Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Το σκάνδαλο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους πρωτοφανείς εξοπλισμούς και η Παραπλάνηση του ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα.

Θα το πούμε ξεκάθαρα. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται αδίστακτα στις ΗΠΑ και αγοράζει τρελά εξοπλιστικά προγράμματα  προκειμένου να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας τους Μεγαλοιδεατικούς στόχους: 
ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος παγκόσμιων ενεργειακών και εμπορικών ροών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα. Υποσχόταν ότι θα έβγαινε από το Μνημόνιο το 2018, ενώ τώρα για να εξασφαλίσει τη δόση 1,5 δις ευρύ, παρατείνει το μνημόνιο, επιβάλλει νέους φόρους, εξαφανίζει μισθούς-συντάξεις-αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται προκλητικά στον λαό μας. 
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε ένα πολύ τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που παρότι δεν το δηλώνει ξεκάθαρα, μάλλον στοχεύει στην επίτευξη της Ελληνικής αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο Πέλαγος. 
ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Ανακοινώθηκε η πλήρης αναβάθμιση του ελληνικού στόλου F-16 στο τελευταίο μοντέλο Viper, η ανάθεση της συντήρησης και υποστήριξης των S-300 και η αγορά ενός μικρού αριθμού του πέμπτης γενιάς πολεμικού αεροσκάφους F-35, το τελευταίο μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός που να εξασφαλίζει με διαφάνεια αυτή την επιλογή. 

Το συνολικό κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος φτάνει το εξωφρενικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειωτέον, ότι το F-35 είναι το πιο ακριβό πολεμικό αεροσκάφος που εξάγουν οι ΗΠΑ με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτά γράφει η αρθρογραφία.

Ας δούμε αναλυτικά:

Εκσυγχρονίζουν τα αμερικανικά αεροσκάφη ORION που όμως δεν τα χρειάζονται στο Αιγαίο. Εκεί ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος γίνεται με αισθητήρες.

Τα εκσυγχρονίζουν για τι τα χρειάζονται κατά των τουρκικών υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο ή για τις αποστολές του ΝΑΤΟ κατά των ρωσικών!
Κόστος 600 εκατομμύρια δολ.
Εκσυγχρονίζουν τα F-16 για να έχουν την αεροπορική υπεροχή από την Τουρκία.
Τα F-16 είναι   καλύτερα των F-35 στις αερομαχίες, ενώ τα 100 F-35 είναι καλύτερα για επίγειους στόχους,
 Δηλαδή τα τουρκικά 100 F-35 αγοράζονται για βομβαρδισμού; στην Συρία και το Ιράκ!
Τσίπρας-Καμμένος θέλουν να αγοράσουν F-35 για να έχουν την εύνοια των ΗΠΑ και να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Το κόστος του εκσυγχρονισμού των f16 υπολογίζεται σε 1,2-2 δις δολ.
Το κόστος των F35 [με κινητήρα και εξοπλισμό] υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολ. έκαστο.
Για να αποδείξουμε ότι τα περί ανατροπής της αεροπορικής ισορροπίας στο Αιγαίο είναι ΑΠΑΤΗ, είναι ψέματα, αρκεί να δει κανείς ότι η Τουρκική Αεροπορία δεν έχει πιλότους. 
Η προπαγάνδα όμως είναι τεράστια. Πακέτα διαφήμισης σιτίζουν δημοσιογράφους, σαιτ, κανάλια, ραδιόφωνα,
Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τον ακροδεξιό Καμμένο, αλλά τον σκληρό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα που μίλαγε για την ειρήνη, που πρότεινα περιορισμό στους εξοπλισμούς είναι παρελθόν.
Τώρα όποιος θυμίσει το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος μιλήσει για την χρεοκοπημένη χώρα, ρίχνεται στα σκυλιά.
Είναι χαρακτηριστικός  ο αποπροσανατολισμός που επιχειρεί ο Δ.Βίτσας.
Ο Δημήτρης Βίτσας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ρωτήθηκε για το θέμα και εξέφρασε την άποψη οτι είναι δυνατόν χωρίς να διαλυθεί ακόμα περισσότερο η οικονομία του κάθε νοικοκυριού που ήδη πάσχει βαριά, να προχωρήσει η κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Επιτελείων.
Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε πως όλα τα κόμματα συμφωνούν με τις δαπάνες που ετοιμάζει η κυβέρνηση λέγοντας:

«Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια επιβάρυνση αλλά στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος, που ήδη περιέχεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
Δηλαδή, αν το ΥΠΕΘΑ δαπανά 400-500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για συντήρηση, για αναβάθμιση και για την αγορά των νέων εξοπλισμών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν 500 εκατομμύρια και ένα ευρώ.».

Η ελληνική γλώσσα   είναι πολύ πλούσια και συγκεκριμένη. Άλλο πράγμα η καθημερινή συντήρηση των πολεμικών μέσων και άλλο πράγμα η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ τους!
Ότι τα χρήματα θα δοθούν σε βάθος χρόνου δεν σημαίνει ότι δεν καταχρεώνουν γενιές  και γενιές εργαζόμενων.

Θεωρούμε ότι η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν σε αυτούς τους πολεμικούς-επιθετικούς-εθνικούς αστικούς στόχους της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου.
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ   ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Πρέπει να πούμε ΟΧΙ. Πρέπει να αντιδράσουμε.
Τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στους προκλητικούς εξοπλισμούς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου