Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Στην Εσθονία "ταραχή" και στον Γράμμο Ανοχή!


Έκθετη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Γιορτή του Μίσους των Στρατιωτικών και των Ακροδεξιών, στο Γράμμο με τις ιστορικές μνήμες των Ναπάλμ των Αμερικανών.
Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
«Το πρόσφατο συνέδριο στην Εσθονία ανέδειξε τελικά την περιθωριοποίηση εκείνων των δυνάμεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες επιθυμούν να ανοίξουν με ρεβανσιστική διάθεση έναν νέο κύκλο αντικομμουνιστικών και αντιμαρξιστικών ιδεολογικών αφηγήσεων.
Και αυτό προκύπτει ευθέως, όχι μόνο από τη μειωμένη συμμετοχή υπουργών της Ε.Ε., αλλά κυρίως από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό της φιλοξενούσας χώρας», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Και συνεχίζει:

«Νεοσυντηρητικές, κεντροδεξιές αλλά και ακροδεξιές δυνάμεις επιδιώκουν να ταυτίσουν τον ναζισμό/φασισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία και τα χειραφετητικά κινήματα της Αριστεράς σε όλο τον 20οαιώνα, τον αγώνα των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων του λαού για δημοκρατία, κοινωνική αναδιανομή και για έναν σοσιαλισμό ελεύθερο και δημοκρατικό. Προσπαθούν να προκαλέσουν ιστορική απελπισία και αίσθημα ματαιότητας, να ταυτίσουν την πάλη για την πρόοδο της ανθρωπότητας και την κοινωνική δικαιοσύνη κατά του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος με τα μοναδικά στην Ιστορία εγκλήματα των ναζί σε βάρος των Εβραίων, των κομμουνιστών, των δημοκρατών, σε βάρος λαών ολόκληρων με γενοκτονικό τρόπο.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο ιστορικός αναθεωρητισμός, ο οποίος δίνει πανευρωπαϊκά ένα σωρό ελαφρυντικά στους δωσίλογους και τους συνεργάτες των ναζί, εκφέρεται ειδικά στην Ελλάδα από τη Νέα Δημοκρατία και άλλα συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα κόμματα, όπως και από επιφανή στελέχη της εγχώριας Σοσιαλδημοκρατίας».

Αυτά λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης για το Συνέδριο της Εσθονίας…

Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το Ιερό μνημόσυνο στον Γράμμο και στο Βίτσι προς τιμή της θυσίας των ηρωικών πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Στρατού μας και της Χωροφυλακής που συνέτριψαν την 29η Αυγούστου του 1949 στο Γράμμο (Επιχείρηση Πυρσός Γ) την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949.

Ή αλλιώς, «της συντριβής των κομμουνιστοσυμμοριτών» όπως αναφέρει ο Χρ. Μπολώσης , Υποστράτηγος ε.α., στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Γιορτή του Μίσους πραγματοποιείται με ευθύνη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)!

Δηλαδή, από μια θεσμική Ένωση Αποστράτων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο το κράτους και του Υπουργείου Άμυνας.

Θεωρούμε ότι η στάση των υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα απέναντι στο αποκρουστικό αυτό γεγονός δεν απηχεί μόνο τις πολιτικές τους θέσεις και αντίληψη συμμαχιών.

Δεν διέπεται μόνο από την λογική του πελατειακού κράτους και τα βρώμικα ψηφοθηρικά παιχνίδια.

Αντανακλά τον πραγματικό ρόλο της αστικής κυβέρνησης απέναντι στα χειραφετητικά κινήματα του κόσμου της εργασίας. 
Ταυτόχρονα κατοχυρώνει την σχέση της ελληνικής άρχουσας τάξης και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό που τότε και τώρα είναι θερμές και εξίσου αποκρουστικές και επικίνδυνες για τον κόσμο της εργασίας.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ
Γνωρίζεται ότι την 27η Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 09:30 π.μ., εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούρμπιανης Κονίτσης θα τελεσθεί ο εορτασμός με Αρχιερατικό Μνημόσυνο προς ανάπαυση των ψυχών των θυσιασθέντων υπέρ της ασφάλειας και ελευθερίας της Πατρίδας Ελλάδος στο Γράμμο των Αξκών - Οπλιτών των Ε.Δ. - Χωροφυλάκων - Μ.Α.Υ και Πολιτών, την περίοδο των επιχειρήσεων 1946-1949.
Αυτό είναι το κάλεσμα που οι Αντιδραστικές, Συντηρητικές και Φιλοναζιστικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών καλούσαν στη Γιορτή του Μίσους. Με τη χρηματοδότηση της ΕΑΑΣ, που εποπτεύεται από την κυβέρνηση, μετακινούνται προς τους χώρους των τελετών νοσταλγοί του φασισμού - ναζισμού, απόστρατοι και άλλοι!
Για μια ακόμη χρονιά οι γνωστοί ακραίοι κύκλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι θιασώτες του εθνικισμού, του μιλιταρισμού και της μισαλλοδοξίας, που επιβάλλουν τον κομματικό έλεγχο, την χειραγώγηση και την εξάρτηση του μόνιμου προσωπικού, σπέρνουν το εθνικιστικό μίσος και καλλιεργούν κλίμα εμφυλίου, διεκδικώντας να πάρουν ρεβάνς. Αγαστή συνεργασία συναντούν στο ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Βλέπεις, αυτοί που έλειψαν από την Λαϊκή Αντίσταση στην Κατοχή, οι συνεργάτες των φασιστών κατακτητών, οι γερμανοντυμένοι σφαγείς αθώων αμάχων στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων, ντύθηκαν εθνικόφρονες, πληρώθηκαν και "βάρεσαν προσοχή" σε Βασιλιά, Άγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ τα απελευθερωτικά οράματα του αγωνιζόμενου λαού, να επιβάλλουν το Νόμο και την Τάξη των κουκουλοφόρων καταδοτών-των μαυραγοριτών-των πρακτόρων-των επιχειρηματιών που δούλεψαν με τους ΝΑΖΙ και του Ψυχρού Πολέμου.
Θα έλεγε κανείς ότι μας γυρνούν στο παρελθόν.
Όχι στο παρόν και μέλλον της άγριας ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ μας αλυσοδένουν.
Βλέπεις αυτοί, συνεργάτες των Υπουργών Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι οι ίδιοι που πρωτοστατούν στις Γιορτές Μίσους, στην Στρατιωτικοποίηση του λαού μας, στην επιβολή των Δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας που θεωρούν τον εργαζόμενο λαό Ασύμμετρη Απειλή και προβλέπουν την επέμβαση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους.
Αυτό απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Είναι οι ίδιοι που χειροκροτούν τις νέες Μεγάλες Ιδέες του αστικού κόσμου για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και ονειρεύονται πετρέλαια και φυσικό αέριο.
Για αυτό συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου, μετατρέπουν τη χώρα στο μεγαλύτερο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Για τον κόσμο της εργασίας η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, των Μνημονίων, του Ολοκληρωτισμού και των Πολεμικών τυχοδιωκτισμών είναι μονόδρομος.
Η επαναστατική διεκδίκηση ενός παρόντος και μέλλοντος αξιοπρέπειας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ.
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου