Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ» ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ»
ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ»
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Σχόλιο της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης:
Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση από το site της ομάδας «Στάσις», που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Η είδηση αφορά μια πολύ πρόσφατη ανάρτηση στο facebook του στελέχους των μηχανισμών ασφαλείας του Κυπριακού κράτους (συγκεκριμένα, του Υποδιοικητή της Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας).
Ανήμερα της 19ης Ιουλίου, ημέρας του πραξικοπήματος της Χούντας των Συνταγματαρχών κατά του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε, μαζί με την τουρκική επέμβαση, στην τραγωδία της Κύπρου το 1974, ο εν λόγω αξιωματικός υπερασπίζεται το πραξικόπημα στην Κύπρο ως «ένοπλη ενέργεια αποκατάστασης της Δημοκρατίας», μαζί με το σύνθημα «Ζήτω η Εθνοφρουρά - Ζήτω η Ένωσις». Όπως μας θυμίζει και  ομάδα Στάσις, o εν λόγω υποδιοικητής είχε παραπεμφθεί σε δίκη το 2013, με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία σε βάρος των τουρκικής καταγωγής Κυπρίων και των κομμουνιστών, για ανάρτηση -που είχε κάνει πάλι στο facebook- το 2010: ένα βίντεο στο οποίο ένα ανήλικο αγόρι έλεγε: “είμαστε φασίστες, θέλουμε να σκοτώσουμε τους Τούρκους και τους κομμουνιστές”. Αφού, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου της Κ.Δ., ο Αυλωνίτης επέστρεψε στα καθήκοντά του. Η πολιτική θέση του, λοιπόν, υπέρ της χούντας των συνταγματαρχών και του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου, διατυπώνεται ανοιχτά με την ιδιότητα του εν ενεργεία στελέχους της Κ.Δ.
Από αυτή την άποψη, κι αν σκεφτεί κανείς ότι το σκεπτικό της αθώωσής του για την προηγούμενη κατηγορία αναδρομικά δημιουργεί τους όρους για τη νομιμοποίηση μιας ολόκληρης μεθοδολογίας για το ποιος είναι ο εχθρός –«εσωτερικός» και «εξωτερικός»- για την Δημοκρατία της Κύπρου, τότε μπορεί να υποθέσει ότι η συγκεκριμένη θέση της ανάρτησης νομιμοποιείται να επέχει θέση αρχής όσο και οι υπόλοιπες, σχετικά με το πολιτειακό καθεστώς της Κύπρου, για την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και το πολιτικό της σύστημα.

Εμείς από την πλευρά μας, δε θα σταθούμε τόσο στο νομικοπολιτικό ζήτημα που ανοίγει από αυτή την ανάρτηση αλλά και την ιστορία του Αυλωνίτη.
Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστος καιρός από το νέο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, εν μέσω ενός σκηνικού έντασης, πολεμικής προετοιμασίας και ευθείας απειλής για τους λαούς της περιοχής από δύο αδίστακτες αστικές τάξεις (Ελλάδας και Τουρκίας), τα κράτη-τρομοκράτες της περιοχής και μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ). Δεν έχουν, επίσης, περάσει, παρά μόνο τρεις ημέρες από την βάρβαρη καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.και του Περικλή Μ., που επικαιροποιεί με το άθλιο σκεπτικό της όλη την ουσία των δογμάτων του πολέμου κατά της τρομοκρατίας στην πιο βαθιά και εμμενή μορφή του: τη νομική.
Η ουσία της αλυσίδας των «τυχαίων» γεγονότων» καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ουσία της γενικής μορφής του πολέμου (με τη μορφή των διαφόρων πολεμικών αναμετρήσεων, επεμβάσεων και δογμάτων άμυνας-ασφάλειας) που διεξάγεται ή προετοιμάζεται στον κόσμο σήμερα. Πλευρά του είναι οι καταστροφές ολόκληρων χωρών, οι εμφύλιες συρράξεις και τα ποτάμια προσφυγιάς που αντιμετωπίζονται ως ασύμμετρη απειλή από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους μηχανισμούς ασφαλείας όλων των κυρίαρχων κρατών. Πλευρά του είναι η συσσώρευση μια ισορροπίας δυνάμεων και τρόμου γύρω από την Κύπρο, που απειλεί και τους δύο λαούς με πολεμική σφαγή. Πλευρά του είναι η βιομηχανία καταδικών και διώξεων στην Ελλάδα, ο αντιτρομοκρατικός νόμος, η αντιτρομοκρατική και η συνεκπαίδευση του ελληνικού στρατού με τους φασίστες-εθνικιστές των λεσχών εφέδρων, Ελλάδα. Όπως αντίστοιχα το άγριο καθεστώς των διώξεων στην Τουρκία του Ερντογάν, ο εσωτερικός πόλεμος εναντίον των Κούρδων και της Αριστεράς, οι εκκαθαρίσεις του κρατικού μηχανισμού και η θωράκισή του.
Αυτές οι πλευρές ενοποιούνται τόσο στα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας ΟΛΩΝ των κρατών και των διακρατικών ολοκληρώσεων σήμερα, όσο και στη νομικοπολιτική έκφρασή τους στο εσωτερικό, ως αντιτρομοκρατικά δόγματα. Το τρίπτυχο «μετανάστευση-τρομοκρατία-εγκληματικότητα», μαζί με την άγρια επιβολή των «εθνικών στόχων» και των «κρατικών μονοδρόμων», ξεπλένει τους φασίστες, Κύπριους-Έλληνες-Τούρκους ως φορείς «νόμιμων» πολιτικών θέσεων μίσους και διώκει-καταστέλλει-επιχειρεί να τσακίσει όποιον αμφισβητεί τις κρατικές εκδοχές της πολεμικής προετοιμασίας, των αντεργατικών μέτρων, του εθνικισμού και του ρατσισμού.
Γι’ αυτό και χρειάζεται να τονίσουμε ότι σε αυτήν τη συγκυρία, το να μιλάει το κίνημα για υπεράσπιση «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «εθνικά δίκαια», δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην ταύτιση με τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου και τα εθνικιστικά αστικά ρεύματα. Δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στη στοίχιση τον εθνικό κορμό, υπογράφοντας την θανατική καταδίκη της τάξης μας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Θα επαναλάβουμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά το κάλεσμα της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης για άμεση ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος, καλώντας τους φαντάρους και τον κόσμο της εργασίας να αρνηθεί το ρόλο των «αναλώσιμων» στις πολεμικές αναμετρήσεις.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση συστήματος άμυνας/ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
«Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της»



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437





Δείτε την είδηση της Ομάδας Στάσις ακριβώς από κάτω:


ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
July 19, 2017



Κατά την επέτειο του ελλαδικού πραξικοπήματος της Απριλιανής χούντας στις 15 Ιούλη, ο Ιωάννης Αυλωνίτης, Υποδιοικητής της Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέβασε στον επώνυμο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την παρακάτω ανάρτηση,  όπου περιγράφει το πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου ως “ένοπλη ενέργεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από το σάπιο τυρρανικό καθεστώς του Μούσκου” (όπως τον αποκαλούσε ο δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης):

Ο Αυλωνίτης καταλήγει με τα συνθήματα ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ  και ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ.

Το 2013, ο Αυλωνίτης είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία σε βάρος των τουρκικής καταγωγής Κυπρίων και των κομμουνιστών. Η δίκη αφορούσε και πάλι ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, η οποία έγινε το 2010, και στην οποία ανήλικο αγοράκι εμφανιζόταν να λέει: “είμαστε φασίστες, θέλουμε να σκοτώσουμε τους Τούρκους και τους κομμουνιστές.”
Τότε, το περιστατικό είχε τεθεί υπόψη του Προέδρου της Κ.Δ Δημήτρη Χριστόφια, “ο οποίος κατάγγειλε και καταδίκασε το περιστατικό, μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, που είχε ως αποτέλεσμα ο φασίστας παππούς να οδηγηθεί στο δικαστήριο”
(https://theespsnicosiablogspot.wordpress.com/2014/03/14/γνωστός-χουντικός-φασίστας-ο-υποδιοι/)
Όμως, το δικαστήριο της Κ.Δ τον απάλλαξε με το κάτωθι σκεπτικό:
«δείχνει ένα πολύ μικρό παιδάκι που παίζει μόνο και ως μέρος του παιχνιδιού αναφέρει ότι είναι φασίστας και θέλει να πεθάνουν οι Τούρκοι και οι κομμουνιστές… κανένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να υποκινηθεί σε μίσος ή σε βία εναντίον συγκεκριμένης φυλής ή πολιτικής ιδεολογίας βλέποντας ένα αθώο παιδάκι που δύσκολα είχε ξεστομίσει τις συγκεκριμένες λέξεις και που δεν ξέρει τι σημαίνουν. Ούτε  θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι το παιδάκι είναι ‘φασίστας’».
Η “αμεροληψία” του σκεπτικού της απαλλαγής κρίνεται στην πράξη από την νέα ανάρτηση, όπου δεν εμπλέκεται βέβαια κανένα “παιδάκι” και όπου διατρανώνεται η άτεγκτη πίστη στο φασιστικό πραξικόπημα από αξιωματούχο επιφορτισμένο με την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτών της. Ο οποίος παραμένει στη θέση του 7 χρόνια μετά το πρώτο περιστατικό.

Η ομάδα Στάσις θεωρεί το νέο περιστατικό δηλωτικό υψηλότατου κινδύνου για την Κυπριακή Δημοκρατία και απαιτεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις Eισαγγελικές Aρχές να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή την άμεση απομάκρυνση του Ιωάννη Αυλωνίτη από τα καθήκοντά του και την άμεση κίνηση των σχετικών ποινικών διαδικασιών από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου