Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πανικό προκάλεσε η αποκάλυψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την υπόθεση μπούλινγκ στο 388 ΠΑΠ στις Σάππες

Πραγματικά, οι κατατρομαγμένοι γονείς, που βίωσαν μαζί με το 19χρονο παλικάρι τους την Αδικία και τον Παραλογισμό του Ελληνικού Στρατού, ποτέ δε μπορούσαν να φανταστούν τις συνέπειες από την ενεργοποίηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την συμπαράσταση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Και πράγματι, σε ελάχιστο χρόνο τα δραματικά γεγονότα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ και εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είχε επικοινωνήσει άμεσα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους.
Αρχικά -και τονίζοντας την μικροψυχία των ανθρώπων- πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη αντίδραση της μονάδας προήλθε από τον Υποδιοικητή  -και ενός από τους πρωταγωνιστές των άθλιων γεγονότων -  ο οποίος κάλεσε τον 19χρονο φαντάρο θύμα του μπούλινγκ αλλά και της χακί σκευωρίας για να μάθει ποιος πληροφόρησε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όμως, τα γεγονότα τον ξεπέρασαν και η πίεση ήταν ασφυκτική.
Ο Διοικητής της μονάδας, μετά και την κινητοποίηση σε επίπεδο ΓΕΣ και Ταξιαρχίας, αναγκάστηκε να διακόψει την άδεια του και να επιληφθεί της καταστάσεως. 
Όχι μόνο κάλεσε τον αδικημένο συνάδελφο για να λάβει προσωπικά γνώση του τι είχε συμβεί, αλλά επίσης συνομίλησε με τους γονείς, για να δεχτεί τις καταγγελίες τους για το μπούλινγκ αλλά και για την παραπλάνηση, την σκευωρία που έστησε ο Στρατός.
Μάλιστα, υπήρξε και παρέμβαση του Ταξίαρχου που συναντήθηκε με τον συνάδελφο στον οποίο δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το κάθε τι για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα αυτά, αλλά και να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία της άσχημης αυτής υπόθεσης.
Τέλος, σε ομιλία του Ταξίαρχου προς όλο το προσωπικό έγινε σαφής η βούληση του να μην επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων γεγονότων.  
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
Είναι σαφές ότι τίποτε δε θα γινόταν αν δεν παρενέβαινε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά των φαντάρων και των γονιών, το Κίνημα Μέσα και Έξω από το Στρατό μπορούν να απαντήσουν στη βαρβαρότητα και την Αυθαιρεσία.
Θυμίζουμε   

388 ΠΑΠ στις Σάπες: έβγαλαν με ψυχολογικά προβλήματα 19χρονο φαντάρο θύμα μπούλινγκ από "παλιούς" στρατιώτες και υπαξιωματικούς



Η καταγγελία που μας έγινε από γονιό που το παιδί του υπηρετεί στο 388 ΠΕΠ στις Σάπες αποδεικνύει όλη την σαπίλα του ελληνικού στρατού.

Υποκρισία που πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό, η συγκάλυψη του παραπτώματος μαζί με την ενοχοποίηση του θύματος.

Κοιτάτε τι γίνεται στον Ελληνικό Στρατό.

Πως κάνουν Άνδρες τα παιδιά του εργαζόμενου λαού μας οι στρατιωτικοί!

Στις Σάπες λοιπόν, στο 388 ΠΑΠ παίρνει μετάθεση ένα 19χρονο παλικάρι με καταγωγή από την Αθήνα.

Σύντομα στοχοποιείται λόγω της καταγωγής και του νεαρού της ηλικίας του.

Τα επεισόδια μπούλινγκ είναι καθημερινά, ολοένα πιο βίαια και έχουν ως πρωταγωνιστές δύο ντόπιους υπαξιωματικούς και 3-4 μεγαλύτερης ηλικίας φαντάρους, "παλιότερους" στη μονάδα, επίσης ντόπιους.Οι επιθέσεις είναι γνωστές στη διοίκηση της μονάδας, αλλά δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα.

Πρόσφατα ο 19χρονος φαντάρος αντιμετώπισε ορθοπεδικό πρόβλημα και απαιτήθηκε η εξέταση του από Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Δείτε όμως συμπαιγνία που του έστησαν η διοίκηση της μονάδας και η Υγειονομική Υπηρεσία.
Ενώ λοιπόν φεύγει συνοδευόμενος για να πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Ξάνθη να κάνει μαγνητική εξέταση στο γόνατο του, τον πάνε στην Κομοτηνή, όπου η ψυχίατρος γνωμοδοτεί ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 
Αργότερα, θα τον στείλουν στο 402 Σ.Ν. στην Ξάνθη.
Ο αρμόδιος Ανώτερος γιατρός αποφασίζει να του αλλάξει τον χαρακτηρισμό της Σωματικής του Ικανότητας σε Ι3 χωρίς όπλο.
Ενώ ο 19χρονος φαντάρος βουλιάζει στην απελπισία με την αδικία και την συμπαιγνία που βίωσε, οι γονείς του είναι τρομοκρατημένοι.
Αν το παιδί τους υφίστατο επιθέσεις μπούλινγκ πριν από αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, τι έχει να γίνει τώρα που οι θύτες των επιθέσεων φαίνεται να νομιμοποιούνται μέσω της ενοχοποίησης του 19χρονου θύματος της παρανομίας τους;
Οι γονείς επικοινώνησαν με τη διοίκηση της μονάδας και πιο συγκεκριμένα με τον Υποδιοικητή που εκτελεί χρέη διοικητή και τον ρώτησαν γιατί δεν τους ενημέρωσε, πρακτική που ακολουθούν άλλες διοικήσεις μονάδων.
Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική: 

"εδώ κυρία μου είναι στρατός, δεν είναι σχολείο"!
Αυτός είναι ο Στρατός και το στρατιωτικό κατεστημένο που αρπάζει υποχρεωτικά τα παιδιά του εργαζόμενου λαού μας για να τα εκμεταλλευτεί οικονομικά και εργασιακά, να τα διαπαιδαγωγήσει, πειθαρχήσει και να τα "κάνει άνδρες¨ όπως λένε οι μιλιταριστές.
Φυσικά τα στοιχεία όλων είναι στη διάθεση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, όπως μας έχουν γνωστοποιηθεί όλες οι παράμετροι αυτής της άθλιας και βάρβαρης υπόθεσης.
Οι γονείς που είναι διατεθειμένοι να πράξουν το οτιδήποτε για να προστατεύσουν το παιδί τους θεωρούν ότι η διοίκηση της μονάδας, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας έχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ.

Να αγωνιστούμε ενωμένοι για ένα Κίνημα μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Δώστε τη μάχη ενάντια στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και το φασισμό μέσα από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου