Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αυτή είναι η Αμερική, o παγκόσμιος Χωροφύλακας!

 Χιλιάδες απελπισμένοι ασθενείς συρρέουν σε δωρεάν κλινική σε υπαίθριο αυτοσχέδιο νοσοκομείο στη Βιρτζίνια!
Αεροπλανοφόρα για την προστασία των γιγάντων της πετρελαϊκής βιομηχανίας...
Αχυρώνες-νοσοκομεία για το φτωχό λαό!
Αυτοί είναι οι "φίλοι του Καμμένου και του Τσίπρα"!
Ένα εκθεσιακό κέντρο μετατράπηκε σε ένα τεράστιο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που προσφέρει δωρεάν ιατρική, οδοντιατρική και όραση σε χιλιάδες απελπισμένους ασθενείς στη Βιρτζίνια, για να αντιμετωπίσει την κρίση υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α. 

Οι άνθρωποι ταξίδευαν σε μίλια και κατασκηνώθηκαν όλη τη νύχτα για να το δουν οι γιατροί που χρησιμοποίησαν αχυρώνες, φορτηγά και περίπτερα ζώων για να πραγματοποιήσουν θεραπείες και εξετάσεις. http://www.nydailynews.com/…/thousands-desperate-patients-f…

Στις ΗΠΑ λοιπόν που οι φτωχοί ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας σε αχυρώνες και περίπτερα ζώων, ψήφισαν σχεδόν 700 δις δολ. για πολεμικούς εξοπλισμούς!

Ενώ ο Λευκός Οίκος στον προϋπολογισμό που κατέθεσε είχε ζητήσει 603 δισεκατομμύρια δολάρια για την Άμυνα/Ασφάλεια, έρχεται η Βουλή των Αντιπροσώπων να περάσει τον νόμο που διέπει συνολικά τις δαπάνες για την εθνική άμυνα (NDAA: National Defense Authorization Act), να εγκρίνουν μέχρι και 695,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018!


Οι βουλευτές ψήφισαν το NDAA με 344 ψήφους υπέρ και μόλις 81 εναντίον, με τον νόμο να επιτρέπει δαπάνες 621,5 δισεκατομμυρίων για τον βασικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου και τα πυρηνικά προγράμματα του υπουργείου Ενέργειας, αλλά και 75 δισεκατομμύρια «πολεμικό προϋπολογισμό», για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό (OCO: Overseas Contingency Operations).


Τι χρειάζονται όλα αυτά τα χρήματα;

Πέρα από τα κολοσσιαία κέρδη της ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας, είναι η εξυπηρέτηση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που απαιτεί όλα αυτά τα κονδύλια που αφαιρούνται από τον λαό για να ικανοποιήσουν τους σχεδιασμούς του αμερικανικού κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν πραγματοποιούνται κοινές πολεμικές ασκήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας δίπλα στο γεωτρύπανο της TOTAL! 

Ήδη δύο γαλλικές φρεγάτες, που βρίσκονται ανοικτά της Κύπρου βρίσκονται σε επιχειρησιακή συνεργασία με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN 77) που επιδεικνύει εμπράκτως το μέγιστο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων. 

Και τα πολεμικά πλοία κινούνταν μεταξύ του 4, 5, 6 και 7 οικοπέδου και σε σχετικά απόσταση ασφαλείας από το τεμάχιο 11 όπου το «West Capella» των Total/ENI συνεχίζει χωρίς προβλήματα να τρυπάει κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Για τα συμφέροντα επομένως της TOTAL, ExxonMobil, BP, Chevron, Shell, ConocoPhillips, ΕΝΙ, του Λάτση-Βαρδινογιάννη- Energian Oil Gas klp. ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Για τα δικά τους κέρδη απαιτούν νέες θυσίες και εθνικά μέτωπα εργαζομένων-επιχειρηματιών-φασιστών, νέους εξοπλισμούς και μισθοφόρους στρατιώτες, στρατιωτικοποιούν τον εργαζόμενο λαό μας και προπαγανδίζουν τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη: στον ακήρυκτο πόλεμο χαμηλής έντασης που διεξάγουν κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ εναντίον του εργαζόμενου λαού μας πρέπει να βγούμε Εμείς Νικητές.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου