Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΜΕ, MILITAIRE.GR

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνοτουρκικα 
«Θέλω αυτή η χώρα να συνειδητοποιήσει ότι
βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής
[…] πόσο κοντά βρισκόμαστε στο χάος
Θέλω όλοι να θυμούνται γιατί μας χρειάζονται»

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι είναι σκηνή από το «Λούφα και Παραλλαγή», και πραγματικά θα ήταν, αν δεν ήταν δυστοπική εικόνα από ένα βάρβαρο μέλλον: αυτόνομοι, που κόλλησαν αφίσες σχετικά με τον παραλογισμό το ελληνικό κράτος να έχει διαφορετικά εναέρια από θαλάσσια σύνορα, κατηγορούνται ανοιχτά ως «πράκτορες», από κατάπτυστα καθεστωτικά μέσα στην τηλεόραση και το internet, με αντίστοιχες κατάπτυστες εκφράσεις.
Τρεις μόλις μέρες από τη νέα αναβολή της δίκης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για «συκοφαντική δυσφήμηση», εν μέσω της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ και «τουριστικών περιπάτων» ελληνικών, ισραηλινών και ιταλικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το κέντρο της Αθήνας, τα οποία παρουσιάζουν ως φυσική εικόνα οι εθνικιστές και οι πολεμοκάπηλοι, ο απέραντος βόθρος της κρατικής προπαγάνδας έρχεται να πάει ένα βήμα παραπέρα αυτά που μόλις πριν λίγες μέρες υπονοούσε μέσα από το Πρώτο Θέμα και το Ποντίκι: σε όλη την χώρα τριγυρνούν «τούρκοι κατάσκοποι» (ίσως κι εσύ, δηλαδή…), όποιος δεν θέλει πόλεμο και υπερασπίζεται τις ζωές των προσφύγων είναι εχθρός του κράτους και της κοινωνίας, όσοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν την επιθετική πολιτική του ελληνικού κράτους, και την κοινή διάθεση με το τουρκικό κράτος να μας πάνε σε πολέμους όπου θα θυσιαστούμε για τα συμφέροντα των αφεντικών μας, μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί με κάτι όπως ο «νόμος περί κατασκοπείας».

Γιατί τα λέμε αυτά; Ο «ερασιτέχνης» εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Καμμένου (κι αυτό το λέμε σαν κομπλιμέντο για το ταλέντο του) και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται συχνά και στην εκπομπή εθνικής ενότητας «Αρετή και Τόλμη» μιλώντας για τα δίκαια των ενόπλων δυνάμεων, των λεσχών εφέδρων και του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, υπογράφει άρθρο στο Militaire.gr. Σε αυτό καταγγέλλει ως «πράχτορες» της Τουρκίας όσους υποστηρίζουν ότι είναι μέρος της επιθετικότητας του ελληνικού κράτους η επέκταση των εναέριων συνόρων του πέρα από τα θαλάσσια, κι ότι αυτή η επιθετικότητα είναι συμμετρική -τουλάχιστον- της τουρκικής επιθετικότητας. Όσους, δηλαδή, υποστηρίζουν ότι δύο κράτη, πλαισιωμένα από την αντίστοιχη βαρβαρότητα και επιθετικότητα των υπόλοιπων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μας οδηγούν σε νέα πολεμικά επεισόδια, την ίδια ώρα που διεξάγουν ήδη άλλα, σκοτώνοντας και τσακίζοντας καθημερινά πρόσφυγες και αντάρτες μαζί με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των λαών της περιοχής. Και, φυσικά, σαν αγνός νοικοκυραίος (αλλά με «αποκαλυπτικές πληροφορίες»), αναρωτιέται: «Δεν τους ξέρει ο κύριος Τόσκας;». Αλήθεια, κι αν «τους ξέρει»; Γιατί δεν μας λέει ο κύριος Καρβουνόπουλος τι πρέπει να κάνει;



H αφίσα υπογράφεται από το χώρο των αυτόνομων-antifa

Το άρθρο αυτό, μαζί με οπτικό υλικό, σε τεχνικές πλάνων που θα ζήλευε η κρατική ασφάλεια, με τη σφραγίδα πάλι του Militaire.gr, αναπαράγει και ως «ρεπορτάζ» ο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. Αυτό θα πει κανείς ειλικρινή προσπάθεια οικοδόμησης μιας «κοινότητας πληροφοριών» (intelligence community) στα αμερικάνικα πρότυπα. Αυτά που, υποθέτουμε ονειρεύεται και ο Πάνος Καμμένος.
Αγαπητέ πολίτη, αν δεν συμφωνείς με την ανάλυση επιπέδου νηπιαγωγείου, σχετικά με το αν καθορίζονται τα σύνορα ενός κράτους κατά το δοκούν, κατά το γούστο ή στη βάση εσωτερικού «προεδρικού διαταγμάτος του… ’31», συνοδευόμενη από συνωμοσιολογία επιπέδου viper («γιατί μέχρι το ’74 δεν έθεταν ζήτημα 10 μιλίων οι Τούρκοι;»), μάλλον θα κατηγορηθείς από τη νεόκοπη «κοινότητα πληροφοριών» ως κατάσκοπος. Και, ίσως, σε αυτό συμφωνεί και ο Πάνος Καμμένος…
Μας λένε, λοιπόν, με νόημα ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι αθώος, καθώς κινείται το Πανοπτικόν του κράτους, και το οποίο προσπαθούν να εκπροσωπούν επάξια μέτριοι κονδυλοφόροι αλλά ικανοί καλοθελητές. Εύκολα μπορεί ο καθένας και η καθεμία να θεωρηθεί μετανάστης-εγκληματίας-τρομοκράτης, το αγαπημένο «τρίπτυχο του εχθρού» με το οποίο απαιτείται «Τάξις και Ασφάλεια».
Εμείς δεν θα κατηγορήσουμε από τη μεριά μας κανέναν ότι «τα παίρνει», «παίζει ρόλο» και άλλα χυδαία, όπως κάνουν όσοι συμπεριφέρονται με την αλαζονεία της κρατικής ασφάλειας, απέναντι σε ό,τι τους χαλάει τη ρατσιστική και εθνικιστική σούπα. Εμείς, μόνο θα πούμε ότι αυτή η γλώσσα σίγουρα βολεύει απεριόριστα, τους μιλιταριστές, τους εθνικιστές, το στρατιωτικό και πολιτικό καταστημένο, τα επιθετικά κοράκια του ελληνικού (και αντίστοιχα του τούρκικου) κεφαλαίου και των εργοδοτών, τους ντόπιους και πολυεθνικούς εμπόρους όπλων, που τρίβουν τα χέρια τους με τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών που πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους ολόκληροι λαοί.
Για άλλη μια φορά, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, «ανεξάρτητοι θεσμοί» της «κοινωνίας των πολιτών», αναλαμβάνουν το ρόλο προληπτικού χτυπήματος απέναντι στο αντιπολεμικό κίνημα. Πριν ελάχιστο καιρό, και πάλι δίπλα στη δίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), κάνει μήνυση στον αγωνιστή απόστρατο αντισυνταγματάρχη Ν. Παπαναστάση για «συκοφαντική δυσφήμηση». Υπερασπίζοντας τη λογική ότι οι αντάρτες έφταιγαν για τα αντίποινα των Ναζί στην κατοχή!
Όλες οι δυνάμεις που εκπροσωπούν και στην Ελλάδα τον γερασμένο κόσμο έχουν συνασπιστεί  ενάντια στο φάντασμα του αντιπολεμικού κινήματος: ο Τσίπρας-Καμμένος και ο Μητσοτάκης, ο Χατζηνικολάου και ο Καρβουνόπουλος, το Πρώτο Θέμα και το Ποντίκι, ο ANT1 και το militaire.gr,  η Χρυσή Αυγή και το υπόλοιπο συνταγματικό τόξο από το ΠΑΣΟΚ ως τον Λεβέντη, τα μιλιταριστικά site και τα φασιστικά blog, λέσχες εφέδρων και τάγματα εφόδου. Αυτοί, καλύπτουν και συνδράμουν στις κρατικές δολοφονίες προσφύγων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Ας συζητήσουμε, λοιπόν, στο όνομα ΠΟΙΩΝ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, μιλάνε: Ουσιαστικά στο όνομα δύο αδίστακτων κυβερνήσεων και αρχουσών τάξεων, που απαιτούν να γίνουμε φτηνό καύσιμο στις πολεμικές μηχανές τους.

Το αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν στους πολεμικούς-επιθετικούς-εθνικούς αστικούς στόχους της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου.

Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Ο ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ ΚΙ Η ΠΡΑΚΤΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΤΟΥΣ.

Κάτω τα χέρια από το αντιπολεμικό κίνημα και όλες τις μορφές του
Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό
Να είστε σίγουροι, όσο κι αν απειλείτε ευθέως ή πλαγίως, ότι:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικό Κεφάλαιο

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου