Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

8η ΕΑΝ Καλπάκι: Με ΝΙΚΗ αποχαιρετά το 2017 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Καθημερινά γίνεται συνείδηση στους συναδέλφους φαντάρους αλλά και στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στον Στρατό, μπορεί και πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Απαραίτητη προυπόθεση για αυτό είναι η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ των φαντάρων, η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των καταγγελιών τους, η ΔΡΑΣΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αυτό συνέβη και στην 8η ΕΑΝ στο Καλπάκι.
Η επιστολή καταγγελίας έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ την Παρασκευή του βράδυ, στις  22/12.
Παρά τις δυσκολίες των ημερών και την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του εορταστικού κλίματος, τα αντανακλαστικά της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ λειτούργησαν άμεσα.
Καταρχήν, όχι μόνο ακολούθησε άμεσα η δημοσιοποίηση της καταγγελίας των συναδέλφων, αλλά την επόμενη μέρα, Σαββάτο 23/12, εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε τόσο με τον αξιωματικό όργανο υπηρεσίας  που εκπροσωπούσε τη διοίκηση της μονάδας, όσο και με το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ απαιτώντας την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία έθισαν οι στρατιώτες.
Και άμεση υπήρξε η αντίδραση της διοίκησης της 8ης ΕΑΝ στο Καλπάκι.
Το πρόβλημα της θέρμανσης αντιμετωπίστηκε αφού έγινες έκτακτος έλεγχος στις εγκαταστάσεις, ενώ αυξήθηκαν οι ώρες λειτουργίας.
Επίσης, οι συνάδελφοι φαντάροι τονίζουν τη βελτιώση της σίτισης, ζήτημα που τους απασχολεί έντονα.
Τέλος, στις 28/12 έφτασαν με μετάθεση οι στρατιώτες της Σειράς Νοεμβρίου -κάτι που φυσικά ήταν προγραμματισμένο- και όλοι ελπίζουν σε βελτίωση των υπηρεσιών.
Γενική αίσθηση είναι ότι οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται στην παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Μάλιστα, όλοι -και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι- θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε η δημοσιοποίηση της επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων. 
Το μόνο που τους καταλογίζουν είναι ότι άργησαν να το πράξουν!
Θυμίζουμε την καταγγελία τους:

8η ΕΑΝ Καλπάκι: παγωμένοι και νηστικοί φαντάροι σε θερμοκρασίες μείον 7 βαθμούς

Πανηγυρίζουν στο ΓΕΣ για τα 50 εκατομμύρια δολάρια που χάρισαν στους Αμερικανούς για τα άχρηστα ελικόπτερα Ελικόπτερα OH-58D Kiowa http://diktiospartakos.blogspot.gr, στο βωμό της πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ο λογαριασμός πήγε στους συναδέλφους φαντάρους.
Και λέμε ο λογαριασμός πήγε γιατί ενώ δίνουν δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και ασκήσεις με πραγματικά πυρά, περικόπτουν μέχρι εξαφανίσεως τα κονδύλια για το προσωπικό, με άμεσες συνέπειες στην καθημερινότητα των φαντάρων. 
Ταυτόχρονα φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στους στρατιώτες και υποβάλλουν την λαϊκή οικογένεια σε έκτακτη έμμεση φορολογία.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σύμφωνα με την επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στην 8η ΕΑΝ στο Καλπάκι (Γιάννενα), τρομερά δυσάρεστα είναι τα έργα της νέας διοίκησης.
Στους 20 φαντάρους που είναι η δύναμη των φαντάρων ουσιαστικά έχουν αφαιρέσει το φαγητό.
Εδώ και τρεις (3) μήνες η σίτιση των στρατευμένων έχει χειροτερεύσει τόσο πολύ από άποψη ποσότητας και ποιότητας ώστε οι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ουρά στο ΚΨΜ ή να παραγγέλνουν από έξω.
Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι, το γνωρίζουν οι αξιωματικοί, ενώ οι συνάδελφοι έχουν ξανά και ξανά παραπονεθεί σε Υποδιοικητή και Διοικητή αλλά συστηματικά Αδιαφορούν.  
Και φυσικά τις επιλογές της Διοίκησης τις Πληρώνουν οι φαντάροι εκτοξεύοντας το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Μάλιστα, πρόσφατα έφτασαν στο σημείο αθλιότητας να προσφέρουν πρωινό τρεις (3) φέτες ψωμί για όλους -πλέον περιλαμβάνει μόνο μέλι ή μαρμελάδα!
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του ΑΥΔΜ:
"εντάξει ρε παιδιά, μην το κάνουμε και θέμα"
Και πάλι, η διοίκηση της μονάδας υποχρέωσε τους φαντάρους να τα σκάσουν στο ΚΨΜ αφού χωρίς πρωινό δεν βγαίνουν οι ατελείωτες υπηρεσίες και αγγαρείες.
Δηλαδή, η διοίκηση δεν προσφέρει την απαραίτητη σίτιση στους φαντάρους και κερδοσκοπεί εις βάρος τους.
Οι υπηρεσίες είναι πραγματικά ατελείωτες με αποτέλεσμα την εξάντληση των στρατιωτών και την εξαφάνιση των εξόδων.
Η εμπλοκή φτάνει τις (20) μέρες χωρίς έξοδο, ενώ κατά μέσο όρο τους πηγαίνει 12-1 και κάθε μέρα έχουν υπηρεσία! 
Τέλος, τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με το κρύο. Η διοίκηση συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα της παρά το γεγονός ότι στην περιοχή της Ηπείρου υπάρχουν εξαιρετικά ακραίες συνθήκες.
Οι φαντάροι δεν μπορούν να κοιμηθούν τις ελάχιστες ώρες που τους απομένουν για ξεκούραση καθώς ξυπνούν από το κρύο με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -7 βαθμούς.
Το θέμα επαναλαμβάνουμε είναι ότι το ξέρουν όλοι!
Πρόσφατα επισκέφτηκε τη μονάδα ο Ανθυπασπιστής  της Ταξιαρχίας και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα των μονάδων.
Όμως ο Ταξίαρχος Αδιαφορεί!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι.
Καλούμε τους γονείς να παρέμβουν και να ζητήσουν την επίλυση των προβλημάτων.
Πρέπει το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου