Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας

  Carpathian Eagle-17: Στα Καρπάθια Όρη οι Ειδικές Δυνάμεις με Chinook - ΦΩΤΟ
Μια ακόμη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια ήρθε να αποδείξει τον ρόλο που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Η ιδιαίτερη σχέση με τις ΗΠΑ που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μεταφράζεται μόνο σε μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανική βάση, σε αγορές πανάκριβων όπλων, αλλά και στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής σε μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια έως των Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχεδιασμοί που συνδέονται άμεσα με τα αμερικανικά και ελληνικά ενεργειακά πλάνα, στρέφονται εναντίον της Ρωσίας. 
Οι επεμβάσεις τους όμως και οι βομβαρδισμοί λαών βάζουν τον λαό μας στο στόχαστρο της εκδίκησης.
Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και προφυλάσσονται οι επενδύσεις τους...
Στο πλαίσιο αυτό, από 14 έως 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Τίργκου Μούρες, στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβανίας, στη Ρουμανία, η πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «Β-9, CARPATHIAN EAGLE-17», με τη συμμετοχή μονάδων των κρατών της Διαβαλκανικής Συνόδου των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της προαγωγής της στρατιωτικής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης των συμμετεχόντων χωρών.
Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από Ελλάδα, πΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, και Μαυροβούνιο. Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Τουρκία δεν συμμετείχαν στην άσκηση.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος με προσωπικό μονάδων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και με 1 ελικόπτερο CH-47D και προσωπικό της Ι Μεραρχίας Πεζικού.
Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιελάμβαναν βολές φορητού οπλισμού και βολές μάχης ταχείας αντίδρασης ημέρα και νύκτα, αεροκίνητες επιχειρήσεις, καταρρίχηση από ελικόπτερο, άλματα στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ορεινό αγώνα και Α΄ Βοήθειες.
Λεπτομέρεια! Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ για μια ακόμη φορά δεν δημοσίευσαν το κόστος αυτής της άσκησης.
Βλέπεις, μπορεί να κόβουν κονδύλια που αφορούν τους φαντάρους και την συντήρηση μονάδων-μέσων, αλλά για τις πολεμικές προετοιμασίες, για το ΝΑΤΟ, έχουν ΕΥΡΩ!
 
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου