Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας: Τι είπε και τι δεν είπε για την μείωση της στρατιωτικής θητείας

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Δ.ΒΙΤΣΑΣ
Για το θέμα της στρατιωτικής θητείας μίλησε ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας σε συνέντευξη του που δόθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. 

"Η στρατιωτική θητεία, το περιεχόμενο και η διάρκειά της, αποτελεί ένα σχετικό μέγεθος. Έχει να κάνει με τη χώρα, τις ανάγκες που θέλει να καλύψει αλλά και τη φιλοσοφία που διαπερνά το όλο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων.
Σήμερα η βασική θητεία στο Στρατό Ξηράς είναι 9, όπως και στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στις άλλες υπηρεσίας του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας είναι 12 μήνες. Παράλληλα, υπάρχει μειωμένη θητεία για ορισμένες κατηγορίες αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας όπως είναι η εναλλακτική κοινωνική θητεία, πάντα στη βάση της αρχής ότι η θητεία δεν είναι τιμωρία και ότι η διάρκεια της έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας.

Στις σημερινές συνθήκες η στρατιωτική θητεία δεν συζητάμε να μειωθεί παραπέρα αλλά δεν υπάρχει λόγος και να αυξηθεί. Μπορώ να πω ότι είμαστε σε ένα επίπεδο ισορροπίας. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτά η θητεία όλο και περισσότερο ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για τον ίδιο τον νέο που καταθέτει ένα κομμάτι της ζωής του στην υπηρεσία της Πατρίδας. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο Δ.ΒΙΤΣΑΣ

 Ωφέλιμη στρατιωτική θητεία για κράτος και στρατό: Με μηδέν κόστος να κάνουν τη δουλεία τους Καμμένος και Βίτσας


Τη μέρα που έρχεται στο προσκήνιο το νέο σκάνδαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις για την προμήθεια από ιδιωτική πολεμική βιομηχανία 1.950 διοπτρών νυκτερινής παρατήρησης - σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ) για τα αντιαρματικά όπλα Calr Gustav, αντί του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε τιμές τριπλάσιας αξίας.
Τη μέρα που αποκαλύπτεται ότι τα αμερικανικά μεταχειρισμένα ελικόπτερα ΟΗ-58D, δεν θα δοθούν ΔΩΡΕΑΝ όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι φαντάροι στενάζουν από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα λόγω εξαιτίας των περικοπών του ΥΠΕΘΑ που μας βάζει να πληρώνουμε για τα πάντα ενώ μας πληρώνει 8,6 ευρώ μηνιαίως.

Έρχεται στην δημοσιότητα μια ακόμη απόδειξη το τι εργασιακή εκμετάλλευση εκμετάλλευση σημαίνει η ΩΦΕΛΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ που προπαγανδίζουν Τσίπρας-Καμμένος-Βίτσας.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο “Χακί” πατέντα από οπλίτες εξοικονομεί χρήμα για το ΓΕΣ

Μια ”χακί” ηλεκτρονική πατέντα που κατασκεύασαν οπλίτες πληροφορικάριοι της 1ης Στρατιάς, γλιτώνει το ΓΕΣ από χιλιάδες ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νέα διεύθυνση του 404 ΓΣΝ Λάρισας στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αποφάσισε όπως συμπεριλάβει και λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων όπως αυτό που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια τόσο στο 401 ΓΣΝ Αθηνών όσο και σε άλλα νοσοκομεία. 

Κάνοντας τις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες και μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους επιτελείς διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ σε επικοινωνία με κατασκευαστές ηλεκτρονικών προγραμμάτων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να κατασκευαστεί με κονδύλια του νοσοκομείου αντίστοιχο πρόγραμμα, διαπίστωσαν ότι και εκεί ήταν ασύμφορο αφού το κόστος ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μη αφήνοντας το θέμα ο Διευθυντής του 404 ΓΣΝ και προκειμένου το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί προς όφελος των δικαιούχων ασθενών του, επικοινώνησε με τον Διοικητή 1ης Στρατιάς από τον οποίο ζήτησε την έγκριση να του παραχωρήσει δύο οπλίτες πληροφορικής για τους οποίους είχε ενημερωθεί ότι είναι αξιόλογοι στη δουλειά τους.

Το deal κλείστηκε και οι οπλίτες έπιασαν δουλειά κατασκευάζοντας με μηδέν κόστος για το νοσοκομείο ”χακί” ηλεκτρονικό πρόγραμμα μηχανοργάνωσης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων αντίστοιχο με αυτό των μεγάλων νοσοκομείων.

Ήδη εδώ και 3 μήνες το 404 χάρη στην επιμονή της Διεύθυνσης, την υποστήριξη της 1ης Στρατιάς αλλά κυρίως στο μεράκι και την προσπάθεια των δύο οπλιτών πληροφορικάριων πέρασε από την εποχή του χειρόγραφου και της καταχώρησης των ασθενών στα βιβλία, στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή. 

Με μηδέν κόστος αυτή τη στιγμή το ΓΕΣ έχει στη διάθεσή του ένα πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα του εμπορίου το οποίο και μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα!


Να κάνουν τη δουλεία τους λοιπόν κυβέρνηση-κράτος-στρατός θέλουν ΔΩΡΕΑΝ.

Για αυτούς είναι ΩΦΕΛΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ: για τους φαντάρους σημαίνει εργασιακή εκμετάλλευση και Κατάργηση θέσεων εργασίας.

Ανεργία και μισθούς της πλάκας φέρνει αυτή η μεθόδευση του Πενταγώνου.


Ονομάζουν ωφέλιμη θητεία την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων από τον Στρατό και το Κράτος

Μπούρδες...

Φθηνή προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου 2015 έθαψε τις υποσχέσεις της για κατάργηση της εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Μέσα στο καλοκαίρι, για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του τουρισμού, αδιαφορώντας για τους κατοίκους της παραμεθορίου, σχίζοντας τους φαντάρους, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως Δούλους χωρίς να νοιάζονται για την Υγεία και Ζωή τους.
Ουσιαστικά Καμμένος-Βίτσας συνεχίζουν το δρόμο που χάραξε ο Κ.Ήσυχος (πρωην ΑΝΥΕΘΑ και υπεύθυνος της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα) και κάνουν πράξη τα χειρότερα σχέδια των ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Με όρους επικοινωνιακής καταιγίδας προβάλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για μία «ωφέλιμη θητεία» «για την πατρίδα, την κοινωνία αλλά και ατομικά για τον στρατευμένο» αναφέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία της σχετικής αναφοράς στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως χαρακτηριστικά λέει «ονομάζουμε το σχέδιο μας “ωφέλιμη θητεία”. Ωφέλιμη για την πατρίδα, την κοινωνία αλλά και ατομικά για τον στρατευμένο. Ο στόχος μας είναι να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και υπό αυτή την έννοια να εκτελεί το καθήκον του στην πατρίδα και συγχρόνως να διευκολύνεται και να αποκτά επιπλέον εφόδια για τη μετά τη θητεία ζωή του».
Την κάλυψη των τρομερών κενών σε Δήμους και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τα μπαλώματα στο κατεστραμμένο σύστημα της Δημόσιας υγείας, την κάλυψη θέσεων εργασίας και την αντιδραστική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων ονομάζουν λοιπόν "ωφέλιμη θητεία"! 
Φυσικά και γνωρίζουν το τι κινδύνους κρύβουν αυτές οι επιλογές τους. Γνωρίζουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων, ξέρουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υγειονομικό αλλά Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας επιλέγουν να αφήσουν ολόκληρα Τάγματα χωρίς γιατρό, ενώ συχνά επικίνδυνες ασκήσεις πραγματοποιούνται χωρίς Υγειονομική κάλυψη.
Αυτό που προέχει για το Υπουργείο Άμυνας είναι να δείξει έργο, είναι να προπαγανδίσει τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού πάνω στις πλάτες των φαντάρων, εις βάρος των στρατιωτών!
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τοποθετούνται οπλίτες θητείας – ιατροί στα Πολυδύναμα Περιφερειακά και Περιφερειακά Ιατρεία της Φολεγάνδρου, της Δονούσας, της Χώρας Σφακίων, της Ερεικούσας, της Αλοννήσου κα της Γλώσσας Σκοπέλου
Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας – ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη:
Σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν. Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού! 
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΑΓΡΟΤΙΚΟ»
Δείτε τι γράφει το άρθρο "Οι ειδικευόμενοι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στο ΕΣΥ. Είδος προς εξαφάνιση είναι οι ειδικευόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των κλινικών. Οι νέοι γιατροί, μετά την αποφοίτησή τους από τις ιατρικές σχολές της χώρας, ανοίγουν τον παγκόσμιο χάρτη επιλέγοντας μια ξένη χώρα που θα τους προσφέρει επαγγελματική ασφάλεια και προοπτική καθώς διαπιστώνουν ότι το ΕΣΥ μαραζώνει". http://www.docmed.gr
Τον Ιανουάριο του 2016 ψήφισαν νόμο για τη θητεία που προβλέπει ότι οι έφεδροι γιατροί που «περισσεύαμε» από τις μονάδες, θα κάνουμε το Αγροτικό μας στα νησιά. Το αντεργατικό αυτό έκτρωμα στήριξε όλο το συντηρητικό Ιατρικό κατεστημένο, οι παρατάξεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, αφού επιχειρεί να εξασφαλίσει μια μάζα φθηνής εργασίας στο πλαίσιο ενός Δημόσιου συστήματος Υγείας και ενός Κράτους Πρόνοιας που εξαφανίζουν, προχωρώντας ταυτόχρονα την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των αγαθών της υγείας-ασφάλισης.
Απέναντι από το διαλυμένο Δημόσιο Νοσοκομείο στέκει το ιδιωτικό Ιατρικό Διαγνωστήριο-Θεραπευτήριο. Στόχοι τεράστιας σημασίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούν τώρα με αφορμή τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Αγροτικό έγινε Υποχρεωτικό από τον τότε Υπ. Υγείας Γεωργιάδη εν μέσω Μνημονίων καθώς στην Παραμεθόριο δεν πήγαιναν οι γιατροί ακριβώς γιατί δεν τα έβγαζαν πέρα οικονομικά. Όμως ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει σταματημό. Ενώ χιλιάδες γιατροί μεταναστεύουν στο εξωτερικό αφού δεν βρίσκουν δουλειά στη διαλυμένη δημόσια υγεία και στο γκρεμισμένο κράτος πρόνοιας, δημοσιοποιείται ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εισαγωγής ιατρών από το εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη το Σάββατο 5/3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτος δεκάδες θέσεις που προκηρύχτηκαν για επικουρικούς ιατρούς σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έμειναν χωρίς υποψηφίους και γι’ αυτό στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό. Ο αντίλογος που υπήρξε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ήταν ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρών, ενώ οι επικουρικές θέσεις όπως είναι το σημερινό σύστημα προσλήψεων ισοδυναμούν με ομηρία και γι’ αυτό δεν υπάρχουν υποψήφιοι. 
Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να καλύψει τα κενά, ας προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών! ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΑΦΦΥΛΗ-ΔΡΙΤΣΑ-ΗΣΥΧΟΥ! Αυτοί ήταν που στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «ΑΜΥΝΑ», δεσμεύτηκαν ότι θα σταματήσουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Ο πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης ήταν που δεσμεύονταν ότι οι φαντάροι θα περιορίζονται αυστηρά στα στρατιωτικά τους καθήκοντα! Τώρα αναίσχυντα μιλούν για κοινωνικό ρόλο του Στρατού… 
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου. 
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου