Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Δύο ελικόπτερα με βλάβη την ίδια μέρα μετά το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ΚΑΘΗΓΥΧΑΖΕΙ!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: Ξαφνική βλάβη σε ένα από τα Χιούι της αποστολής του έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του Αρχηγού ΓΕΣ.
Τι πρέπει να γίνει για να πάρουν μέτρα;
Ενώ δεν έχει δοθεί ακόμη το πόρισμα για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ που στέρησε την ζωή σε 4 στρατιωτικούς, συνεχή είναι τα επικοινωνιακά παιχνίδια του επιτελείου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.
Αφενός, η χρήση ελικοπτέρων ΧΙΟΥΙ για τις μετακινήσεις του Υπουργού αποσκοπεί στην καλλιέργεια του αισθήματος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τα 50χρονα ιπτάμενα σαπάκια και ταυτόχρονα το ΥΕΘΑ χρησιμοποιεί το δραματικό συμβάν για να δικαιολογήσει την προμήθεια ακόμη 70 μεταχειρισμένων αμερικανικών ελικοπτέρων, την οποία δρομολογούσε.
Παράλληλα όμως ολοένα αποκαλύπτονται τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Αεροπορία Στρατού!
 "Το άναμμα μιας κόκκινης προειδοποιητικής λυχνίας του ελικοπτέρου Huey που συνόδευε το ιδίου τύπου ελικόπτερο του Υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου και μετέφερε τον  ΑΓΕΣ Στρεφανή, το υποχρέωσε τελικώς να μην απογειωθεί για προληπτικούς λόγους και να είναι αυτή τη στιγμή καθηλωμένο στο ελικοδρόμιο της Δονούσας, ενώ το υπουργικό ελικόπτερο πέταξε κανονικώς για τον επόμενο προορισμό την Αμοργό, όπου βρίσκεται τώρα.

Το περιστατικό συνέβη την επομένη σχεδόν παρόμοιου περιστατικού που συνέβη χθες το βράδυ με ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ) κοντά στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικίου, και ενώ τα δύο ελικόπτερα UH-1H Huey, του υπουργού και το συνοδευτικό του, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως του ΥΕΘΑ στη μικρή Δονούσα, ετοιμάζονταν να απογειωθούν για την Αμοργό. Σημειώνεται ότι ο ΥΕΘΑ μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου είχε προγραμματίσει μία μίνι – περιοδεία στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, που βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Ως προελέχθη, για τυπικούς λόγους ασφαλείας, το συνοδευτικό Huey δεν απογειώθηκε, όπως άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό «εγχειρίδιο» του ελικοπτέρου, και αναμένεται η αποστολή τεχνικών από τη μητρική μονάδα του 2ου ΤΕΑΣ για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αν και δεν έχουν καμία τυπική σχέση μεταξύ τους, σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που απασχολεί τη δημοσιότητα το τελευταίο 20ήμερο, μετά την τραγική πτώση του UH-1H Huey («ΕΣ-625») στο Σαραντάπορο Ελασσώνος στις 19 Απριλίου, που είχε ως γνωστόν, ως αποτέλεσμα, τον θάνατο των τεσσάρων επιβαινόντων στρατιωτικών και τον τραυματισμό του πέμπτου επιβαίνοντος της Αρχιλοχίου μέλους του πληρώματός του". 

Θυμίζουμε την σημερινή μας ανακοίνωση
Και νέα αναγκαστική προσγείωση από Apache ενώ το ΓΕΣ συνεχίζει στο δρόμο της πολεμοκαπηλείας και του "κοινωνικού ρόλου του στρατού"! 

Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι είναι γνωστός ο ένοχος είναι γνωστή η αιτία.
Απαιτείται τώρα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίεας εναντίον της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας.
Να ανατραπεί η στρατηγού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία ελληνικού και ισραηλινού κράτους.
Έξοδο και διάλυση ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Να επιστρέψει τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Μόνο ο κοινός αγώνας μέσα και έξω από τον στρατό μπορεί να μπει φραγμός στην στρατιωτική μηχανή του πολέμου και της καταστολής. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου