Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ο Ερντογάν 2 μέρες πριν από το πραξικόπημα ενέκρινε νόμο που επέτρεπε στο στρατό να βγει στους δρόμους

Ο αρθρογράφος του Odatv, Μπαρίς Τεργκόγλου,αποκάλυψε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε νόμο που επέτρεπε στο στρατό να βγει στους δρόμους για την αντιμετώπιση “τρομοκρατικών επιθέσεων” στις 13 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.
Αναφερόμενος στο νόμο περί προσωπικού των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων (TSK) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μίας ημέρα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τερκόγλου ρωτά με το άρθρο του αν ο νόμος αυτός διευκόλυνε την απόπειρα πραξικοπήματος.
Γράφει:
“Μια ημέρα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου … δηλαδή στις 14 Ιουλίου 2016, ο νόμος περί προσωπικού του TSK δημοσιεύθηκε και έγινε νόμος. Αυτό είναι εκπληκτικό επειδή το 12ο άρθρο του νόμου επιτρέπει στους στρατιώτες να βγουν έξω στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικές επιθέσεις”.
“Ο διοικητής μας διέταξε, πιστεύαμε ότι ήταν τρομοκρατία”,είναι μια καλή δικαιολογία για να βγει ο στρατός από τα στρατόπεδα υποστηρίζει ο Τερκόγλου,επισημαίνοντας ότι με το νόμο οι δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων μόλις μία ημέρα πριν από το πραξικόπημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου