Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κρήτη: Δικάζονται για τα επεισόδια της 25ης Μαρτίου 2012 - Κάλεσμα συμπαράστασης στους διωκόμενους


Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο Γιώργος Τζίμας, φοιτητής αρχιτεκτονικής, μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Διαμαντής Μανώλης, ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ο Άρης Ρέττος, καθηγητής, μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων για τα πρωτοφανή για τα Χανιά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012.
Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο σύλλογος φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εξέδωσαν κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 9.00 στα δικαστήρια Χανίων.
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ι ΔΙΚΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ!

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο Γιώργος Τζίμας, μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Διαμαντής Μανώλης, ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ο Άρης Ρέττος, καθηγητής, μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων για τα πρωτοφανή για τα Χανιά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 με ευθύνη της αστυνομίας, η οποία κατέστειλε πλήθος κόσμου με τη χρήση γκλομπς και χημικών επειδή ήθελαν να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται τόσα χρόνια.
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη βιομηχανία δικών και διώξεων εκατοντάδων πολιτικών αγωνιστών που βρίσκεται σε εξέλιξη όλη την περίοδο αυτή στα Χανιά, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας. Εργαζόμενοι, διαδηλωτές, απεργοί, νεολαίοι, φοιτητές, μαθητές, καταληψίες, μετανάστες, άνθρωποι των κινημάτων και της αλληλεγγύης, αγωνιστές της πολιτικής ανυπακοής και της αντίστασης (από τα διόδια, μέχρι τους αγώνες της Χαλκιδικής), απεργοί και αντιφασίστες διαδηλωτές, αριστεροί, αντιεξουσιαστές και άλλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ποικιλότροπη κρατική καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η λειτουργία και οι προτεραιότητες του αστικού κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών παραμένουν αμετάβλητες και ισχυροποιημένες επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατηρεί σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος του νομικού οπλοστάσιου της καταστολής. Σκοπός η τρομοκράτηση αγωνιστών και κινημάτων για να φοβηθούν και να σταματήσουν να αντιμάχονται την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, την ανεργία και την φτώχεια, τον πόλεμο και τον ρατσισμό.
Ανάμεσα σε αυτούς την τιμητική της έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεκάδες δίκες μελών της, νέες διώξεις αγωνιστών που συμμετέχουν στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλλού, αναπάντητες καταγγελίες για παρακολουθήσεις, ομολογίες των διωκτικών αρχών για «σεσημασμένα μέλη» και φακέλωμα, στοχοποίηση. Οι επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στον τομέα των δικαιωμάτων ακολουθούν τον γενικότερο μνημονιακό της κατήφορο!
Απέναντι σε όλα αυτά θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την οργάνωση της συμπαράστασης σε κάθε δίωξη και δίκη, την συνειδητοποίηση ότι ο ταξικός πόλεμος σαρώνει ταυτόχρονα το ψωμί μαζί με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα και την αναζήτηση μορφών συνολικής αντίστασης και προοπτικής για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ενότητα και η κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας.
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Γιώργου Τζίμα, του Διαμαντή Μανώλη και του Άρη Ρέττου και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους!
Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 1 Μάρτη 2017, ημέρα της δίκης, στις 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Χανίων εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους!
Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αγωνιστών.
Κανένας διωκόμενος μόνος του.
Οι δίκες δεν λυγίζουν τους αγωνιστές!

Κάλεσμα Ενωτικής Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ 2017 ΣΤΙΣ 9.00 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!
Η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλει τη δίωξη προς το μέλος της Γιώργο Τζίμα, καθώς και προς το Διαμαντή Μανώλη, ερευνητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης και τον Άρη Ρέττο, καθηγητή και μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων μετά από την αιφνιδιαστική και συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές την 25η Μαρτίου 2012. Ήταν μια διαδήλωση που καλέστηκε μετά από αποφάσεις μαζικών σωματείων, συλλόγων και φορέων της πόλης, οργανώσεων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης και που εναντιωνόταν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και των εκφραστών της. Όλες οι κατηγορίες αποτελούν στο σύνολό τους κατασκεύασμα της αστυνομίας με στόχο να τρομοκρατήσουν! Υπενθυμίζουμε ότι η σύλληψή τους ακολουθήθηκε την ίδια μέρα από 62 προσαγωγές, με πολλούς από αυτούς  να είναι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αλλά και νέοι αγωνιστές του κινήματος στα Χανιά, κάτι που συνέβη σε αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή στα σοκάκια της πόλης!
Η συγκεκριμένη δίκη έρχεται να προστεθεί σε μια βιομηχανία δικών και διώξεων δεκάδων αγωνιστών της πόλης αλλά και εκατοντάδων ακόμη στην Ελλάδα. Μέλη φοιτητικών συλλόγων από την Ξάνθη μέχρι το Ηράκλειο, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι που συμμετέχουν σε κινήματα, αγωνιστές που αντιστέκονται σε κάθε μορφή επίθεσης από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, μέσα σε αυτούς και δεκάδες μέλη της ΕΑΑΚ, καλουνται να έρθουν αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων τους και την τρομοκρατία που επιβάλεται τα πολλά τελευταία χρόνια. Συνεχιστής αυτής της επίθεσης είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θέλει να εφαρμόσει όλα μέτρα που συντάσει μαζί με τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ για τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, το δημόσιο πλούτο.
Καταδικάζουμε την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός φοιτητικού συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Μέσα στη λαίλαπα την αναδιαρθρώσεων καλούμε κάθε νέο αγωνιστή να μην απογοητεύεται και να μην τρομοκρατείται! Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Γιώργου Τζίμα, του Διαμαντή Μανώλη και του Άρη Ρέττου και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους!

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, ημέρα της δίκης, στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους. 

Η τρομοκρατία δε μας σταματά!
Η νεολαία δεν υποτάσσεται, ο αγώνας συνεχίζεται!


Κάλεσμα Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ 2017 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!




Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις εργατικών σωματείων, άλλων συλλόγων και κοινωνικών φορέων της πόλης, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εκφραστών της, που, από τη μία, ωθεί τον κόσμο στη φτώχεια και, από την άλλη, τους καλεί να παρελαύνουν και να την υπερασπίζονται.

Τη στιγμή που ο κόσμος  επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδήλωσή του, δεχτηκε αιφνιδιαστικά συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, αδιαφορώντας για όσους παρευρίσκονταν στο χώρο. Στη συνέχεια, άντρες της ασφάλειας συνέλαβαν αναίτια τρεις από τους διαδηλωτές, το Γιώργο Τζίμα, μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, το Διαμαντή Μανώλη, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκείνη την περίοδο και τον Άρη Ρέττο, καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων. Ταυτόχρονα δε, η δράση του φοιτητή και μέλους του συλλόγου φοιτητών ως φωτορεπόρτερ δεν αποτέλεσε καμία δικαιολογία για την αστυνομία, ώστε να μην τον συλλάβουν. Αντιθέτως, ο άνδρας που τον συνέλαβε τον απείλησε τόσο για τη συγκεκριμένη δράση του εκείνη την ημέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε από πολλές ακόμη άτοπες κατηγορίες εις βάρος τους, γεγονός που τους οδήγησε στην εκδίκασή τους. Φέτος, μετά από αναβολή, η δίκη τους πραγματοποιείται στη 1 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.
Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι και προσπαθεί να αντισταθεί, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο μπροστά τους, τη στιγμή που δεν μπορούν να τους έχουν με το μέρος τους.
Ως Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απαιτούμε να αθωωθούν οι τρεις διωκόμενοι!
Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μάρτη 2017 στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Χανίων!

Κάλεσμα του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
 ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο Γιώργος Τζίμας, μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Διαμαντής Μανώλης, ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, και ο Άρης Ρέττος, καθηγητής, μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων. Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια των δικών μελών μας αλλά και τομή για τα δεδομένα των διώξεων στα Χανιά.
Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις μαζικών σωματείων, συλλόγων και φορέων της πόλης, οργανώσεων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εκφραστών της, που ωθεί τον κόσμο στη φτώχεια.
Τη στιγμή που ο κόσμος  επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδήλωσή του, δεχτηκε αιφνιδιαστικά συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, αδιαφορώντας για όσους παρευρίσκονταν στο χώρο. Ακολούθως, άντρες της ασφάλειας συνέλαβαν αναίτια του τρεις διαδηλωτές φορτώνοντάς τους οι ίδιοι καταγγελίες με τη γνωστή μέθοδο που ακολουθούν και οι οποίες είναι 1) στάση, 2) αντίσταση κατά των αρχών, 3) εξύβριση, 4) διατάραξη κοινής ειρήνης και 5) οπλοφορία, 6) οπλοχρησία με τις δύο τελευταίες να αφαιρούνται τον επόμενο χρόνο. Ταυτόχρονα δε, η δράση του Γιώργου Τζίμα ως φωτορεπόρτερ δεν αποτέλεσε καμία δικαιολογία για την αστυνομία, ώστε να μην τον συλλάβουν. Αντιθέτως, ο άνδρας που τον συνέλαβε τον απείλησε τόσο για τη συγκεκριμένη δράση του εκείνη την ημέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του σε προηγούμενες διαδηλώσεις, προσθετοντάς του και την κατηγορία 7) παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Προφανώς και οι κατηγορίες αποτελούν στο σύνολό τους κατασκεύασμα της αστυνομίας με στόχο να τρομοκρατήσουν! Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε την ίδια μέρα από 62 προσαγωγές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή στα σοκάκια της πόλης!
Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι και προσπαθεί να αντισταθεί, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο μπροστά τους, τη στιγμή που δεν μπορούν να τους έχουν με το μέρος τους.
Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζουμε την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Κάθε μέλος της νΚΑ, του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσοι αγωνιστές του κινήματος δικάζονται το τελευταίο διάστημα, αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιστρατεύει όλα της τα μέσα ώστε να τσακίζει το ηθικό του αγωνιζόμενου λαού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Γιώργου Τζίμα, του Διαμαντή Μανώλη και του Άρη Ρέττου και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους!
Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, ημέρα της δίκης, στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους.
Κάλεσμα του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης


ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ 2017 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!




Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις της ΕΛΜΕ, άλλων συλλόγων και κοινωνικών φορέων της πόλης, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εκφραστών της, που, από τη μία, ωθεί τον κόσμο στη φτώχεια και, από την άλλη, τους καλεί να παρελαύνουν και να την υπερασπίζονται.

Τη στιγμή που ο κόσμος  επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδήλωσή του, δεχτηκε αιφνιδιαστικά συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, αδιαφορώντας για όσους παρευρίσκονταν στο χώρο. Στη συνέχεια, άντρες της ασφάλειας συνέλαβαν αναίτια τρεις από τους διαδηλωτές, το Γιώργο Τζίμα, φοιτητής αρχιτεκτονικής, μέλος του ενιαίου συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, το Διαμαντή Μανώλη, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκείνη την περίοδο και τον Άρη Ρέττο, καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων. Ταυτόχρονα δε, η δράση του φοιτητή και μέλους του συλλόγου φοιτητών ως φωτορεπόρτερ δεν αποτέλεσε καμία δικαιολογία για την αστυνομία, ώστε να μην τον συλλάβουν. Αντιθέτως, ο άνδρας που τον συνέλαβε τον απείλησε τόσο για τη συγκεκριμένη δράση του εκείνη την ημέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε από πολλές ακόμη άτοπες κατηγορίες εις βάρος τους, γεγονός που τους οδήγησε στην εκδίκασή τους.
Αποτελούν φαινόμενο για την πόλη μας και οι 62 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα από την αστυνομία με τους άνδρες των ΜΑΤ σε αγαστή συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής να κυνηγούν αλλυλέγγυους διαδηλωτές προς τους συλληφθέντες μέσα στα στενά της πόλης. Πολλοί προσαχθέντες, όπως και ο συλληφθέντας και κατηγορούμενος, Γιώργος Τζίμας, ήταν μέλη του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτόνων μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, με δράση στα κινήματα της πόλης και την καθημερινή πάλη ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης.
Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι και προσπαθεί να αντισταθεί, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο μπροστά τους, τη στιγμή που δεν μπορούν να τους έχουν με το μέρος τους.
Ως Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απαιτούμε να αθωωθούν οι τρεις διωκόμενοι!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μάρτη 2017 στις 9:00 π.μ.

στα δικαστήρια Χανίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου