Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ: ΓΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ-Κουβέντα για τα εθνικιστικά συνθήματα

Που είναι όλοι αυτοί που απαιτούν ο Στρατός να μείνει μακρυά από την πολιτική;
(απαιτώντας να μην υπάρχει Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, διεκδικήσεις και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αντίσταση στον πόλεμο και στην καταστολή από τον Στρατό)
Που είναι όλοι αυτοί που φορούν τις μεγάλες στολές και ηγούνται στο Υπουργείο Άμυνας;
Που είναι όλοι αυτοί που "έριχναν" εξοντωτικές ποινές, τους έτρεχαν στα Στρατοδικεία και απαιτούσαν ποινές που ισούνται με χρόνια φυλάκισης,  για τους φαντάρους Αλβανικής καταγωγής για τις εθνικιστικές χαζομάρες τους;
ΑΠΛΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα και τη Διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων.
Ενημέρωσε για τα εθνικιστικά τραγούδια που ακούστηκαν συντονισμένα και οργανωμένα από το άγημα της Σχολής Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
"Και να μην ήξεραν (;), το έμαθαν!
Ποια ήταν η αντίδραση τους;
ΑΠΛΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ Στρατηγοί και πολιτικοί τους προϊστάμενοι
Γελάκια, αστεϊσμοί και υπεκφυγές, συνόδεψαν την συγκάλυψη, που ήταν βεβαίως δεδομένη. 
Γιατί τα όσα έγιναν στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον Στρατό, δίνει το χέρι στους Φασίστες και στους ΝΑΖΙ, για να μας επιβάλλουν από κοινού τον Εθνικισμό, Μιλιταρισμό και την Πολεμοκαπηλεία τους!

ΒΙΝΤΕΟ-Εθνικιστική Πρόκληση από τους Ευέλπιδες στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Μια ακραία εθνικιστική έκπληξη είχαν ετοιμάσει οι Ευέπλιδες στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Αφού πέρασαν την εξέδρα των επισήμων τραγούδησαν:

«Αλέξανδρε ξύπνα και έλα να δεις! Το όνομα κλέβουν της άγιας σου γης!»

Μια στρατιωτική παρέλαση ακραίου Εθνικισμού που με ευθύνη των Υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα, τα είχε όλα:
την Αμερικανική σημαία και την σημαία του Χίτη Γρίβα που σκόρπισε το μίσος, το θάνατο σε Ελληνοκυπριακή-Τουρκοκυπριακή κοινότητα λειτουργώντας ως όργανο του επεκτατισμού του ελληνικού κράτους-Μητέρας Πατρίδας!

τα πανάκριβα τανκς, τους 2000 Εθνοφύλακες και τα φασισταριά των Λεσχών Εφέδρων!
Είχε όμως και καινούργια εθνικιστικά άσματα από τους Ευέλπιδες, που τα τραγουδούσαν συντονισμένα αφού ο επικεφαλής έδινε τον τόνο, τον ρυθμό, έλεγε το μισσαλόδοξο σύνθημα και αυτοί επανάλαμβαναν. 
Αφού πέρασαν την εξέδρα των επισήμων τραγούδησαν:
«Αλέξανδρε ξύπνα και έλα να δεις! Το όνομα κλέβουν της άγιας σου γης!»




Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Όχι μόνο κινείται στο πλαίσιο του ακραίου εθνικιστικού κλίματος που καλλιεργεί ιδιαίτερα η εθνικιστική-ακροδεξιά ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, αλλά αποκαλύπτει ότι υπήρχε Συντονισμός, Προετοιμασία και προηγούμενος Σχεδιασμός.

Η ελληνική αστική τάξη δείχνει να σηκώνει τους τόνους για το ζήτημα της "Μακεδονίας", είτε για να διαπραγματευτεί τη θέση της στην περιοχή, είτε για να απαιτήσει "εθνική ενότητα" αφού η βάρβαρη αστική πολιτική έχει φτάσει στα όρια του τον κόσμο της εργασίας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ΥΠΕΘΑ επιχειρούν με την στήριξη του συνόλου των καθεστωτικών ΜΜΕ να καλλιεργήσουν κλίμα "εθνικών κινδύνων", όχι μόνο για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους, αλλά και να στρατεύσουν στην επιδίωξη των εθνικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου: 

ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχος Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου-αναβάθμιση του ρόλου τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Για να τα επιδιώξουν όμως πρέπει να "περάσουν" στον κόσμο της εργασίας τους μισθούς των 200 ευρώ και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, την βάρβαρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, την "προνομιακή" πολεμική τους σχέση με τις ΗΠΑ, τις αγορές πανάκριβων εξοπλισμών και τις προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ.
Για τα άθλια εθνικιστικά άσματα που ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τους Ευέλπιδες είναι συνυπεύθυνοι τόσο ο Διοικητής της Σχολής Υπτγος Χαράλαμπος Λαλούσης αλλά και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. 
Ουσιαστικά οι Ευέλπιδες -χωρίς να είναι αυτός ο ρόλος τους- χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν Πολιτική [από όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο Στρατός πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική], για να προβάλλουν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ μια ακραία Ακροδεξιά-Εθνικιστική θέση!
Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις τους, αν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και λήψη των απαιτούμενων μέτρων.
Εμείς καταδικάζουμε την ακραία αυτή εθνικιστική παράσταση και καλούμε στην συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου