Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αναπάντητα ερωτήματα από την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία...

Από εχτές τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, μετά τον σκυλοκαυγά που ξέσπασε μεταξύ του ΥΠ.ΕΘ.Α και του τομεάρχη άμυνας της Ν.Δ. περί μεσαζόντων και ύποπτων συνδιαλλαγών όσων αφορά συμφωνία του ελληνικού κράτους και της Σαουδικής Αραβίας για πώληση πυρομαχικών αξίας 66 εκατομμυρίων ευρώ.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_69.html
Εμείς ρωτάμε.
1) Που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα πυρομαχικά;
Θα χρησιμοποιηθούν μήπως στην βάρβαρη επέμβαση του αιμοσταγούς καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στον λαό της Υεμένης; 
Χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βόμβες των Σαούντ και την τεράστια ανθρωπιστική αυτή καταστροφή φαίνεται πως καθόλου δεν την έλαβαν υπ'όψιν τα ''γεράκια'' του ελληνικού κράτους. 
Βλέπουμε πως η ''αριστερή'' μας κυβέρνηση με τα ''ηθικά πλεονεκτήματα'' και τις ευαισθησίες, όχι μόνο είναι διαχειριστής του κράτους με την πιο επιθετική πολιτική ενάντια στους λαούς της περιοχής, όχι μόνο στήνει αντιδραστικές συμφωνίες -άξονες με τη χούντα της Αιγύπτου, την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά μετέχει και κερδοφορεί σε μία από τις πιο τερατώδεις πολεμικές επεμβάσεις αυτή τη στιγμή στο πλευρό του πιο αντιδραστικού καθεστώτος της περιοχής , με τις ευλογίες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ δημιουργώντας κέρδη πάνω σε πτώματα. Θυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει την Υεμένη, παρέα με το Ισραήλ, την χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συγκροτήσει Άξονα παρέα με Κύπρο και Αίγυπτο ''για την διασφάλιση της σταθερότητας και την καταπολέμηση της τζιχαντικής τρομοκρατίας στην περιοχή'' όπως έχει δηλώσει ο Καμμένος , μέσα στο κοινοβούλιο , χωρίς να τον έχει αμφισβητήσει κανείς.


2) Έγινε και πότε έγινε η συζήτηση επί του θέματος της αγοραπωλησίας  στην αρμόδια επιτροπή, ποια στάση κράτησε σε αυτήν το Κ.Κ.Ε το οποίο μετέχει στην επιτροπή με 3 βουλευτές του;
Εδώ το ζήτημα είναι σκανδαλώδες. 
Το ΚΚΕ όφειλε ή όχι να ενημερώσει τον εργαζόμενο λαό για αυτή τη συμφωνία; 
Οφείλει έστω και τώρα να πάρει θέση για αυτήν από την σκοπιά των ''εργατικών λαϊκών συμφερόντων'' ή αρκείται στη χτεσινή ανακοίνωση του 902 που στην ουσία επαναλάμβανε την σκιαμαχία Καμμένου-ΝΔ για την ύπαρξη η όχι μεσάζοντα;
https://www.902.gr/eidisi/politiki/143441/erotimatika-gia-rolo-mesazonta-stin-polisi-pyromahikon

3) Δεν ήρθε καθόλου το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μιλάμε για σκάνδαλο;
Εδώ πάλι είναι έκθετοι οι πάντες, υπάρχει ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΘ.Α η οποία γράφει πως είναι ενήμερη η αρμόδια επιτροπή της βουλής, γιατί δεν βγαίνει κανένας να τον διαψεύσει; 
Aν από τον Κικίλια και τους λοιπούς εκπροσώπους του αστικού κατεστημένου , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ότι έχουν βγει έξω από την διαχειριστική ''πίτα'' κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, δεν είναι από το ΚΚΕ σίγουρα.

Είναι αδιανόητο σε αυτή τη συγκυρία , με την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους να αυξάνεται, με το ελληνικό κράτος να είναι από όλες τις απόψεις ο τοποτηρητής των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, να γίνεται αγοραπωλησία πυρομαχικών που σκοτώνουν αθώους για τα συμφέροντα των πετρομοναρχιών και να το μαθαίνουμε από τις διενέξεις Καμμένου-Κικίλια και τα παπαγαλάκια του αστικού τύπου. 
Τα πράματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν μπορεί το κόμμα να το παίζει κήνσορας και θεράπων του κινήματος από τη μία και από την άλλη να σιωπά μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα των ιμπεριαλιστών με ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του ελληνικού κράτους , χωρίς ούτε καν να ενημερώνει για την ύπαρξη της. 
Η ''εθνική ανάπτυξη'' την οποία υπογράφουν και στην οποία συναινούν οι αστικοί σχεδιασμοί, έχει μόνο αίμα, δάκρυα και περικοπές για τον κόσμο της εργασίας, καταστολή και πόλεμο για τους πρόσφυγες, πόλεμο και θάνατο για τους λαούς των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με το αζημίωτο φυσικά για το ελληνικό κεφάλαιο και τους κυβερνητικούς διαχειριστές του. 
Κάθε ''εθνική ανάπτυξη'' όλη η μεθοδολογία της ''εθνικής συναίνεσης'' κάθε κυβερνητικός διαχειριστής πρέπει να αποτύχουν και να τσακιστούν από τους ταξικούς αγώνες, του εργατικού-αντιπολεμικού-διεθνιστικού κινήματος.

Από την πλευρά μας εμείς σαν Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, επαναλαμβάνουμε το επείγον κάλεσμα μας σε όλους τους αγωνιστές και όλες τις αγωνίστριες του κινήματος, για την δημιουργία ενός αντιπολεμικού συντονισμού με μόνιμα χαρακτηριστικά, που θα παλεύει ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολεμική καταστολή στο εσωτερικό, του ελληνικού κράτους.
Οι διαρκείς πόλεμοι και οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η στρατιωτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους, το πλέγμα άμυνας και ασφάλειας που περιχαρακώνει πλέον κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα
Καλούμε τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, την Τετάρτη στις 8 Νοέμβριου στο κτίριο Γκίνη και ώρα 19.00/ 
Για να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό, και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην οικοδόμηση συστημάτων και δογμάτων άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.
2. Έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
3. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
4. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
5. Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) αντεργατικών πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
7. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου