Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Τσίπρας θα εξαγγείλει μείωση της στρατιωτικής θητείας στη ΔΕΘ;


Να μειωθεί ΤΩΡΑ η Στρατιωτική Θητεία στους 6 Μήνες!
Yπάρχει θέμα “μείωσης της στρατιωτικής θητείας”;
Τη στρατιωτική θητεία θα μειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα την αυξήσουν Καμμένος-ΑΝΕΛ;
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΥΤΕΥΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…. ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ….
Και ξαφνικά, το φιλοκυβερνητικό μιλιταριστικό σαιτ militaire.gr μας πληροφορεί ότι «παρά τη δεδομένη αρνητική θέση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου η οποία έχει εκφραστεί και σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πριν από αρκετούς μήνες, υπάρχουν προτάσεις που όπως λένε οι πληροφορίες προέρχονται από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, σύμφωνα με τις οποίες “μπορεί να γίνει μια μικρή μείωση θητείας”»! http://www.militaire.gr
Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι με την συγκατάθεση ή όχι του κυβερνητικού του εταίρου και αρμοδίου Υπουργού κ. Πάνου Καμμένου, ετοιμάζεται να «γεμίσει» το προεκλογικό καλάθι «παροχών» της κυβέρνησης του και με εξαγγελία μείωσης της στρατιωτική θητείας!
Πως προέκυψε όμως το θέμα αυτό;
Σε ποιο διεθνές περιβάλλον και στο πλαίσιο ποιων κυβερνητικών επιλογών;
Σε δύο δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν αφενός την τάση συγκρότησης του αστικού Στρατού στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό, αφετέρου την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομίζουμε ότι πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα.
Στο πρώτο περιγράφονται οι εξελίξεις στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας, η οποία δείχνει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να «χωνεύει» τα διδάγματα των πιο σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων του πλανήτη, όπου το τεράστιο μέγεθος γίνεται αντιπαραγωγικό αφού στερεί υπέρ-πολύτιμα κονδύλια για την έρευνα και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος… Σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδας των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, από τους 2,3 εκατομμύρια στρατιώτες, ο συνολικός τους αριθμός θα συρρικνωθεί σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο μόνιμους και δεν θα είναι πλέον η μεγαλύτερη σε μέγεθος στρατιωτική δύναμη στον κόσμο! http://diktiospartakos.blogspot.gr
Θυμίζουμε ότι ανάλογες αποφάσεις έχουμε πάρει χώρες που δεν φημίζονται για την ειρηνική τους πολιτική όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Οι επιλογές όμως αυτές που μεταφράζονται σε μείωση των μισθοφορικών στρατιωτικών δυνάμεων και περιορισμό του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων, με ταυτόχρονη αύξηση των κονδυλίων για εξοπλιστικά προγράμματα, συνδυάζονται με στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών για την εξασφάλιση δωρεάν στρατιωτών-εφέδρων, είτε μέσω της αναβάθμισης της Εθνοφυλακής (Βρετανία), Εθνοφρουράς (ΗΠΑ), είτε μέσω της επιστροφής της Υποχρεωτικής Στράτευσης –ακόμη και των γυναικών- (Σκανδιναβικές, Βαλτικές χώρες), αλλά και της εθελοντικής στράτευσης (πχ Βαλκανικές χώρες).
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο κείμενο, του Ηλία Ιωακείμογλου, που αποκαλύπτει ότι:
«ο κύριος Πάνος και ο μικρός Αλέξης παίζουν παιχνίδια πολέμου με τους αλήτες της γειτονιάς, δηλαδή της Ανατολικής Μεσογείου, τους χουνταίους της Αιγύπτου και τον εφιαλτικό Νετανιάχου.
Τα παι­χνί­δια τους όμως έχουν κό­στος για εμάς, όχι μόνο πο­λι­τι­κό, αλλά και οι­κο­νο­μι­κό: Την ίδια τη χρο­νιά που ανέ­λα­βαν την κυ­βέρ­νη­ση, οι στρα­τιω­τι­κές δα­πά­νες πα­ρου­σί­α­σαν αύ­ξη­ση κατά πε­ρί­που 9% σε όγκο και το 2016 ξανά κατά 0,8%, δη­λα­δή πε­ρί­που 10% στη διε­τία 2015-2016 (όλα τα στοι­χεία που ανα­φέ­ρο­νται στο άρθρο αυτό είναι από το Stockholm International Peace Research Institute). […]
Οι πολεμικές δα­πά­νες ανέρχονταν το 2016 σε πε­ρί­που 5 δισ. δο­λά­ρια, που ση­μαί­νει 720 δο­λά­ρια ετησίως ή 60 δο­λά­ρια μέσης μη­νιαί­ας  επι­βά­ρυν­σης ανά άτομο πα­ρα­γω­γι­κής ηλι­κί­ας.http://diktiospartakos.blogspot.gr
Εκτιμώντας επομένως τη μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής ηγεσίας των Π.Καμμένου-Τόσκα-Ήσυχου-Βρίτσα στο Πεντάγωνο θα επισημαίναμε ότι η κυβέρνηση προωθεί ταυτόχρονα την αύξηση των μισθοφόρων στρατιωτών, την απογείωση των εξοπλισμών και την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, με ταυτόχρονη υπερεκμετάλλευση των φαντάρων:
Είτε για λόγους πελατειακούς κράτους είτε για λόγους που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ενεργειακή σκακιέρα και τον ευρύτερο ρόλο που αναλαμβάνει ο ελληνικός στρατός στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή, η αναδιοργάνωση των στρατού δεν σήμαινε το κλείσιμο μονάδων. 
Αντίθετα μονάδες-φυλάκια ενεργοποιήθηκαν ξανά στα Βόρεια Σύνορα, ο χαρακτήρας της βάσης του Αράξου ως Πολυεθνικό Κέντρο Πολεμικής προετοιμασίας ενισχύθηκε (σε συνδυασμό με την άσκηση Ηνίοχος), η συμμετοχή σε αποστολές-συνεκπαιδεύσεις με δυνάμεις των ΗΠΑ-Ισραήλ-Αραβικών Κρατών-Ευρωστρατού-Βαλκανικών χωρών εντατικοποιήθηκε, ενώ η δραστηριότητα των αμερικανικών βάσεων επεκτείνεται και σε ποιότητα και ποσότητα. Ταυτόχρονα αλληλοσυνδέεται με τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Λάρισα, Άκτιο κλπ) .
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ξέφρενες πολεμικές προετοιμασίες και την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να εξυπηρετήσει τους πολεμικούς της τυχοδιωκτισμούς στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με την Τουρκία, τον σύγχρονο Μεγαλοιδεατισμό της αστικής τάξης που συνδέεται με τις ΑΟΖ-ενεργειακά, αλλά και τις ανάγκες αναβάθμισης του ρόλου της Ελληνικής άρχουσας τάξης σε μια περιοχή που εκτείνεται από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι τη Μεσόγειο.
Που οδήγησαν και οδηγούν αυτοί οι σχεδιασμοί;
·         Στις αλλεπάλληλες προκηρύξεις πρόσληψης χιλιάδων μισθοφόρων στρατιωτών ΟΒΑ που αποτυγχάνουν όμως εντυπωσιακά ο ένας μετά τον άλλο.
·         Στην αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και των ανάλογων δαπανών. Συνήθως πρόκειται για μεταχειρισμένα αμερικανικά  οπλικά συστήματα, στον εκσυγχρονισμό και την συντήρηση των οποίων εμπλέκονται και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες.
·         Στους νόμους για τη θητεία που αυξάνουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, μετατρέπουν την Υποχρεωτική Στράτευση σε ένα μηχανισμό προσφοράς ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την κάλυψη αναγκών του κράτους και των δήμων, καταργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αντιδραστική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων. Σε ένα μοντέλο στρατού που υποδέχεται τα παιδιά τα οποία πετά το εκπαιδευτικό σύστημα με την Στράτευση στα 18, μισθοφόρους από το κοινωνικό περιθώριο και τους πιο μορφωμένους-εξειδικευμένους (γιατρούς, δικηγόρους, κατασκευαστικές Ειδικότητες για τη ΜΟΜΑ κλπ) ηλικιακά πιο ώριμους. 
·         Στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, με την κήρυξη του 2017 ως Έτους Εθνοφυλακής και την ενσωμάτωση των φασιστών (Λέσχες Εφέδρων) στους επίσημους σχεδιασμούς που επιβάλλουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών: κοινωνικά κινήματα, πρόσφυγες, μειονότητες κλπ.
·         Στην απόπειρα ενσωμάτωσης των στρατιωτικών στους πολεμικούς αυτούς σχεδιασμούς με ανατροφοδότηση των προνομίων τους (Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, Λέσχες Αξιωματικών), με προσπάθεια αντισταθμιστικών μέτρων ως προς τις μνημονιακές περικοπές (π.χ. κατοικίες, επιδόματα, κοινωνικές πρόνοιες), ενώ φυσικά πάντα τα κόμματα εξουσίας εποφθαλμιούν τους ψήφους τους.
Αυτοί είναι οι λόγοι που οι φαντάροι βιώνουν πρωτοφανούς διάστασης, δραματικές συνθήκες εκμετάλλευσης, καταπίεσης και παραβίασης των δικαιωμάτων τους, από την περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, μέχρι την Χίο-Σάμο-Κω, αλλά και σε όλες τις μονάδες, που η τεράστια αύξηση των αναγκών, τις οποίες όμως προκαλούν  όλες οι παραπάνω παραμέτροι.
Αυτή την κατάσταση απηχούν τα γράμματα-καταγγελίες των φαντάρων, που περιγράφουν με σοκαριστικά στοιχεία αυτά που βιώνουν. Επιστολές φαντάρων που ταυτόχρονα αποδεικνύουν και μια τάση εντεινόμενης αμφισβήτησης και μαχητικής διεκδίκησης των συναδέλφων φαντάρων.
Οι ευθύνες όμως βρίσκονται τόσο στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την 25η Ιανουαρίου 2015, όσο και σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τη βυσματοκρατία να αποτελεί φυσικά κοινό τους χαρακτηριστικό.
Απέναντι επομένως στην αυξανόμενη οργή και αγανάκτηση φαντάρων και γονιών, στην ενδεχόμενη πολιτική καταδίκη των κυβερνητικών επιλογών αλλά κυρίως στην νέα ριζοσπαστικοποίηση των στρατιωτών που βρίσκει την έκφραση του στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,  επιχειρεί να απαντήσει η φημολογία περί δήθεν μείωσης της στρατιωτικής θητείας από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς με διαφορετικά πολιτικά αισθητήρια από τον ακροδεξιό-εθνικιστή κυβερνητικό του εταίρο ΑΝΕΛ –που διακινεί σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας τα οποία προπαγανδίζουν στρατιωτικοί και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια- αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές διεργασίες. 
Έχουν επομένως κατανοήσει την δυναμική του Κινήματος Μέσα στον Στρατό, την σημασία του Ανεξάρτητου Συνδικαλιστικού αγώνα των φαντάρων (και όχι μόνο), αλλά και την σημασία των πρωτοβουλιών για την Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, τις δυνατότητες να μπει ένας πραγματικός φραγμός στα δόγματα άμυνας/ασφάλειας.   
Αυτή επομένως την συνάντηση εργατικού-νεολαιίστικου-αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος θέλουν να ματαιώσουν.
Όχι βεβαίως ότι δεν φιλοδοξούν να αρπάξουν και τους ψήφους της νεολαίας.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στεκόμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Κλιμακώνουμε την συνδικαλιστική μας πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στην κατεύθυνση ενός μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, την κρατική τρομοκρατία, τον εθνικισμό και φασισμό.
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   

1 σχόλιο:

  1. Εμείς που δεν έχουμε βηζμα και είμαστε στον Έβρο τη άλλο πρέπει να κάνουμε. Κάνουμε διπλές υπηρεσίες και όλοι την μέρα καθαρίζουμε και κάνουμε μόνο αγγαρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή