Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! ΑΛΛΟ Ο ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΑΛΛΟ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ορυχεία της ΔΕΗ
Τρομοκρατία στο Δουλεμπόριο των εργολάβων της υπερεκμετάλλευσης, στα Ορυχεία της ΔΕΗ προκαλούν 90 δολοφονίες σε 20 χρόνια, για χατήρι των επιχειρηματιών, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε- Την ίδια ώρα, Τσίπρας και Καμμένος αγωνιούν για τα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου! 
Από καθαρή τύχη σώθηκε ένας 43χρονος οδηγός εργολαβικού χωματουργικού φορτηγού, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά όταν το φορτηγό ανατράπηκε πρόσφατα στο Ορυχείο Βορείου Πεδίου της ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ (Ορυχείο Μαυροπηγής), πέφτοντας από ύψος 6 μέτρων την ώρα που πήγε να αδειάσει χώμα από την εξόρυξη σε άλλο σημείο από την απόθεση του ορυχείου.Ένα τμήμα της απόθεσης ύψους 6 μέτρων υποχώρησε, με αποτέλεσμα το φορτηγό τύπου “DUMBER” (χαμηλού τονάζ) να “τσουλίσει” και να αναποδογυρίσει.
Και το τελευταίο αυτό εργατικό ατύχημα μας κάνει να αναλογιστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία τις αποκαλύψεις του αγωνιστή Στέφανου Πράσσου: 
O Ακήρυκτος πόλεμος της ΔΕΗ κατά των εργαζομένων-90 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!
Στέφανος Πράσσος: "Δεν είναι απλά αριθμοί οι εργαζόμενοι που σκοτώνονται" (Video)
90 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε σταθμούς παραγωγής και ορυχεία της ΔΕΗ σε διάστημα μιας 20ετίας, από το 1971 έως το 1991.

Το στοιχείο αυτό, όπως και πολλά άλλα, προέρχονται από έρευνα του πρώην προέδρου του συνδικάτου ενέργειας Εργατική Αλληλεγγύη, ο οποίος ξεκίνησε να καταγράφει μέσω των αρχείων των εφημερίδων της περιοχής και άλλων στοιχείων, τα εργατικά δυστυχήματα που έχουν γίνει στη ΔΕΗ.

Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv
Ορυχεία λιγνίτη: εικόνες&μαρτυρίες σοκ στον Σπ.Χαριτάτο
https://www.youtube.com/watch?v=aX2GRE-fFGk

ΔΕΗ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (TV100 - 030112)https://www.youtube.com/watch?v=xvrX6kABrv8


Αυτές είναι οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων της ΔΕΗ.

Αυτές οι Δολοφονίες είναι αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων-μετοχοποιήσεων,των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.

Πως τολμούν επομένως μερικοί εθνικιστές και μιλιταριστές, εντός και εκτός της κυβέρνησης, οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και το στρατιωτικό κατεστημένο να μιλούν για κινδύνους κατά τη διάρκεια της εργασίας και για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.



Αυτές όμως οι διακρίσεις δεν περιορίζονται μόνο κατά τη διάρκεια του εργατικού βίου, αλλά σε ακολουθούν και στο θάνατο.


Ας συγκρίνουμε επομένως την πρόνοια του βαθέος κράτους για τα στελέχη του κατά τη διάρκεια των χρόνων υπηρεσίας, αλλά και όταν συμβεί το μοιραίο.



Ας δούμε λοιπόν πως κινήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει τα στόματα, να διαφυλάξει το γόητρο του Στρατού αλλά και την προσέλκυση νέων ως Μισθοφόρων του Βαθέως Κράτους στην περίπτωση της δραματικής απώλειας των τεσσάρων στελεχών από την πτώση του ελiκοπτέρου ΧΙΟΥΙ που εκτελούσε επιχείριση Αστυνόμευσης.



Διαβάζουμε λοιπόν στο onalert.gr

Σε μια όσο το πιο δυνατό άμεση αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου αναφέρονται κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικός του Οικονομικού παρακολουθεί την οικογένεια και παρέχει υποστήριξη σε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί γρήγορα η εκταμίευση των χρημάτων για την αποζημίωση που δικαιούνται οι οικογένειες των θυμάτων. Οι πρώτες διαδικασίες έχουν τελειώσει. 

Πληροφορίες αναφέρουν οτι το ποσό της αποζημίωσης θα είναι αρκετά μεγάλο. 



Δύο άτομα της οικογένειας έχουν το δικαίωμα να προσληφθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετα την πτώση του ελικοπτέρου είναι πολλά και παραμένουν ακόμη χωρίς απάντηση καθώς οι διαδικασίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Να συγκρίνουμε το τι συνέβη στις οικογένειες των 90 εργαζομένων ανθρακωρύχων;
Αυτή όμως είναι η περιφρόνηση της κυβέρνησης και του αστικού συστήματος εξουσίας απέναντι στην Εργατική Τάξη.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν...
Ας εξεγερθούμε...

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου