Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Φασίστες, προκλητικά προνόμια στρατιωτικών και πόλεμος Μητροπολίτη-Π.Καμμένου

"Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια"
Το πραγματικό περιεχόμενο της Διαφθοράς, των προκλητικών προνομίων του στρατιωτικού κατεστημένου, του φασισμού και του εθνικισμού, της ατομικής βόλεψης διανθισμένης με μπόλικη εθνοκαπηλεία, τον πόλεμο μεταξύ Μητροπολίτη και Ακροδεξιάς ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας -που συγκροτούν διαφορετικούς πόλους του ίδιου άθλιου πελατειακού κράτους-, αυτού του Αντιδραστικού τρίπτυχου αποκαλύπτει το Κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό. 

Πραγματικά μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να αισθανθεί κανείς διαβάζοντας τις καταγγελίες των πολιτών αλλά και των φαντάρων που υπηρετούν σε μονάδες της Καλαμάτας.
Από τη μια μεριά έχουμε το μαύρο μπλοκ που συγκροτεί ο Λαμπρόπουλος (βουλευτής της ΝΔ με κυβερνητική θητεία στο ΥΠΕΘΑ), ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς (ουσιαστικά κομματάρχης Μεσσηνίας), οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Μητρόπολη.
Η αγωνία τους να παραμείνουν τα στρατόπεδα στην Καλαμάτα ως έχουν δεν αποκαλύπτει μόνο την εξυπηρέτηση των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και το βόλεμα των δικών τους παιδιών, φαντάρων και μόνιμου προσωπικού.
Μας λένε λοιπόν ότι "μπροστά το θεό ή στον Στρατό είμαστε όλοι ίσοι"...
Βέβαια αποκαλύπτεται ότι οι δικοί τους ψηφοφόροι, το δικό τους ποίμνιο είναι ΠΙΟ ΙΣΟΙ...
Από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρά τις όποιες δεσμεύσεις συγκροτεί ένα νέο πελατειακό κράτος, παράγει και αναπαράγει σειρά προνομίων για το στρατιωτικό κατεστημένο επιχειρώντας αφενός την υφάρπαξη των ψήφων και κυρίως τη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που οικοδομεί.
Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, στην οποία τα περισσότερα στελέχη προέρχονται από την Μεσσηνία.
  • Πρόσφατα λοιπόν μέλη του μόνιμου προσωπικού ταξίδευσαν "για εκπαιδευτικούς λόγους" στο Παρίσι. Τα έξοδα φυσικά καλύφθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας. 
  • Ακόμη πιο πρόσφατα όσα στελέχη -φυσικά μόνο άνδρες- δεν δεσμεύονταν από οικογενειακές υποχρεώσεις είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν παρόν στην στρατιωτική επιχείριση -συγγνώμη- στην εκδρομή στο Άγιο Όρος. Πενθήμερη εκδρομή, για να επικοινωνήσουν τα στελέχη με το Υπερπέραν...
  • Η τελευταία καταγγελία είναι ακόμη πιο αποκαλυπτική των προνομίων που έχει εξασφαλίσει το στρατιωτικό κατεστημένο. Στελέχη λοιπόν με καταγωγή από την Καλαμάτα και ενώ έχουν ιδιόκτητα σπίτια, δεν μένουν σε αυτά, αλλά επιλέγουν να κατοικήσουν στις Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ), όπου το Υπουργείο Άμυνας τους προσφέρει σειρά φθηνών ή δωρεάν παροχών.
Φυσικά το ΓΕΑ απαντά ότι για να μείνεις στα ΣΟΑ πρέπει να υπηρετείς 30 χλμ. από τον τόπο σου και να μην έχεις ιδιόκτητη κατοικία.
Έτσι λοιπόν, οι κατοικίες παρουσιάζονται στο όνομα άλλου συγγενικού προσώπου και νοικιάζονται επιφέροντας κέρδος. 


Φυσικά δεν συμβαίνουν μόνο αυτά στην Καλαμάτα.

Με επιστολή τους πρόσφατα φαντάροι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας καταγγέλλουν ότι στελέχη της διοίκησης καλύπτουν εθνικιστικά συνθήματα και κάνουν αντικομμουνιστικά κηρύγματα. 

Πιο συγκεκριμένα, περιγράφουν περιστατικά όπου «διάφορα φασιστοειδή, γνωστά στην Καλαμάτα για τη δράση τους, φωνάζουν εμετικά εθνικιστικά τραγούδια και κάνουν αντικομμουνισμό με την ανοχή και τη στήριξη μόνιμων αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατοπέδου». 
Μάλιστα, ανθυπολοχαγός, προκειμένου να καλύψει τα παραπάνω, μετά από καταγγελία φαντάρου, κατέφυγε σε... φαιδρότητες λέγοντας ότι «απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις στο στρατό!», όπως σημειώνουν στην επιστολή καταγγελίας τους οι φαντάροι. 
Η διοίκηση του ΚΕΝ Καλαμάτας έχει τεράστιες ευθύνες για τη στάση που κρατάνε τα συγκεκριμένα στελέχη της. 
Να σταματήσουν τώρα ο αντικομμουνισμός και τα φασιστικά κηρύγματα. 
Να απομονωθούν από τους συναδέλφους οι φασιστικές ιδέες και αυτοί που τις αναπαράγουν και μέσα στο στρατό. 
Οι φαντάροι με τη στάση μας να απαιτήσουμε να απαγορεύονται εθνικιστικά τραγούδια και συνθήματα που καλλιεργούν το μίσος ενάντια στους λαούς».

Εμείς καλούμε στην κλιμάκωση του αγώνα για την συγκρότηση Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
Σε κλιμάκωση της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου