Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πετρέλαια, φυσικό αέριο και Ζωτικός Χώρος φέρνουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια αλλά και καθεστώς Άμυνας/Ασφάλειας



Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια.
Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση στα Βαλκάνια καθώς σε έξαρση βρίσκεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσίας, ενώ Ελληνικό και Τουρκικό κράτος ανταγωνίζονται για Ζωτικό Χώρο. 
Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια γράφουν για Ασκήσεις μεταξύ της Ελλάδας και Βαλκανικών χωρών που δίνουν επιχειρησιακή διάσταση στις επικίνδυνες θεωρίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου περί "Χριστιανικών Τόξων" και του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά για προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων!

Στην σκιά λοιπόν των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων και ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή, των απειλών μιας νέας σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο, στα Βαλκάνια αυξάνονται οι πολεμικές προετοιμασίες.

Τον τόνο δείχνει να τον δίνουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με την Ρωσία να μετρά την δραματική απώλεια του Μαυροβουνίου και να εναγκαλίζεται το Σερβικό κράτος, που όμως έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην ΕΕ, αλλά και στο ΝΑΤΟ.
Έτσι λοιπόν, λίγες μέρες μετά την τεράστια άσκηση ΝΑΤΟ “NOBLE JUMP 2017” που διεξήχθη στη Ρουμανία, με την συμμετοχή 4.000 Μισθοφόρων από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και με σκοπό της άσκησης τον έλεγχο των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού Νατοϊκού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.
Στη Βουλγαρία ξεκίνησε η πρώτη από μια σειρά ασκήσεων σχετικά με την «Saber Gurdian- 2017». Η άσκηση των ειδικών δυνάμεων «Black Swan-2017» θα κρατήσει μέχρι τις 22 Ιουλίου στο έδαφος τριών χωρών, οι οποίες φιλοξενούν την πολυεθνική άσκηση «Saber Gurdian- 2017», δηλαδή στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και Ουγγαρία.
Η «Black Swan-2017» είναι η πρώτη από μια σειρά ασκήσεων που σχετίζονται με την «Saber Gurdian- 2017» και σύμφωνα με την αρθρογραφία "βοηθά τους συμμετέχοντες να επεξεργασθούν και να επιδείξουν τις ικανότητες των ειδικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις καθώς και την ετοιμότητα των συμβατικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση πραγματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης".
Στη Βουλγαρία, η «Black Swan-2017» θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο κατάρτισης «Νόβο Σέλο» καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος και αμερικανικές δυνάμεις.

Όμως και στην Σερβία είχαμε πρόσφατα την διεξαγωγή άσκησης για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Ο αρχηγός ΓΕΣ της Σερβίας, Λιούμπισα Ντίκοβιτς διέταξε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας των μόνιμα αναπτυγμένων δυνάμεων για την αντιμετώπιση από το σερβικό στρατό, κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μια άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου σε διάφορα σημεία της χώρας, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση στην ιστοσελίδα της.
Η ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρει ότι οι ασκήσεις άρχισαν νωρίς το Σάββατο και κατά τη διάρκειά τους θα ελεγχθεί η ετοιμότητα της ανταπόκρισης των μονάδων στο σενάριο ‘ξαφνικής κρίσης’.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην άσκηση ετοιμότητας θα λάβουν μέρος δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας στην υποτιθέμενη ξαφνική εχθρική επίθεση στη χώρα.

Όμως, από τις πολεμικές προετοιμασίες των Βαλκανικών χωρών δεν είναι αμέτοχες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Ακολούθως πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία Κοινή άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας,   μεταξύ της Ζ’ ΜΑΚ και του 2ου Τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας. Η «Balkan Shield» σχεδιάστηκε από την Ελληνική Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.


Σημασία έχει τόσο η διεξαγωγή της άσκησης, όσο και ο προσανατολισμός της. 

Αυτό που αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις που ακολούθησαν είναι ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια.

Την τελική φάση παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Βούλγαρο ομόλογό του Krasimir Karakachanov.
Ο υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος τόνισε ότι με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια και με την Κύπρο (το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας) θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός άξονας σταθερότητας και ασφάλειας ασφάλειας.
Έχει σημασία να μελετήσουμε τι κρύβεται πίσω από τη ομιλία του Πάνου Καμμένου.
Ειδικότερα ο ΥΕΘΑ ανέφερε με έμφαση: «Είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε από κοινού είναι ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής. Πρέπει όμως να καταλάβει και η Κεντρική Ευρώπη, ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης».
«Το τελευταίο μήνυμα είναι προς κάποιους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια. Να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιο τους. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού για την ευημερία του λαού μας, την ασφάλεια της Ευρώπης και την εξέλιξη περιοχών, όπως αυτή η ορεινή περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα, φτωχές περιοχές, που χρειάζονται τη στήριξη των μεγάλων της Ευρώπης».

Γιατί όμως "ξαφνικά" οι ηγεσίες των Βαλκανικών χωρών προωθούν την εκπαίδευση των πλέον μαχητικών στρατιωτικών τους δυνάμεων στην αντιμετώπιση καταστάσεων "έκτακτης ανάγκης";


Ποιος έχει ανάγκη "έναν ισχυρό άξονα σταθερότητος και ασφάλειας στην περιοχή";
Ουσιαστικά ο πόλεμος αλλάζει, αποκτά νέα χαρακτηριστικά. 
Η πατριωτική θέαση του ελληνικού στρατού ως υπερασπιστή της "εδαφικής ακεραιότητας"  και της "Άμυνας" αδυνατεί να κατανοήσει ότι από τα Βαλκάνια ως την Ανατολική Μεσόγειο δημιουργείται ένας Ενιαίος Χώρος εφαρμογής των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας.
Με κεντρικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έναντι της Ρωσίας παρατάσσονται διεθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί (είτε ως ΝΑΤΟ, είτε ως βαλκανικές συμμαχίες) και ταυτόχρονα κατά των ασύμμετρων απειλών, θωρακίζοντας τα σχέδια της αστικής κερδοφορίας. 
Αρκεί να σκεφτεί κανείς τι σημαίνουν αυτοί οι σχεδιασμοί για την Ρωσία (έχασε και τη διέξοδο στη Θάλασσα από το Μαυροβούνιο, ενώ τα ενεργειακά σχέδια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων-αγωγών στοχεύουν την εξασθένιση της οικονομικής της σχέσης με την Ευρώπη, την τόσο σημαντική για το Ρωσικό καπιταλισμό).
Αρκεί να δει κανείς τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας  (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: μια απειλή για τους όλους τους εργαζόμενους σε Ελλάδα και Βαλκάνια 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/06/71.html),
αλλά και το σενάριο της ελληνοβουλγαρικής άσκησης για να διαπιστώσει ποιος είναι ο εχθρός τους, αλλά και ποιος είναι ο κατασταλτικός ρόλος των στρατιωτικών δυνάμεων στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας.

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την προπαγάνδα του Πάνου Καμμένου για νέο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας!

Επιλέγουμε λοιπόν να αναδημοσιεύσουμε εκτενή αποσπάσματα από το άρθρο του ακραίου μιλιταριστικού και φιλο-χρυσαυγίτικου σαιτ pronews.gr για να δούμε πως στοχοποιούνται οι μειονότητες, πως καλλιεργείται η Ισλαμοφοβία και ο εθνικιστικός παροξυσμός, πως μεταφράζονται όλα αυτά στην επιχειρησιακή δράση: 
"Κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της επίλεκτης Ζ'ΜΑΚ με βουλγαρικές ειδικές δυνάμεις

Μετά την κοινή επιχειρησιακή εκπαίδευση με τις σερβικές ειδικές δυνάμεις του ελληνικού Επίλεκτου Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, είχαμε και νέα κοινή επιχείρηση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τις ειδικές δυνάμεις της Βουλγαρίας, μιας χώρας που αντιμετωπίζει επίσης σημαντικό πρόβλημα με την αναταραχή στα Σκόπια και τον αλβανικό αλυτρωτισμό, αλλά αντιμετωπίζει και ένα άλλο πρόβλημα: Ένα εκατομμύριο αυτοπροσδιοριζόμενοι "Τούρκοι", Βούλγαροι πολίτες στη νότια Βουλγαρία, αποτελούν μια ισχυρή μειοψηφία.
Μια μειοψηφία που έχει ηδη αρχίσει να αποκτά στενούς συγγενικούς δεσμούς με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα μέσω γάμων και κουμπαριών και πολιτικές σχέσεις με τους εξτρεμιστές του μουσουλμανικού στοιχείου της Δ.Θράκης...
Για την επιχειρησιακή άσκηση με το Β' Τάγμα της 68ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του βουλγαρικού Στρατού επιλέχθηκε από το ΓΕΣ να αποσταλεί η Ζ' ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών).
Από τις 29 Μαίου έως 10 Ιουνίου σε περιοχή της νότιας Βουλγαρία που πλειοψηφεί το μουσουλμανικό στοιχείο, το προσωπικό της Ζ’ ΜΑΚ με την βουλγαρική ειδική μονάδα "Balkan Dagger" μπροστά στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Βουλγαρίας, έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα "συναντίληψης" των προβλημάτων.
Μεικτές ομάδες ελληνοβουλγαρικών ειδικών δυνάμεων διεξήγαγαν επιχείρηση στο σημείο ελέγχου «Ίλιντεν», κοντά στο Άνω Νευροκόπι, για την εξουδετέρωση "τρομοκρατικής ομάδας", η οποία βρισκόταν εντός κτιρίου. Όπου "τρομοκρατική ομάδα" ήταν φυσικά οι ομάδες του UCK...
Από βουλγαρικής πλευράς διατέθηκαν δύο ελικόπτερα AS532 Cougar, από τα οποία και έγινε καταρρίχηση των ομάδων με την μέθοδο του Fast Rope, ενώ από ελληνικής πλευράς διατέθηκαν τέσσερα αεροσκάφη F-16, τα οποία παρείχαν εναέρια κάλυψη κατά τη διεξαγωγή της επιδρομής.  http://www.pronews.gr
Δηλαδή είχαμε και εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας.



Εκτιμούμε λοιπόν ότι οι εξελίξεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και τη δημιουργία αγωγών ενέργειας, που φυσικά τροφοδοτούν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό αλλά και τις εθνικιστικές αντιθέσεις.
Οι πολεμικές προετοιμασίες που περιγράψαμε έχουν και το ναυτικό τους σκέλος. Μπορούμε να προσέξουμε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις προέρχονται από τις χώρες που εμπλέκονται σε συγκεκριμένα ενεργειακά σχέδια.
Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία "Ολοκληρώθηκε στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) η δεύτερη Φάση της πολυεθνικής Άσκηση “ADRION LIVEX – CAX 2017”, με τη συμμετοχή του συνόλου των κρατών-μελών (Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία). Η εν λόγω Άσκηση διοργανώνεται και διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative – ADRION), από 20 έως 30 Ιουνίου 2017, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κρήτης.

Για το διάστημα από 20 έως 26 Ιουλίου διεξήχθησαν οι δύο πρώτες Φάσεις της Άσκησης, οι οποίες περιελάμβαναν τι ακόλουθες δραστηριότητες:
  • Κατάπλους πλοίων – συγκέντρωση συμμετεχόντων στο Ναύσταθμο Κρήτης.
  • Άσκηση προσομοίωσης (CAX – Computer Assisted Exercise) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC), στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.
  • Εκπαίδευση πληρωμάτων στο ΚΕΝΑΠ σε θέματα Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ).
  • Εκπαίδευση πληρωμάτων σε θέματα Ελέγχου-Βλαβών (Ε/Β) και Εκπαίδευσης Μάχης (ΕΜΑ), από κινητή μονάδα (mobile team) της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ)
  • Ημέρα Υψηλών Προσκεκλημένων / ΜΜΕ (Distinguished Visitors/ MEDIA DAY), την 26 Ιουνίου, επί της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ, εν όρμω ΝΚ, όπου το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσωπήθηκε από τον Υπαρχηγό Στόλου, Υποναύαρχο Ευθύμιο Μικρό ΠΝ.
Η Άσκηση συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, με τη διεξαγωγή της τρίτης Φάσης, όπου περιλαμβάνεται η εν πλω εκπαίδευση/εξάσκηση.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Καταλαβαίνουμε όλοι το βαθμό εμπλοκής της Ελληνικής κυβέρνησης σε όλα αυτά. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 90' βρίσκει την συνέχεια της στις τελευταίες εξελίξεις.
Η αστική Ελλάδα δεν ακολουθεί τις ΗΠΑ, δεν υποτάσσεται στο ΝΑΤΟ αλλά έχει συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές βλέψεις, συγκεκριμένα συμφέροντα στρατηγικού χαρακτήρα.
Η αστική παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τον πόλεμο και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς. 
Συνδέεται με την αδίστακτη και πολεμοκάπηλη αστική τάξη που διεκδικεί όχι μόνο την αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την αναγνώριση του ιμπεριαλιστικού της προτάγματος στα Βαλκάνια.
Για μια ακόμη φορά η στυγνή εκμετάλλευση-καταπίεση της εργατικής τάξης στην χώρα μας αποτελεί το εφαλτήριο για την επιβολή των οικονομικών-πολιτικών-στρατιωτικών σχεδίων τους εις βάρος των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο, τη Μέση Ανατολή και Αφρική
Η αντιπαλότητα του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί εναντίον των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα να αμφισβητήσει τις "εθνικές" βλέψεις και συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, τις πολεμικές προετοιμασίες του ελληνικού κράτους-στρατού, τους επιθετικούς Άξονες συμμαχιών  που δεν περιορίζονται σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο. Στα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στοχοποιούν τους εργαζόμενους-πρόσφυγες-μειονότητες εντός και εκτός συνόρων.
Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου