Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Σκυλοκαβγάς ανάμεσα στις πολεμικές βιομηχανίες που θέλουν όμως τους φοιτητές σκλάβους τους!

Καλούμε τους φοιτητές να Πετάξουν τον Στρατό-τις Πολεμικές Βιομηχανίες και τον Πόλεμο ΕΞΩ από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ.

Το τι συμβαίνει στον χώρο του Στρατού με τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων είναι γνωστό: οικοδόμηση πολιτικών σχέσεων των κυβερνητικών κομμάτων με ΗΠΑ και Ε.Ε., Διαπλοκή και Διαφθορά πολιτικών-στρατιωτικών-δημοσιογράφων-επιχειρηματιών.

Δεν είναι μόνο κάτι που το συναντάμε στο παρελθόν, στον Τσοχατζόπουλο που τον υπεράσπιζε Βενιζέλος-Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ ως σύνολο, για να τον βγάλει από τη φυλακή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι εικόνα του σήμερα, γιατί και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αλλά αγορές όπλων κάνει. 

Και φυσικά υπάρχουν συστήματα διαπλοκής μεταξύ κομμάτων-δημοσιογράφων-ξένων και ελληνικών συνεργαζόμενων πολεμικών βιομηχανιών που συγκρούονται άγρια. 

Από την εποχή που η γνωστή δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη ως Αντιπρόεδρος μετείχε σε εταιρεία management -«Quattro Management Στρατηγικής Επικοινωνίας ΑΕ»- η οποία το 1999 υπέγραψε σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία EADS (European Aeronautic Defence & Space Company), για την προώθηση των Eurofighters μέχρι σήμερα ελάχιστα άλλαξαν στον αμαρτωλό αυτό χώρο. [περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ http://www.tampouloukia.gr



Δεν το λέμε εμείς. Το γνωστό μιλιταριστικό σαιτ γράφει:
Eμπορικός πόλεμος ξένων κατά ελληνικών βιομηχανιών κατασκευής αμυντικού υλικού - Τι καταγγέλλει ο ΣΕΚΠΥ 
Μετωπική σύγκρουση καταγράφεται πλέον μεταξύ των ελληνικών εταιρειών κατασκευής πολεμικού υλικού και των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Παραπολιτικά, ιδίας ιδιοκτησίας. 
Οι "εχθροπραξίες" ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες με προσωπική επίθεση της εφημερίδας Παραπολιτικά, κατά του κύριου μετόχου του ομίλου της Theon Sensors, Κ.Χατζημηνά. 
Συνεχίστηκαν με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ της περασμένης Παρασκευής, για το μεγάλο πρόγραμμα των διοπτρών ημέρας-νυκτός που κέρδισε στην Ελλάδα η Theon Sensors (είναι και η μοναδική κατασκευάστρια ελληνική εταιρεία τέτοιου υλικού) μετά από πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ, ανάλογων συστημάτων στο εξωτερικό. 
Και συνεχίστηκε από νέα επίθεση των Παραπολιτικών κατά άλλης εταιρείας του ομίλου, της Theon, της ISI, που κατασκευάζει το πρώτο ελληνικό Σύστημα Διαχείρισης Μάχης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3Β Orion! 
Στο άρθρο των ΝΕΩΝ απάντησε η Theon Sensors υπαινισσόμενη ότι συντάχθηκε από εμπορικό αντίπαλο της εταιρείας που συνεργάζεται με ξένη εταιρεία που έχει ηττηθεί σε διαγωνισμούς του εξωτερικού από την Theon. 
Στο τελευταίο άρθρο των Παραπολιτικών, γινόταν και μια-μάλλον ακατανόητη-αναφορά στην απαλλαγή του ΦΠΑ των ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού που πωλούν υλικό στις ΕΔ, κάτι που μέχρι τώρα είχαν δικαίωμα μόνο οι ξένες εταιρείες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΥΠΕΘΑ! 
Επίσης γινόταν αναφορά στο ίδιο δημοσίευμα στην σχετική τροπολογία για το πρόγραμμα των Ρ-3Β. Αν δεν υπήρχε αυτή η τροπολογία θα έπρεπε να επιβαρυνθεί με δασμούς και ΦΠΑ... το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που υπέγραψε με τους Αμερικανούς. 
Σήμερα με αφορμή το τελευταίο δημοσίευμα των Παραπολιτικών, παρενέβη ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού που έστειλε επιστολή με αυστηρό περιεχόμενο στην εφημερίδα και ξεκαθάριζε ότι η τροπολογία απαλλαγής του ΦΠΑ στις πωλήσεις πολεμικού υλικού από τους Ελληνες κατασκευαστές, στο ΥΠΕΘΑ ήταν πάγιο αίτημα πολλών ετών για να μπορέσουν μέσα στην ίδια τους την χώρα, να συναγωνιστούν τους ξένους! Η επιστολή του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ, Α.Ροζολή ΕΔΩ http://www.pronews.gr
Μπορεί όλοι αυτοί να σκοτώνονται για το μοίρασμα της πίτας, για τα συμβόλαια προμήθειας πολεμικού υλικού στον ελληνικό στρατό, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που τους βρίσκει όλους σύμφωνους: 
η σύνδεση των Πανεπιστημίων με την "εθνική άμυνα" λένε και εννοούν την παροχή δωρεάν εργασία από τους φοιτητές!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα επισημαίνει το γνωστό φιλοκυβερνητικό μιλιταριστικό σαιτ militaire.gr:
Δεν αρκούν μόνο τα ποσοστά για να έχουμε αποτέλεσμα.Πρέπει να ΄χουμε και ένα σχέδιο για το που θα κατευθύνουμε την έρευνα και πως μπορούμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα απ΄ αυτή. Νομίζουμε -και το ΄χουμε ξαναγράψει- ότι ο χώρος της Εθνικής Άμυνας είναι αυτός που πρέπει να συνδεθεί άμεσα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά τους προγράμματα. Είναι ο τομέας που μπορεί να δώσει και να πάρει πολλά από τις νέες ιδέες,νέων επιστημόνων που ευτυχώς διαθέτουμε σε μεγάλο αριθμό.


Θέλουν το μυαλό μας, τη φαντασία μας. Την έρευνα που μπορεί να τους επιφέρει νέα όπλα, νέα κέρδη.

Αυτή εξάλλου κοστίζει και περισσότερο σε κάθε πολεμική βιομηχανία.

Καλλιεργώντας λοιπόν τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και την πολεμοκαπηλεία, Στρατός και Πολεμικές Βιομηχανίες εισβάλουν με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα ΑΕΙ (έδρες, μεταπτυχιακά, υποτροφίες κλπ). 

Επιδιώκουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποταγή των Πανεπιστημίων και των Φοιτητών στα αιματοβαμμένα σχέδια για εκτίναξη της κερδοφορίας τους. 

Σε αυτό τους το εγχείρημα έχουν ως πρότυπο το κράτος του Ισραήλ. Για αυτό έχουν πυκνώσει τελευταία οι επαφές εκπροσώπων του καθηγητικού κατεστημένου και επιχειρηματιών των δύο κρατών.

Όμως για να συνδεθούν τα Πανεπιστήμια με τον Πόλεμο, πρέπει να κάνει επέλαση ο κοινωνικός πόλεμος και η κρατική καταστολή.

Δε μπορεί να υπάρξει σχέση Πανεπιστημίων-Ενόπλων Δυνάμεων-Πολεμικών Βιομηχανιών και ταυτόχρονα να υπάρχει φοιτητικό κίνημα, να γίνονται αγώνες και καταλήψεις, να υπάρχει η αμφισβήτηση της νεολαίας σε όλα αυτά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόσφατα εκλεγείς σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής Δημ. Καμμένος, γνωστός για εξαιρετικά αρνητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτής των ΑΝΕΛ, καταψήφισε το άρθρο του νομοσχεδίου αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο.

Την ίδια βεβαίως στιγμή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Δ.Καμμένος -σε αγαστή συνεργασία με τον Δ.Βίτσα-  πρωταγωνιστεί στην επιβολή της σύνδεσης Πανεπιστημίων και πολεμικών βιομηχανιών, ταυτόχρονα με την προσπάθεια του να επιτύχει την ενίσχυση των δεσμών της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς.


Εμείς καλούμε τους φοιτητές και όλη την μαχόμενη εκπαιδευτική κοινότητα να βάλει φραγμό στον Πόλεμο-Εθνικισμό-Φασισμό.

Καλούμε τους φοιτητές να Πετάξουν τον Στρατό-τις Πολεμικές Βιομηχανίες και τον Πόλεμο ΕΞΩ από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου