Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Επίθεση των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη Χεβρών στην παρουσία της GUE/NGL

Αντιμέτωποι με επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην Παλαιστίνη ήρθαν Ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Νεοκλή Συλικιώτη, κατά την επίσκεψή τους στη Χεβρών χθες το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου Κύπριου Ευρωβουλευτή, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο σε κατάστημα και στη συνέχεια σε πολυώροφο κτίριο της Χεβρών, λόγω των πυρών που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός.
«Η επίθεση άρχισε εντελώς απροκάλυπτα χωρίς καμία αιτία. 
Ο ισραηλινός στρατός για να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και για να επιδείξει την δύναμή του, επιτέθηκε σε εμπορικούς δρόμους με χιλιάδες κόσμο. 
Τα γεγονότα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι έβλεπαν να πέφτουν πυρά με κανονικές σφαίρες, καπνογόνα και χειροβομβίδες.
Για περίπου 1,5 ώρα ήταν αποκλεισμένοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προστίθεται ότι "οι κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν σε παράνομες συλλήψεις, τρομοκρατώντας τον κόσμο και ένας δε από τους συνοδούς της αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών τραυματίστηκε ελαφρά".

Σε δηλώσεις του ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει άλλο στα λόγια αλλά πρέπει να δράσει άμεσα και να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν. Επισήμανε δε πως θα ενημερώσει λεπτομερώς για τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, τόσο το Ευρωκοινοβούλιο όσο και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.

Όπως σημειώνεται, η πόλη της Χεβρών έχει ειδικό καθεστώς καθώς παρόλο που είναι υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακή αρχής, 400 έποικοι, "οι οποίοι είναι φανατικοί Εβραίοι ακροδεξιοί, έχουν εγκατασταθεί παράνομα στο κέντρο της παλιάς πόλης και ο ισραηλινός στρατός τους προστατεύει". Τόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και η ΕΕ κατήγγειλαν αρκετές φορές στο παρελθόν τον εποικισμό και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Χεβρών εξαιτίας των εποίκων και των κατοχικών δυνάμεων.

Πηγή: KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου