Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εκκένωσαν καταλήψεις στέγης μεταναστών: Ο Κοινωνικός Πόλεμος συνεχίζεται, με κρατικές εκκενώσεις, δίκες, δολοφονίες, επίθεση στα δικαιώματα και τον μισθό

Μετά τη Θεσσαλονίκη, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής εκκένωσαν καταλήψεις στέγης μεταναστών και στην Αθήνα (http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_426.html). Το απόγευμα σήμερα στην περιοχή Ζωγράφου, μια πορεία περίπου 2500 ατόμων, με συμμετοχή της αναρχίας, της αυτονομίας, της κομμουνιστικής αριστεράς και τοπικών δημοτικών σχημάτων-συλλογικοτήτων, ήταν η πρώτη άμεση απάντηση στις εκκενώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που διοικεί το ελληνικό κράτος.
Από τη πρώτη στιγμή, που Φαντάροι από 52 Μονάδες αρνήθηκαν τον ευρωπαικό πόλεμο κατά των μεταναστών με τα hot spot, ορίσαμε τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών ως κορυφαία στιγμή του ταξικού πολέμου των πλούσιων απέναντι στους φτωχούς, που αποκαλύπτει την ουσία ακόμα και του πλέον ''ανεπτυγμένου'' και ''πολιτισμένου'', δυτικού καπιταλισμού. Οι παρεμβάσεις μέσα και έξω από το στρατό του αντιπολεμικού, του εργατικού και του ευρύτερου κοινωνικού ανταγωνιστικού κινήματος ήταν πολύμορφες, αν και κατώτερες των περιστάσεων.

Το κίνημα υπέρ των μεταναστών βρίσκεται στη δεύτερη φάση του. Τη πρώτη φάση, ένα κύμα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, αντιφατικό και συγκρουόμενο με εθνο-ρατσιστικά συναισθήματα μεγάλου μέρους  Ελλήνων, διαδέχτηκε η τωρινή δεύτερη φάση αποδυνάμωσης και συρρίκνωσης των δομών αλληλεγγύης και των δράσεων υπέρ των μεταναστών-προσφύγων, με την παγίωση του συστήματος hot spot, που θεωρούμε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στο κείμενό μας Hot Spot, Η Σιωπή των Αμνών-από την κατάσταση εξαίρεσης στην κατάσταση διαίρεσης, αποτυπώσαμε τη κριτική μας στο καθόλου ''φιλάνθρωπο'' σύστημα Hot Spot, ένα είδος πολεμικής οικονομίας και διαχείρισης ''φιλοζωικού τύπου''-κάτι ανάμεσα στην ''ανθρωπιστική'' εκμετάλλευση των μεταναστών ως φτηνού εργασιακού δυναμικού και στις επαναπροωθήσεις-απελάσεις.

Η συνέχεια του Ελληνικού Κράτους, με ή χωρίς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διακόπηκε, όπως δεν διακόπηκε η συνέχεια του Τουρκικού κράτους και της Ευρωπαικής Ένωσης. Κοινοβουλευτικά, ''Δημοκρατικά,'' και πάνω από όλα ''Εθνικά'', συνεχίζουν λοιπόν τον πόλεμο του καπιταλισμού απέναντι στην εργατική τάξη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, και τους ''πλεονάζοντες πληθυσμούς''.

Ο πόλεμος αυτός, με όλη την κοινωνική και ταξική ουσία του, προσδιορίζεται από τα υψηλά επιτελεία του κεφαλαίου και του κράτους ως ''υβριδικός'': είναι συστηματικά πολύμορφος, με στρατιωτικά και μη στρατιωτικά, αλλά πολεμικά μέσα, όπως πληροφοριακά, πολιτισμικά, πολιτικά, οικονομικά μέσα. Έχει ως διευρυμένο πεδίο μάχης τη θάλασσα, τη ξηρά, τον αέρα, το χρόνο, την πληροφορία, όλα τα πεδία στα οποία κυκλοφορεί ''Αξία''. Αξία έχουν τα σώματα των ντόπιων και των μεταναστών, αξία έχουν τα μυαλά και τα εργατικά τους χέρια, αξία έχουν τα στόματά τους που τρώνε και βγάζουν λεφτά οι ΜΚΟ, αξία έχουν όταν αντιστοιχούν στον αριθμό που θέλουν τα κράτη και οι επιχειρήσεις. Αλλιώς, καλύτερα για όλο αυτό το σύστημα να πνιγούν, να ψοφήσουν στα χιόνια, να διωχτούν πίσω και να επιστρέψουν στον πόλεμο που κάνουν κάποια μεγάλα επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα καταστρέφοντας τα σπίτια και τις ζωές τους.

Αυτός ο πολύμορφος πόλεμος, που εξαπολύει το σύγχρονο σύμπλεγμα του κεφαλαίου και του κράτους, το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, πρέπει να απαντηθεί σε όλα τα πεδία στα οποία διεξάγεται. Ο πολιτισμικός πόλεμος ενάντια στους μετανάστες και τους ντόπιους εργαζομένους (οι ''απολίτιστοι τρομοκράτες'' και οι ''απείθαρχοι τεμπέληδες''), ο πόλεμος πληροφορίας, ο πολιτικός, οικονομικός και ψυχολογικός πόλεμος που διεξάγεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κοινωνίας, της Ελλάδας, της Ευρώπης, του πλανήτη, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση, πρέπει να απαντηθεί με ένα αντίστοιχα πολύμορφο αντιπολεμικό, εργατικό, κοινωνικό κίνημα, που θα συντονίζει όλες τις τάσεις χειραφέτησεις απέναντι στις τάσεις υποταγής-απέναντι στις τάσεις υποταγής μέσα μας και στους κοινωνικούς μας χώρουςΟι αγώνες δεν πρέπει να απομονώνονται. Οι κοινωνικοί αγώνες κερδίζουν ή χάνουν ανάλογα με τις σχέσεις που οικοδομούν με τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Όλων των ειδών οι αντιθέσεις, εργασιακές και κοινωνικές, πρέπει να συντονιστούν, να οργανωθούν και να μιλήσουν με τη γλώσσα και με τις πράξεις του κόσμου που θέλουν να χτίσουν.

Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συλλογικής δράσης υπέρ των μεταναστών και των μεταναστριών, με πρωταγωνιστές τις ίδιες και τους ίδιους, απέναντι στις πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου-κράτους και ΜΚΟ.

Καλούμε σε υποστήριξη του κινήματος υπέρ των μεταναστών και της εργατικής τάξης μέσα και έξω από το στρατό, και σε μαζική παρουσία στη δίκη του συντρόφου Νίκου Αργυρίου στις 21 Μαρτίου. http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/21.html 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου