Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή Νίκο Παπαναστάση-η επίθεση της Ακροδεξιάς πρέπει να ηττηθεί

Αποτέλεσμα εικόνας για τα αντιποινα των γερμανωνΑγωγή κατά του απόστρατου Αντισυνταγματάρχη Νίκου Παπαναστάση από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)! 
Του ζητούν αποζημίωση 110 χιλιάδων ευρώ, γιατί ο Νίκος Παπαναστάσης σχολίασε αρνητικά απαράδεκτο φιλοναζιστικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της ΕΑΑΝ “Θαλασσινοί Απόηχοι”! 
Τι έγραφε το άρθρο; Ότι τα γερμανικά αντίποινα στη κατοχή τα προκαλούσαν οι επιχειρήσεις των ανταρτών!
Ο Νίκος Παπαναστάσης είχε σχολιάσει με καυστικό τρόπο το άρθρο και το ΔΣ της ΕΑΑΝ θεώρησε ότι η λογική αντίδραση ήταν να καταθέσει αγωγή δεκάδων χιλιάδων ευρώ εναντίον του!
Σχετική ανακοίνωση καταγγελίας είχε εκδώσει και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Υποναύαρχος ε.α Γιάννης Ντουνιαδάκης με κείμενό του σχολιάζει το γεγονός, απευθυνόμενος προς το ΔΣ της ΕΑΑΝ:

Προς πρόεδρο και μέλη ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ):«ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΖΟΥΛΟΥ» (*)

Με έκπληξη μάθαμε, ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) έκανε αγωγή σε βάρος του απόστρατου αντισυνταγματάρχη Νίκου Παπαναστάση, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση συνολικά 110 χιλιάδων ευρώ (10 χιλ. ανά μέλος).

Η αγωγή αφορά σχόλιο του εναγόμενου σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της ΕΑΑΝ «Θαλασσινοί απόηχοι» (τεύχος Αυγούστου Σεπτεμβρίου 2016). Το άρθρο ουσιαστικά προσπαθούσε αφενός να εξιλεώσει τον Τσολάκογλου, αφετέρου να αθωώσει τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής για τα ολοκαυτώματα και τις μαζικές εκτελέσεις, που διέπραξαν, κατηγορώντας ως υπεύθυνους γι’ αυτά τους αντάρτες που … «φόνευαν» Γερμανούς στρατιώτες!

Στο σχόλιό του ο συνάδελφος ανέφερε αυτά που όλοι οι απόστρατοι γνωρίζουν και συζητούν για τις ενώσεις αποστράτων: ότι δηλαδή τις χρηματοδοτούμε εμείς οι ίδιοι, χωρίς μάλιστα να έχουμε ερωτηθεί ποτέ γι’ αυτό και ότι τα εκάστοτε ΔΣ «διορίζονται» από τον υπουργό. Δηλαδή περιέγραψε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Γιατί αυτό αντιμετωπίζεται με αγωγή από το ΔΣ της ΕΑΑΝ;

Επίσης συσχέτισε την αρθρογραφία στο περιοδικό (αφορμή για το σχόλιο) με την τουλάχιστον ατυχέστατη παλαιότερη δήλωση του προέδρου της ΕΑΑΝ (Δεκέμβρης 2013), ότι οι ψηφοφόροι «ορθώς ψήφισαν Χρυσή αυγή κτλ, κτλ»! Λες και είναι το ίδιο κάποιος να ψηφίζει Χρυσή αυγή (ΧΑ) ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα! Δήλωση, ατυχέστατη μεν, που όμως, απ’ όσο είναι γνωστό, δεν ανασκευάστηκε ποτέ από τον πρόεδρο. Πολύ περισσότερο που ως «θεσμικός», όπως αρέσκεται να δηλώνει, απευθύνεται σε ένα ακροατήριο υποτίθεται 14.000 αποστράτων αξιωματικών, αριθμό που επίσης συνηθίζει να υπενθυμίζει! Δεν έκρινε επιβεβλημένη λόγω ακριβώς της θέσης του μια δήλωση για παράδειγμα, ότι η ΧΑ ήταν και είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα, πριν και μετά είτε τις εκλογές, είτε τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξε! Πόσο μάλλον που όταν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ο πρόεδρος, είχαν ήδη γίνει η δολοφονία του Π. Φύσσα από τη Χ.Α. και πλήθος άλλων εγκλημάτων. Τελικά, πολύ όψιμα εμφανίζεται δήθεν θιγόμενος και καταφεύγει στα δικαστήρια!

Το σύνολο του σχολίου και ειδικά το τρίτο μέρος του, περί ΧΑ, αφορά τον πρόεδρο. Τα δυο πρώτα μέρη του αφορούν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΝ και δευτερευόντως το τρίτο. Οι συνάδελφοι μέλη του ΔΣ, είναι βέβαιο ότι ξέρουν, πως ανάμεσα στους απόστρατους συναδέλφους πολύ λίγους θα πείσουν, ότι πάνε στα δικαστήρια επειδή κάποιος κατηγόρησε τις ΕΑΑ ότι χρηματοδοτούνται από όλους τους, χωρίς μάλιστα την συγκατάθεσή τους και επειδή τα ΔΣ τους «διορίζονται» από τον υπουργό. Δεν θα πείσουν πολλούς, γιατί απλούστατα έτσι είναι!

Σε ότι αφορά το σχόλιο για την δήλωση του προέδρου περί ΧΑ, που έγινε με αφορμή το άρθρο στο οποίο συκοφαντείται ο ελληνικός λαός που αντιστάθηκε απέναντι στο ναζί κατακτητή, θα περίμενε κανείς από τα μέλη του ΔΣ, απόστρατους αξιωματικούς του ΠΝ και του ΛΣ, να είχαν προλάβει έγκαιρα και έντονα να αποστασιοποιηθούν, από αμφότερα (δήλωση και άρθρο) αντί να στρέφονται βάναυσα εναντίον του σχολιαστή (συναδελφική παραίνεση: ποτέ δεν είναι αργά)!

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΑΑΝ κάλλιστα θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τα αντεπιχειρήματα τους για όσα αναφέρονται στο σχόλιο του συναδέλφου Παπαναστάση στην ιστοσελίδα που έγινε το σχόλιο, αλλά και στο περιοδικό της ΕΑΑΝ, ή οπουδήποτε αλλού. Προφανώς η έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων, που θα μπορούσαν να πείσουν τους αναγνώστες τους, οδήγησε τη διοίκηση της ΕΑΑΝ να καταφύγει στη δικαστική οδό, ζητώντας μάλιστα και ως αποζημίωση ένα εξοντωτικό ποσό! Είναι αδιάφορο, ότι στην αγωγή δηλώνεται η πρόθεση το ποσό να κατατεθεί για αγαθοεργό σκοπό. Ένα είναι βέβαιο: Αποσκοπείται η βαθιά οικονομική τρώση του εναγόμενου συναδέλφου, γιατί, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο ανάμεσα στους συναδέλφους, η ζημιά του είναι αδύνατη!

Αντίθετα, είναι μάλλον ακατόρθωτο τόσο για το πρόεδρο, όσο και τα μέλη του ΔΣ που τον ακολουθούν, να πείσουν τις πολλές χιλιάδες αποστράτους συναδέλφους του ΠΝ και του ΛΣ αναγκαστικά μέλη της ΕΑΑΝ, ακόμα ούτε και τις ελάχιστες χιλιάδες ψηφοφόρους τους, ότι δεν είναι αληθινά όσα αναφέρονται στο σχόλιο. Έτσι, είναι φανερό, καταδέχονται να καταφύγουν στα δικαστήρια, προσπαθώντας να πείσουν …. τουλάχιστον τους δικαστές!

Αυτό το σημείωμα δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης, αν και ο συντάκτης του θα είχε πολλά να γράψει. Στόχος είναι να εκφραστεί η βαθιά του λύπη και απαξίωση για τον τρόπο ανταλλαγής επιχειρημάτων ανάμεσα σε απόστρατους αξιωματικούς, τρόπο που επιλέχτηκε από την διοίκηση της ΕΑΑΝ.

Ντροπή κύριοι της ΕΑΑΝ! Στα δικαστήρια, συζητούν τις απόψεις τους οι αξιωματικοί;

21/3/2017

Γιάννης Ντουνιαδάκης απόστρατος υποναύαρχος ΠΝ

(*) «ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΖΟΥΛΟΥ» : «αρνητική έκφραση ευαρέσκειας» σύμφωνα με το Σηματολόγιο του ΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου