Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ο Τραμπ επιτίθεται και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μας εμπλέκει σε νέους βρώμικους πολέμους-Όχι στη Βαρβαρότητα του λιγότερο κακού


Ο βομβαρδισμός της Συρίας ξεκίνησε από τη Σούδα
Αν έχουμε ακόμα ελπίδα, την χρωστούμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία.

Βάλτερ Μπένγιαμιν
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ -ΕΕ-ΝΑΤΟ

Η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του καθεστώτος Άσαντ μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό και η συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καθοριστική και κυρίως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η συμμετοχή των ελληνικών βάσεων και στρατιωτικών δυνάμεων πρόκειται να διευρυνθεί.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ΗΠΑ χτύπησαν με πυραύλους Tomahawk την αεροπορική βάση al-Shayrat κοντά στην πόλη Χόμς της Συρίας1, επιβεβαιώνοντας έτσι τους φόβους των περισσότερων πως η επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ μετατρεπόταν σε τέλεια αφορμή για να εντείνουν οι ΗΠΑ την στρατιωτική τους δράση στην Συρία. Το κλίμα είχε ήδη καλλιεργηθεί με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να κατηγορεί το καθεστώς Άσαντ, την Ρωσία και το Ιραν πως επιτρέπουν τέτοιες επιθέσεις ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν στόχο την ειρήνη στην περιοχή. Την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος Τραμπ που απέδωσε ευθέως την επίθεση στο Ιντλίμπ στο καθεστώς Άσαντ και διαμήνυσε πως δεν θα χάσει την ευκαιρία που έχασε ο Ομπάμα την προηγούμενη φορά. Δεν πέρασαν καλά καλά ούτε 24 ώρες απ’την προειδοποίηση και η επίθεση έλαβε χώρα, με την Ρωσία να είναι ενήμερη. Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πως οι αεροπορικές βάσεις που χτυπήθηκαν ήταν προστατευόμενη ζώνη και χρησιμοποιούνταν και απ’τους Ρώσους οι οποίοι και ενήμεροι ήταν για την επίθεση, και πρόλαβαν να εκκενώσουν τις δυνάμεις τους και φυσικά υποθέτουμε να ενημερώσουν τον κύριο Άσαντ. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σύντομη δημοσιογραφική περιγραφή των τελευταίων 24ώρων όμως τα δεδομένα και οι περιστάσεις δεν απαιτούν δημοσιογραφία, ακόμα και άμεση μαχητική απάντηση από μέρους του εργατικού-αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος.
Ο εξάχρονος εμφύλιος πόλεμος που διεξάγεται στην Συρία, η άμεση συμμετοχή ή δια αντιπροσώπων τόσων κρατών στην διαμάχη, τα ποτάμια προσφύγων αναβαθμίζουν το ζήτημα της Συρίας ως μια μάχη που αφορά τον καθένα-καθεμιά από μας. Μια μάχη που δεν διεξάγεται στα στενά όρια του Συριακού Κράτους. Το διαφαινόμενο μοίρασμα της ανοικοδόμησης μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ και Συρίας που είχε συμφωνηθεί μπαίνει εκ νέου παρά τις αρχικές κοινές επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Όσο λοιπόν ο πόλεμος πληροφορίας και παραπληροφόρησης μαίνεται το κέντρο απάντησης του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να φύγει από μια σταυροφορία ήθους και αποκάλυψης της πραγματικής αλήθειας και να απαντήσει στο πιο δύσκολο και πραγματικό ερώτημα "Τι κάνουμε;"

Γιατί οι πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύθηκαν από πλοία που ελλιμενίζονταν πριν λίγους μήνες στην ναυτική βάση της Σούδας2 και έκαναν κοινή ναυτική άσκηση με τα Ελληνικά το 2016. Γιατί αυτά τα πλοία συμμετείχαν στις αποστολές διαφύλαξης των δικαιωμάτων της ΕΕ στην Λιβύη, την Ουκρανία και την ευρύτερη Μεσόγειο.3 Γιατί εντάσσονται οργανικά στην πολεμική διαχείριση του προσφυγικού, γιατί η χτεσινή επιχείρηση συντονίστηκε απ’το κέντρο συντονισμού του 6ου στόλου στην Νάπολι της Ιταλίας, γιατί κομβικό σημείο ανεφοδιασμού και βάση εξόρμησής τους είναι η βάση της Σούδας. Πρόκειται για τα πυραυλοφόρα καταδρομικά USS PORTER και USS ROSS τα οποία συμμετέχουν από πέρυσι στο γαϊτανάκι του θανάτου που έχει στηθεί στην ανατολική μεσόγειο απ’όλους τους μεγάλους και μικρούς παίχτες της περιοχής με την πλήρη συμμετοχή των δικών μας ‘’ειρηνικών’’ δυνάμεων του Στρατάρχη Καμμένου υπό την υψηλή εποπτεία της κυβέρνησης της αριστεράς. Συγκεκριμένα τα δύο πλοία συμμετέχουν σε περιπολίες στην ανατολική μεσόγειο από πέρυσι μαζί με άλλα πλοία της ιερής συμμαχίας όπως το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ πότε στα πλαίσια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, πότε στα πλαίσια της ‘’περιφρούρησης’’ των θαλάσσιων συνόρων στο λιβυκό πέλαγος, πότε στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον ρωσικό στόλο απ΄την στιγμή που άρχισε η ανοικτή επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.  

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργητικά σε όλα αυτά, συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, και μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις.  Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει κάνει λόγο δημόσια, έμμεσα, για την αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στην Συρία (Αποσπάσματα ομιλίας ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ημερίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη http://www.mod.mil.gr) και αυτό αποδεικνύουν η συστηματική συνεκπαίδευση με τις αντίστοιχες δυνάμεις του Ισραήλ και της Ιορδανίας (Λύσαξαν Φασίστες και Μιλιταριστές! Τι δουλειά έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στην Ιορδανία; http://diktiospartakos.blogspot.gr), με την καθοριστική συμβολή της Αεροπορίας Στρατού (Η Αεροπορία Στρατού στην στην έρημο Negev του Ισραήλ.
Κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία «White and Blue Glory»).

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στην γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενους στους Αμερικανούς συμπολίτες του, για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αμυντικού ενδιαφέροντος στη Συρία:

"Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει".

Και σε αυτό του το κάλεσμα τρέχουν να πάρουν θέση ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες και μουσουλμάνοι υπερασπιστές των ιδανικων της Ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ποιοι στηρίζουν ΗΠΑ;

  • Η Τουρκία στηρίζει ανεπιφύλακτα τις αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία.Η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την κλιμάκωση που προέκυψε στη Μέση Ανατολή με τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Ζητά ξανά τη δημιουργία no-fly-zone στη Συρία. Το θέμα έθεσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και υποστήριξε ανεπιφύλακτα την αμερικανική επίθεση, λέγοντας ότι η επίθεση με χημικά από το καθεστώς της Δαμασκού δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητη.
  • Η Βρετανία επίσης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της .
  • Η Σαουδική Αραβία που στηρίζει το ISIS και καθημερινή προχωρά σε μαζικές σφαγές στην Υεμένη στέκει στο πλευρό τους!
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ερό δήλωσε ότι το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσινγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», είπε. Το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Ασαντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αποσαφηνίζουν την θέση τους, σχολίασε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει νόημα. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση μαζί τους, πρόσθεσε.

Και ο Τσίπρας με τον Καμμένο πως εμπλέκονται; 
Ο Ελληνικός Στρατός ήδη εμπλέκεται με όλες του τις δυνάμεις!
Ενώ προπαγανδίζουν το ενδεχόμενο "θερμού επεισοδίου" από κοινού Ελληνικός και Τουρκικός Στρατός δρουν κατά των λαών

Καταρχήν, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ δεν απαντά στις συνεχείς καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συστηματική χρήση των βάσεων σε Άραξο και Σούδα από ευρωπαικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που δρουν στη Μέση Ανατολή.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού όχι μόνο παρακολουθούν και καταγράφουν τη δράση των μονάδων των Ρωσικών Στόλων αλλά για να διευρυνθεί η ελληνική συμμετοχή στον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου δόθηκαν 600 εκτ.δολ. σε αμερικανική πολεμική βιομηχανία για τον εκσυγχρονισμό των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION!

Πρόσφατα εξάλλου γράφαμε:

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ σε τι βρώμικους πολέμους μπλέκει τον λαό μας;

Πλέον είναι ορατή η απειλή εκδικητικής επίθεσης εξαιτίας της πολεμικής εμπλοκής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων!

Καμμένος - Μάτις: Τι συμφώνησαν για Αιγαίο, Σούδα και εξοπλιστικά

Η Ελλάδα στο πλευρό των ΗΠΑ με θανάσιμο εχθρό πλέον τη Ρωσία – Πλοίο του ΠΝ θα ενταχθεί σε Ομάδα Κρούσης αεροπλανοφόρου! http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αλλεπάλληλα όμοια δημοσιεύματα που απηχούν τις απόψεις του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου αναρωτιούνται: Για ποιο λόγο “έδωσαν τα χέρια” Καμμένος-Ματίς στο Πεντάγωνο;

Μα γιατί συμφωνήθηκαν οι όροι συμμετοχής της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Βαλκάνια.

Οι συμμαχίες που επικυρώθηκαν στην συνάντηση Καμμένου-Ματίς, η διεύρυνση της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ, ο εξοπλισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα που ξεφορτώνονται οι ΗΠΑ και θα κοστίσουν πανάκριβα, η επέκταση και η ενταντικοποίηση της χρήσης των ελληνικών βάσεων και η πολεμική προετοιμασία όπως η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, έρχονται να εξυπηρετήσουν τους δύο βασικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου:
τον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών και την ανάδειξη του σε ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Αποκαλύπτεται το εξής:
ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικεί ευρύτερο ρόλο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, ότι παρουσιάζεται ως ο πιο πιστός και σταθερός σύμμαχος των ΦΟΝΙΑΔΩΝ Αμερικανών στην εποχή Τραμπ και αντικειμενικά φέρνει τον λαό μας μπροστά στην απειλή της ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Και το ελληνικό κράτος πολεμά. Το ελληνικό κράτος είναι συμμέτοχο και συνένοχο


Αλλά το βασικό ερώτημα παραμένει:

Ποιον πολεμά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας, εναντίον ποιανού προετοιμάζεται ο Ελληνικός Στρατός κάνοντας ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά όχι μόνο αυτούς;

Ας δούμε λοιπόν τα ζητήματα που έχουν τεθεί:

ΖΗΤΗΜΑ 1ο

Ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για «χρήσιμα γυμνάσια» ενόψει ενδεχόμενων μελλοντικών συγκρούσεων

Κοινές ευρείες αεροπορικές ασκήσεις πραγματοποιούν τις μέρες αυτές, στην Ελλάδα, πιλότοι από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα. Βασικός στόχος των ασκήσεων είναι η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής, κυρίως των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S300, που προσφάτως τέθηκαν σε λειτουργία στη Συρία και στο Ιράν.

Επισήμως η ονομασία των ασκήσεων είναι «Ηνίοχος» – Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ειδησεογραφικές ιστοσελίδας Jerusalem on Line, οι ασκήσεις εκτείνονται στους εναέριους χώρους και τουΠερσικού Κόλπου. Μάλιστα, αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας εμφανίζεται να δηλώνει ότι τα γυμνάσια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσει η ισραηλινή αεροπορία να εντοπίσει τις αδυναμίες των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων και να έχει, έτσι, το Ισραήλ περισσότερες πιθανότητες να τα αντιμετωπίσει επιτυχώς σε μια μελλοντική σύγκρουση.



ΖΗΤΗΜΑ 2ο
Αφορά την ίδια πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017
Η εφημερίδα Haaretz ανέφερε πως "οι εκθέσεις από την Ελλάδα έδειξαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F16 των Εμιράτων στην αεροπορική βάση έκαναν ελιγμούς μαζί με Ισραηλινά", προσθέτοντας ότι "αν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ δεν έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, εμπιστευτικές επαφές έχουν στερεοποίησει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΑΕ και του Ισραήλ έκαναν από κοινού το 2016 τις ίδιες στρατιωτικές ασκήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ελιγμοί επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση της Ιρανικής Στρατιωτικής Δύναμης πέρα από τις ηλεκτρονικές απειλές».

ΖΗΤΗΜΑ 3ο
Η Ελλάδα με την Σούδα αναβαθμίζεται ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της ρωσικής βάσης της Ταρτούς (η οποία αναβαθμίζεται και αυτή) όπως τόνισαν αμερικανικές πηγές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, οι Αμερικανοί πρότειναν τη συμμετοχή πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) σε Carrier Battle Group (Ομάδα Κρούσης και Συνοδείας), τα οποία αναπτύσσονται γύρω από ένα αεροπλανοφόρο.
Πρόκειται για απίστευτη εξέλιξη καθώς τα πολλαπλών ρόλων πλοία που αναπτύσσονται γύρω από ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο (το οποίο ορίζεται ως HVU High Value Unit), διαδραματίζουν σημαντικό τακτικό ρόλο, ιδίως όταν η Ομάδα Κρούσης συμμετέχει σε κάποια επιχείρηση.
Μια πρώτη γεύση είχε δοθεί με την επίσκεψη της 1η ΜΑΛ στο Αεροπλανοφόρο USS George W. Bush CVN-77! καθώς και με τις εν πλω ασκήσεις (PASSEX) με μονάδες της Ναυτικής Δύναμης Επιχειρήσεων 2 (Carrier Strike Group 2) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην περιοχή Κρητικού – Μυρτώου Πελάγους με τη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ.
Στην άσκηση συμμετείχαν πέραν του ελληνικού πλοίου το αεροπλανοφόρο USS GEORGE H. W. BUSH, το καταδρομικό USS PHILIPPINE SEA καθώς και αριθμός από τα οργανικά αεροσκάφη και ελικόπτερά τους. Δείτε φωτογραφίες παρακάτω.
Απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα είναι μεμονωμένη, αλλά θα αφορά και την παράλληλη ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement MDCA) ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, με βασικό άξονα τη χρήση της βάσης της Σούδας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος συζήτησε στη συνάντηση του με τον Αμερικανό ομόλογό του το αίτημα των ΗΠΑ για ανανέωση της MDCA όχι για ένα -ως είθισται- αλλά για πέντε έως δέκα χρόνια.
Οι Αμερικανοί επιθυμούν την πενταετή ανανέωση, κυρίως διότι θέλουν να επεκτείνουν τις δυνατότητες της βάσης της Σούδας στην οποία πλέον γίνονται αρκετά εξειδικευμένες επισκευές ακόμη και σε μεγάλες ναυτικές μονάδες.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ -ΕΕ-ΝΑΤΟ

Βλέπουμε ξεκάθαρα και μπροστά στα μάτια μας, από τη μία την πλήρη σύμπλευση όλων των ενδιαφερόμενων στο τρίπτυχο ‘’τρομοκρατία-άμυνα-ασφάλεια’’ και την τρομακτική σύγγρουση από την άλλη στο πεδίο των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων και την προσπάθεια ανάδυσης νέων περιφερειακών δυνάμεων. Θύμα και εχτές με την επίθεση των δολοφόνων της Ουάσιγκτον , και προχτές με την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, και καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της λεγόμενης Συριακής κρίσης είναι πρώτα και πάντα ο λαός και η εργατική τάξη. Το επίδικο για εμάς είναι να βγούν επιτέλους τα σωστά συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη στοχοθεσία του κινήματος εδώ. Στη χώρα αυτή στην οποία ζούμε, στη χώρα της συνεχούς στρατιωτικής-πολεμικής προετοιμασίας, της ρατσιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων, της πρόσδεσης και πλήρους συμμετοχής στους οργανισμούς θανάτου που λέγονται ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Την εποχή του ολοκληρωτικού παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, ο επαναστατικός – προλεταριακός διεθνισμός και η πάλη μέσα και έξω απ’ τη χώρα μας και τους μηχανισμούς στρατιωτικής και πολιτικής επέκτασης της επιρροής της, είναι όχι μόνο μονόδρομος για την κομμουνιστική αριστερά, αλλά και ύψιστο επαναστατικό-διεθνιστικό καθήκον. Ο Αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται αλα κάρτ. Δεν χωράνε εδώ δίπολα καλών ή λιγότερο κακών ιμπεριαλιστών. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνισταμένες αγώνα οι οποίες οριοθετούνται απ’ την ίδια την πραγματικότητα για όσους έχουν μάτια να την αντικρίσουν και όχι απ’ τις φαντασιακές προβολές ή προσλαμβάνουσες του καθενός. Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. ‘ΝΑΤΟ-Ε.Ε.’ πρώτος και κύριος αντίπαλος του εργατικού αντιιμπεριαλιστικόυ κινήματος θα πρέπει να είναι αυτοί ακριβώς οι μηχανισμοί καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και όσοι εντός Ελλάδος τους στηρίζουν. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να δίδεται όμως με όρους πρόσδεσης σε έναν φαντασιακό τακτικό σύμμαχο ‘Ρωσία’ ειδικά όταν αυτός ο φαντασιακός σύμμαχος τα βρίσκει μια χαρά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (ποίων άραγε) με αυτούς που δήθεν αντιμάχεται.
Σε αυτή τη φρικιαστική συγκυρία πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ΤΩΡΑ η κήρυξη πολέμου ενάντια στη πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ελληνικό κράτος ουδέποτε ήταν και δεν είναι, παρόλο το παραμυθάκι που σερβίρει, κομπάρσος στις εξελίξεις στην περιοχή. Με την ίδια σιδηρά πυγμή, στο εσωτερικό του κονιορτοποιεί εργασιακά δικαιώματα, βυθίζει τα κατώτερα και μεσαία στρώματα στο ζώφο της ανεργίας ή της μερικής απασχόλησης – δουλείας, εγκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και στο εξωτερικό συμμετέχει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σε 15 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κλείνει συμφωνίες οικονομικής συνεκμετάλλευσης και αμυντικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο με την χούντα της Αιγύπτου και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρά σε επιθετική εξωτερική πολιτική και όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία στο Αιγαίο, διεκδικεί κομμάτι απ' την κατασκευαστική πίτα της Συρίας με πρόσχημα την ανοικοδόμηση μετά απ' την ομαλοποίηση.Προσφέρει όλες τις ζωτικές διευκολύσεις στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για ωμές επεμβάσεις όπως η χτεσινή κάτω απ’το οποιοδήποτε πρόσχημα. Aς μη ξεχνάμε ότι μόλις προχθές τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά Ισραήλ, Ελλάδος και Ιταλίας πετούσαν πάνω από την Αθήνα σαν φινάλε και επίδειξη πολεμικής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην παράσταση μιας ακόμα πολεμικής άσκηση Ηνίοχος. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αποφύγουμε τον κολοφώνα της πρόσδεσης σε έναν φανταστικό σύμμαχο κάτω από οποιοδήποτε όνομα , είτε αυτός λέγεται Ρωσία είτε λέγεται Κίνα, και να αντικρίσουμε κάτω απ’τον μανδύα της σύγγρουσης την ουσιαστική ενότητα του κεφαλαίου και τον εχθρό εκείνο που ενώνει την ρομφαία του κάθε Πούτιν και την τρίαινα του κάθε Τράμπ. Ο εχθρός είμαστε για όλους, ΕΜΕΙΣ. Οι εργαζόμενοι και η τάξη μας σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου. Με την ωμή και άμεση επέμβαση εχτές των Ηνωμένων πολιτειών , η Συριακή κρίση μπαίνει σε έναν νέο γύρο σύγκρουσης και θανάτου με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της άμεσης χερσαίας επέμβασης, πλέον ανοικτά. Είναι καθήκον να μας να κάνουμε οτιδήποτε ώστε να ακυρώσουμε πρώτιστα τα σχέδια του δικού μας κράτους και της εγχώριας αστικής τάξης που σαν τα όρνεα πετούν πάνω απ’το κουφάρι του συριακού λαού έτοιμοι να επωφεληθούν της καταστροφής που ενισχύουν καθημερινά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους στους νέους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ελληνικής κυβέρνησης.
Καλούμε την Αριστερά, της οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν του πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να συμβάλλουμε αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επαμβάσεις για το μοίρασμα και το ξαναμοίραμσ του κόσμου, στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου