Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εκβιασμοί ΗΠΑ στα Βαλκάνια: Ή μαζί μας ή εναντίον μας!

Διαβάζουμε στην σχετική αρθρογραφία:
Όταν υπάρχει “πόλεμος”… τότε είτε είστε μαζί μας είτε εναντίον μας

Ήταν 6 Νοεμβρίου 2001, σχεδόν έναν μήνα μετά την  11η Σεπτεμβρίου και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ: 
«Either you are with us or you are against us»!

Είτε είστε μαζί μας είτε εναντίον μας! 
Εν ολίγοις, δεν υπάρχει περιθώριο ουδετερότητας, ούτε καν περιορισμός με απλή έκφραση «συμπάθειας», καθώς πρέπει να βρουν ένα ρόλο, να κάνουν κάτι στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας που είχε κηρυχθεί.

Το δόγμα αυτό της Αμερικανικής πολιτικής, που κάλυψε ιδεολογικά "τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που διεξάγεται από τους πραγματικούς Τρομοκράτες του πλανήτη και έθεσε ωμά διλήμματα για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, την επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού επανέρχεται στο προσκήνιο.
Το επιβεβαιώνει η παρουσία του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Χόιτ Μπράιν Γι, σε οικονομική σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. 
Είπε ότι τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να αποδείξουν ότι το εννοούν… «δεν μπορούν να κάθονται ταυτόχρονα σε δύο καρέκλες»!
Δεν επιτρέπει στους Σέρβους την απόπειρα να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Δύση εν γένει από τη μία και τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άλλη. 
Τους το τόνισε:
Όσο δύσκολο και να είναι, πρέπει να κάνουν τη στρατηγική επιλογή τους, εννοώντας παράλληλα ότι με αυτή θα επωμιστούν το όποιο κόστος και το όποιο όφελος η τελική τους επιλογή θα συνεπάγεται… 
Τους κατηγόρησε ακόμα ότι καλύπτουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που δρουν υπό την κάλυψη ανθρωπιστικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε: «το ρωσικό όραμα για τα Βαλκάνια διαφέρει από το ευρωπαϊκό», καταλογίζοντας στη Μόσχα ότι επιδιώκει Βαλκάνια αδύναμα και διχασμένα και όχι ισχυρά και ενταγμένα στην ΕΕ και τους λοιπούς οργανισμούς ασφάλειας και συνεργασίας της Δύσης. 
Και το λέει ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, της ιμπεριαλιστικής δύναμης που βομβάρδισε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, κομμάτιασε τα Βαλκάνια σε κρατίδια, εξόπλισαν λαθρεμπόρους και φασίστες, συνεργάστηκαν με μαφιόζους... 

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, κάτι που αποκαλύπτει και η ένταση σε ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο, καθώς αλληλοσυνδέονται με τους ευρύτερους σχεδιασμούς τοπικοί εθνικισμοί και βλέψεις των αστικών τάξεων.
ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
Δεν είναι εξάλλου τυχαίες οι παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα:

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της» δήλωσε, στην ομιλία του, στις 10 Οκτωβρίου, στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».
Το τι σημαίνουν όλα αυτά αποκαλύπτει η ανακοίνωση του Κογκρέσου σχετικά με την ελληνοαμερικανική συμφωνία εκσυγχρονισμού των F16:
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 
Αυτή η προτεινόμενη συμφωνία θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που αποτελεί σημαντικό εταίρο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε μια διαμόρφωση F-16 Block V θα ενισχύσει την ικανότητα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμείνει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που δημιουργούν οι εχθροί της συμμαχίας στις ΗΠΑ και τη συμμαχία.
Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος:
"η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας, σε μια από τις πιο ασταθείς περιοχές της Ευρώπης, μία χώρα που εκπληρώνει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.
Επέκταση της συμφωνίας για την Σούδα, προετοιμασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, βάση εφόρμησης η Ανδραβίδα και κέντρο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, διεκδίκηση νέων βάσεων για τα μη επανδρωμένα δολοφονικά UAV σε Λάρισα-Άκτιο-Σκύρο, παραχώρηση βάσεων σε Κάρπαθο κλπ. διαμορφώνουν το παζλ της σχέσης προνομιακού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ.
Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και οι τρομοκράτες των ΗΠΑ διευκολύνονται "στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»! 
Προσφυγιά, καταστροφή λαών, λεηλασία πηγών-δρόμων ενέργειας-ορυκτού πλούτου, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Σομαλία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία....

Πιστεύουμε ότι το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να βγουν μπροστά 
Όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αστικός κόσμος φέρουν τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Αλλά συστηματικά καλλιεργούν τους όρους ενδεχόμενης εκδίκησης, τον όποιο εκμεταλλεύονται για να σπείρουν την Ισλαμοφοβία, να προπαγανδίσουν ότι μετανάστες-πρόσφυγες είναι "ασύμμετρες απειλές". 
Εντείνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης ενάντια τους, κλιμακώνοντας τον ¨πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που σημαίνει νέες επεμβάσεις, αύξηση της καταστολής και του ελέγχου για τον εργαζόμενο λαό μας. 
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ 
ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου 
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου 
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους. 
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου. 
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε. 
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό Συντονισμό. 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου