Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κάτω τα χέρια από το Ν. Παπαναστάση. Άμεση αθώωση του Ν. Αργυρίου

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Κάτω τα χέρια από το Ν. Παπαναστάση. Άμεση αθώωση του Ν. Αργυρίου
Η επίθεση στον απόστρατο αντισυνταγματάρχη Νίκο Παπαναστάση,, και η εκδίκαση της έφεσης για την ποινή-ρεκόρ του Νίκου Αργυρίου, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, εμφανίζονται περίπου ταυτόχρονα, για να χτυπήσουν το αντιπολεμικό εργατικό κίνημα. 
Και οι δύο περιπτώσεις διώξεων αφορούν περιστατικά και γεγονότα που, για κάθε λογικό άνθρωπο, θα έπρεπε να μπουν στα ντουλάπια της αρχειοθήκης των δικαστηρίων και να μην ασχοληθούμε πια ποτέ μαζί τους.
Δεν έχει, όμως, τσίπα το κράτος (το σύνολο των κατασταλτικών, στρατιωτικών και δικαστικών μηχανισμών), αν πρέπει να προστατεύσει αυτό ένα ολόκληρο status quo εκμετάλλευση, ασφάλειας και πολεμικής προετοιμασίας, ένα σύστημα εξαθλίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, μέσα κι έξω από το στρατό, και προνομίων για τα μαντρόσκυλα του συστήματος. Κάθε μέρος αυτού του μηχανισμού είναι αποφασισμένο να το κάνει αυτό από τη δική του μεριά, ακόμα και με αυτόματα αντανακλαστικά: μπορεί να είναι μια σχεδιασμένη επίθεση του πολιτικού συστήματος ή ένα σχέδιο μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δίωξης (όπως η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος). Μπορεί, όμως, να είναι και μια επίθεση που φοράει το πουκάμισο της «μήνυσης», στα πλαίσια της «κοινωνίας των πολιτών», που (στην περίπτωση αυτή) τυχαίνει να «συμπίπτει» με την απαίτηση για «υποταγή» της κρατικής μηχανής. Για εμάς είναι αδιάφορο – κι ακόμα περισσότερο, μερικές φορές τυχαίνει να συνδέονται…

Τι έχει συμβεί, όμως:
«Αγωγή κατά του απόστρατου Αντισυνταγματάρχη Νίκου Παπαναστάση από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)! 
Του ζητούν αποζημίωση 110 χιλιάδων ευρώ, γιατί ο Ν. Παπαναστάσης σχολίασε αρνητικά απαράδεκτο φιλοναζιστικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της ΕΑΑΝ “Θαλασσινοί Απόηχοι”! Τι έγραφε το άρθρο; Ότι τα γερμανικά αντίποινα στη κατοχή τα προκαλούσαν οι επιχειρήσεις των ανταρτών! Ο Νίκος Παπαναστάσης είχε σχολιάσει με καυστικό τρόπο το άρθρο και το ΔΣ της ΕΑΑΝ θεώρησε ότι η λογική αντίδραση ήταν να καταθέσει αγωγή δεκάδων χιλιάδων ευρώ εναντίον του!»

Γνωρίζουμε ότι ο Νίκος Παπαναστάσης είναι πρωταγωνιστής στο αντιπολεμικό κίνημα. Μέσα από τις δύο διώξεις, ένα ολόκληρο σύνολο κρατικών μηχανισμών, επιχειρεί να χτυπήσει αποφασιστικά και προληπτικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αντιπολεμικού κινήματος και την παρέμβαση της επαναστατικής αριστεράς σε αυτό.

Γι’ αυτόν το λόγο, η επίθεση αυτή, για μας, στοχοποιεί την παρέμβαση συνολικά στο αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα. Ένα ολόκληρο σύστημα βάρβαρης «ομαλότητας» σχεδιάζει και προχωρά σε προσλήψεις ΟΒΑ και σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα δεκάδων δισεκατομμυρίων. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο, σε συνεργασία με Ελλάδα-Τουρκία, ενάντια στους πρόσφυγες και τους λαούς. Για μια ακόμα χρονιά διεξάγεται η άσκηση Ηνίοχος, την ώρα που οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία επιλέγεται η επίθεση στον Παπαναστάση. Για εμάς είναι αδιάφορο αν αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία έντεκα ιδιωτών ή είναι μέρος μιας βαθύτερης επίθεσης.

Η επίθεση αυτή συνδέεται, με απόλυτη κρατική ακρίβεια, με τη δίκη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, και ως συνέχεια της καθυπόταξης του κινήματος. Συνδέεται, δηλώνοντας την ανησυχία του κράτους για τις διαστάσεις της δίκης και το πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.

Πέρα από αυτό, όμως, ποιο είναι το επίδικο της μήνυσης ενάντια στον Παπαναστάση; ΄
Ότι οι αντάρτες φταίγαν για τα γερμανικά αντίποινα!!!

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, δεν αφορούν μόνο την ακροδεξιά αλλά εξίσου και τα σύγχρονα κράτη άμυνας/ασφάλειας, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, που χαρακτηρίζουν «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και «ασύμμετρες απειλές», (εξελίσσοντας τις επιθέσεις τους ενάντια στα αντάρτικα του 20ου αιώνα) κάθε πρακτική του αντιπολεμικού-εργατικού κινήματος, η οποία συγκρούεται με τις στρατηγικές επιλογές των εθνικών επιχειρηματιών, των εθνικών εργολάβων και εφοπλιστών, ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και νεολαία. Κλιμακώνουν τον κοινωνικό πόλεμο ενάντια στη πληττόμενη πλειοψηφία και προσπαθούν με εξοντωτικές ποινές να καθαρίσουν το τοπίο από κάθε φωνή αντίστασης! Οι δικαστικές διώξεις και οι μηνύσεις είναι ένα μέρος από τα όπλα της συνολικής επίθεσής τους.

Φέτος, το 2017 ορίζεται ως έτος εθνοφυλακής και ο πολίτης ορίζεται ως δυνάμει ή εν ενεργεία οπλίτης. Είναι το έτος στο οποίο επιχειρείται να επιβεβαιωθεί, μαζί με την αναδιάρθρωση του στρατού, την πολεμική προετοιμασία που φτάνει ως την ανοιχτή απειλή πρόκλησης θερμών επεισοδίων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και την εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας από το στρατό, η μετατροπή της Ελλάδας σε «Ισραήλ των Βαλκανίων», όπως έχει προσδεθεί στον άξονα Ε.Ε-ΝΑΤΟ-Ισράηλ-Κύπρου-Αιγύπτου. Δεν μας φαίνεται περίεργο που τώρα επιλέγουν να δείξουν πώς ακριβώς η καπιταλιστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, και ο νομικός της «πολιτισμός» προσπαθεί να τσακίσει τα κοινωνικά κινήματα. 

Σε αυτή τη προσπάθεια, αποδεδειγμένες ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, παραχάραξη της ιστορικής μνήμης, προστασία των φιλο-ναζιστικών ιδεών και ομάδων, κατασκευασμένοι μάρτυρες και κατηγορητήρια, επιστρατεύονται για να χτυπήσουν, προληπτικά και μη, τον μεγαλύτερό τους εχθρό: τον εσωτερικό εχθρό-λαό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ!

Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθεί το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα με τις επιθετικές επιλογές του ελληνικού κράτους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθεί, συνολικά, το αντιπολεμικό κίνημα στην περιοχή με την πολεμική προετοιμασία των κρατών, τη νέα επιθετικότητα του ιμπεριαλιστικού συστήματος, την επίθεση σε ολόκληρους πληθυσμούς, τόσο με στρατιωτικά όσο και με πολιτικά μέσα.
Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθεί το μαζικό Κίνημα Μέσα κι Έξω από το στρατό, με  το σύγχρονο, βάρβαρο ρόλο των ενόπλων δυνάμεων. Πρέπει να αμφισβητηθεί το «αξιόμαχο», να τεθεί το ζήτημα του ρόλου του στρατού όχι μόνο στις αποστολές του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της ΕΕ αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Να επιβληθεί ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή και όχι «δημοκρατικός (ή μη) ερασιτέχνης μισθοφόρος». Είναι αναγκαίο το μπλοκάρισμα της συνολικής αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και της ανασυγκρότησης του Ευρωστρατού, που έχει αναλάβει ο Κωσταράκος απευθείας από τον Γιουνκέρ, να ενισχυθούν οι αρνήσεις των φαντάρων να υπηρετήσουν ή να δώσουν εργασία για μονάδες ταχείας αντίδρασης, καταστολή πλήθους, επιθετικούς σχηματισμούς προσαρμοσμένους στα σύγχρονα μοντέλα πολέμων.

Εμείς, υπερασπιζόμαστε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που έχει δώσει μάχες στο αντιπολεμικό κίνημα. Καλούμε όλες τις αντικαπιταλιστικές, κομμουνιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις, για το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό που έχει ανάγκη ο κόσμος της εργασίας, των ανέργων, των μεταναστών, των κάθε λογής καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, απέναντι στους καταπιεστές που διαλύουν τις ζωές μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου