτες την Αριστερά και τους Κούρδους αγωνιστές (παραδίδοντας αγωνιστές), στήριξε Ερντογάν σε Πραξικόπημα και Δημοψήφισμα.
2ο: Παρά τις προσδοκίες των εθνικιστών οι ΗΠΑ τελικά «άδειασαν» τους Κούρδους –βλέπε Δημοψήφισμα Ανεξαρτησίας Κούρδων Ιράκ-, ενώ όχι μόνο δεν φεύγουν από το Ιντσιρλίκ οι Αμερικανοί αλλά θα ρίξουν 55 εκατομμύρια δολάρια. Και 40 εκατομμύρια στην Σούδα!
Όμως είναι μια πολιτική καρότου και μαστίγιου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ δηλώνει ότι η δίκη για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος του Ιράν, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη με βασικό κατηγορούμενο τον Τουρκοϊρανό έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, έχει ως στόχο να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία και την οικονομία της.
3ο: η στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά
Παρά τις πρόσφατες οξύνσεις διαβάζουμε:
 «Η Τουρκία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και θα έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη: Όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά και όσον αφορά στις θεμελιώδεις αρχές της. Οι αρχές αυτές είναι ήδη ενσωματωμένες στο Σύνταγμα της Τουρκίας»[…] Η σταθερότητα, η ευημερία, το κράτος δικαίου, η ελευθερία -ακρογωνιαίοι λίθοι των σύγχρονων δημοκρατιών μας […] Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, αλλά και για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα παγκοσμίως».  Είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στην 8η συνάντηση κορυφής της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το Τουρκικό κράτος έχει στρατηγικής σημασίας ρόλο στους δυτικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Το ξέρει και το ξέρουν. Άρα σύντροφοι, παρά τις όποιες αντιθέσεις και την κλιμάκωση του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, παρά την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, παρά τα όποια περιθώρια συμβιβασμού και ένταξης στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Είναι ένας πόλεμος κατά του κόσμου της εργασίας που διεξάγουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ΕΕ- ΝΑΤΟ.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ, ΝΑΤΟ-ΕΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επίθεση της Αντι-Τρομοκρατικής ενάντια στους Κούρδους-Τούρκους αγωνιστές δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό κρατικής τρομοκρατίας.  
 Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους.
Σε αυτό επομένως το πολιτικό-κοινωνικό τοπίο, όπου η καταστροφή που φέρνει η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει όνομα και λέγεται Μάνδρα. 
Έχει θύματα και είναι οι εκατοντάδες δολοφονημένοι εργάτες και οι χιλιάδες πρόσφυγες των πολέμων και των επεμβάσεων τους, η επιβολή του αστικού "Νόμου και Τάξης" είναι τα δόγματα πολέμου-καταστολής. 
Στο στόχαστρο τους οι «ασύμμετρες απειλές», ο εσωτερικός εχθρός. 
Η εισβολή συνιστώσας του κινήματος στο Υπουργείο Άμυνας, αποτέλεσε την αφορμή ώστε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθεστωτικά μέσα και στρατευμένοι καθεστωτικοί διανοούμενοι να εκφράσουν όλη την πολεμοκαπηλεία, τον εθνικισμό και τον ολοκληρωτισμό τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι θα έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του και δεν μπορεί να συνεχίζεται ο κακώς εννοούμενος, ακτιβισμός. Δε μπορεί να θίγεται το ΗΘΙΚΟ των Ε.Δ. και οι Διεθνείς μας συμμαχίες, δήλωσε.

Ουσιαστικά, το θέμα που έθεσαν είναι η Απαγόρευση της αμφισβήτησης του σύγχρονου Μεγαλοϊδεατισμού της άρχουσας τάξης. 
Είναι η κυβερνητική απόφαση ο Στρατός να κάνει συλλήψεις πολιτών. 
Είναι η άσκηση στο ΚΕΝ Θήβας για την αντιμετώπιση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Είναι η κοινή δράση της Κρατικής Ασφάλειας και Ενόπλων Δυνάμεων που εφαρμόζοντας τα σύγχρονα δόγματα Πολέμου Καταστολής ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ-Αγωνιστές της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ 
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη και προσαγωγή 9 αγωνιστών από την Τουρκία


ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ! 
Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν”, με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. 
Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν “πεσκέσι” στον Eρντογάν. 
Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ερντογάν, συνέλαβε 9 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα. 
Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές. Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν. 
Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με τον τούρκικο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά. 
Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας. Αυτές οι συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται τεχνητά, έχει σκοπό να λυγίσει τους αγωνιστές από την Τουρκία και να αποθαρρύνει την αλληλεγγύη των Ελλήνων και Τούρκων εργαζόμενων στον κοινό αγώνα ενάντια στους δυνάστες. 
Οι Τούρκοι αγωνιστές, όμως, γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, είναι ένας λαός που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για πολιτικές ελευθερίες και σοσιαλισμό στην Τουρκία. 
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους. 
Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός. Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!
 • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
 • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 
• ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν Email: epitropi-allileggis@yandex.com 4-12-2017 
Το κάλεσμα στην κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά: 
1. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α |Αριστερή Συσπείρωση, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα 
2. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση – Δίκτυο Σπάρτακος 
3. Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας 
4. ΔΕΑ | Διεθνιστική Εργατική Αριστερά 
5. ΕEK |Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 
6. ΕΚΚΕ | Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας 
7. ΚΕΔ | Avantgarde 
8. ΚΚΕ (μ-λ) |Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό – λενινιστικό) 
9. Κομμουνιστική Ανανέωση 
10. Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα 
11. Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας 
12. ΝΑΡ |Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
13. ΟΚΔΕ | Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας 
14. ΣΕΚ | Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου