Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τα ευρωπαικά κράτη Στρατιωκοποιούνται και Αστυνομεύονται από τον Στρατό!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φέρνει στο προσκήνιο ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που έγινε στην Χάγη. 
Συζητήθηκαν τα νέα κατασταλτικά καθήκοντα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο Στρατός. 
Παρών και ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης
Ουσιαστικά μιλάμε για γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας -Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα ως εσωτερικό εχθρό και συστηματικά στρέφουν της στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι μας αναθέτοντας του γενικευμένα αστυνομικά καθήκοντα.
Οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μια πολύ κρίσιμη εμπειρία.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου 3 φορές έστειλε τον στρατό εναντίον των κινημάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστρεψε τον Στρατό κατά των προσφύγων -το παράδειγμα της 16ης Μεραρχίας-, έκανε την Παννελαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ το 2015 και το 2016 με βασικό σενάριο την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, διεξήγαγε το 2015 και το 2016 στην Κοζάνη την άσκηση ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ εργοστασίου που είχαν καταλάβει αγωνιστές που εναντιώνονταν στην Ιδιωτικοποίηση του.
Έχει όμως σημασία να προσέξουμε μια παράμετρο:
ο στρατός στην Ελλάδα δεν είναι μισθοφορικός. Είναι εν πολλοίς Στρατό εφέδρων-πολιτών.
Πως θα αντιδράσουν επομένως οι φαντάροι όταν λάβουν διαταγή να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον του απεργού-πατέρα και εναντίον του άνεργου-φίλου;

Έχει λοιπόν τεράστια σημασία για το εργατικό κίνημα η ενίσχυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ενίσχυση των αντιστάσεων μέσα στον Στρατό.
Εμείς παρουσιάζουμε το άρθρο του armynow.net

Τι νέα καθήκοντα αναλαμβάνει ο Στρατός και πότε!


Πολιτικοί και στρατιωτικοί βρέθηκαν στην Χάγη για να παρακολουθήσουν το διήμερο διεθνές συνέδριο Future Force Conference 2017, με θέμα “From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world”.


Σε ένα περιβάλλον που και την ασφάλεια του όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων είχαν αναλάβει στρατιωτικές δυνάμεις συζητήθηκαν μια σειρά απο θέματα που είναι «καυτά» αυτή την εποχή όπως οι υβριδικές απειλές, ο κυβερνοπόλεμος και η στρατηγική επικοινωνία, η εξέλιξη των ειρηνευτικών επιχειρήσεων, η ασφάλεια των πληροφοριών σε αντιδιαστολή με τις κυβερνοεπιθέσεις, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η ανάληψη επιχειρήσεων σε ασταθές πολιτικό περιβάλλον αλλά και η διαχείριση των φυσικών πόρων με τρόπο πρόληψης γεωπολιτικών ανισορροπιών και συγκρούσεων.

Το πιο ενδιαφέρον όμως ίσως να ήταν το κομμάτι όπου συζητήθηκε η «ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον».

Μια περιοχή (οι πόλεις) όπου στην Δύση διαρκώς ο Στρατός κάνει εντονότερη την παρουσία του καθώς η τρομοκρατία κάνει την επανεμφάνιση της με τα χτυπήματα ακραίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν στις σκέψεις των συμμετεχόντων που όπως σημειώθηκε προέρχονταν και απο τον στρατό είναι και η προετοιμασία του κατάλληλου κλίματος και η εν συνεχεία ανάθεση και αστυνομικών καθηκόντων σε μια μόνιμη ή ημιμόνιμη βάση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ευρώπης. Κάτι που ήδη συμβαίνει κατα περίπτωση.

Αλλωστε στρατιωτικές δυναμεις για πράδειγμα και στην Ελλάδα είχαν συμμετοχή σε «αστυνομικά καθήκοντα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Απο την μεριά της Ελλάδας το παρών έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του, General Tom Middendorp, με ομολόγους του άλλων χωρών καθώς και με τον Πρέσβυ της Ελλάδος στην Ολλανδία, κ. Δημήτρη Χρονόπουλο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου