Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι Έλληνες πολιτικοί και Δημοσιογράφοι διαφημίζουν τα F35 αλλά στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει εμφύλιος

“Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με αφορμή τις απόψεις του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το κόστος του F-35. Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει σε μήνυμά του στο twitter ότι οι δαπάνες για το αεροσκάφος F-35 έχουν “ξεφύγει” και περίπου “απείλησε” την Lockheed Martin, ότι θα απευθυνθεί στην ανταγωνίστρια Boeing για να ζητήσει προσφορά για ένα βελτιωμένο και “συγκρίσιμο” F-18.
Η απερχόμενη υφυπουργός υπεύθυνη για την ΠΑ των ΗΠΑ, Deborah James δήλωσε ότι τα F-35 είναι άκρως απαραίτητα και κατηγόρησε τον Τραμπ ότι συγκρίνοντάς τα με τα F-18 “είναι σαν να συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια”.

Η James είπε ότι τα F-18 είναι αεροσκάφη τέταρτης γενιάς και τα F-35, πέμπτης, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η ηγεσία της αμερικανικής αεροπορίας θα ενημερώσει και θα πείσει τον Τραμπ για το πόσο αναγκαίο είναι το νέο αεροσκάφος για τα αμερικανικά επιχειρησιακά σχέδια.

Όμως δεν είναι μόνο ο Τραμπυ που τονίζει τα προβλήματα και το υπέρογκο, συνεχώς  διογκούμενο κόστος των F35.

Ενώ στην Ελλάδα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο Λεβέντης και οι δημοσιογράφοι που μαζεύει μια φορά τη βδομάδα η Lockheed Martin δίνουν τη μάχη των μαχών για να αποδεχτούμε μια ακόμη τεράστια θυσία για την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που απαιτούν οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί τους, μια ακόμη χώρα δημιουργεί δυσκολίες.

Καναδάς: Δραματική απώλεια CF-18 που… σώζει την κυβέρνηση από την αγορά του F35 που θέλει να μας φορτώσει ο Π.Καμμένος!


ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΑΤΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:

Όλη η αλήθεια για τα F35 που θέλει να αγοράσει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος
F-35: ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΛΑΣΙΕ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μαχητικό τύπου CF-18 Hornet της βασιλικής καναδέζικης Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη στο πεδίο βολής αεροπορικών όπλων (Air Weapons Range) «Cold Lake» στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου. Πρόκειται για ένα μοιραίο περιστατικό, για ένα δυστύχημα, το οποίο όμως σε μια πρώτη ανάγνωση, δείχνει να εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό…
Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί οχτώ τουλάχιστον περιπτώσεις συντριβής μαχητικών του τύπου, όπως μας πληροφορεί ο έγκυρος «Aviationist». Στην περίπτωση των ΗΠΑ, επαναφέρουν σε υπηρεσία μαχητικά του τύπου που είχαν αποσυρθεί, αφού πρώτα υφίστανται πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ώστε να κερδίσει χρόνο το αμερικανικό Ναυτικό έως ότου εισαχθεί κανονικά σε υπηρεσία το F-35.
Περίπου ίδια είναι και η λογική που επικρατεί στον Καναδά, καθώς η κυβέρνηση Τριντό προκρίνει την προμήθεια 20 μαχητικών πολλαπλών ρόλων τύπου F/A-18E/F Super Hornet ως «ενδιάμεση λύση», έως ότου καταλήξει με άνεση χρόνου ο διαγωνισμός που θέλει να προκηρύξει για να επιλεγεί το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Αεροπορίας του Καναδά.
Υπό αυτή την έννοια και λόγω της έντονης – και εν πολλοίς δικαιολογημένης – καχυποψίας που επικρατεί από την πλευρά της αμερικανικής Lockheed Martin, κατασκευάστριας του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35, το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός πιλότου και ενός μαχητικού αεροσκάφους CF-18, εξυπηρετεί επικοινωνιακά την κυβέρνηση του Καναδά, καθώς στηρίζει την επιχειρηματολογία που επικεντρώνει στο επείγον της προμήθειας μαχητικών που θα ενταχθούν επιχειρησιακά το συντομότερο δυνατόν.
Κι όλα αυτά, παρότι το F-35 είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Καναδάς έχει ήδη επενδύσει και οι βιομηχανίες του έχουν λάβει έργο στο πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας του μαχητικού. Η κυβέρνηση Τριντό όμως, παραμένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, δείχνει να επιθυμεί να απαγκιστρωθεί από το F-35, καθώς η «ενδιάμεση λύση» των F/A-18E/F Super Hornet, εγγράφει κατά κάποιον τρόπο μια «υποθήκη», καθώς από οικονομικής απόψεως η συνέχιση ανανέωσης του αεροπορικού στόλου με αυτά, έχει μια λογική.
Ασφαλώς όμως, σε ένα πρόγραμμα που έχει κοστίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια, σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ και η εξαγωγική του προοπτική συνεπάγεται απόσβεση του ποσού της επένδυσης, κάθε εξαγωγική επιτυχία που αφορά το εν λόγω μαχητικό μετράει, ενώ εξυπηρετεί και τον κύριο χρήστη, τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς βοηθά στη μείωση του μοναδιαίου κόστους.
Κατά συνέπεια, υπάρχει όλο το «πακέτο» που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και την αμερικανική κυβέρνηση να «μεροληπτήσει» υπέρ του F-35 της LM, σε βάρος της πρότασης της Boeing. Και δεν αποτελεί… αποκάλυψη να διαπιστώσει κανείς το ότι και στην περιοχή της βόρειας Αμερικής, τα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν και τη (γεω)πολιτική τους διάσταση, πέρα από την αμιγώς επιχειρησιακή και οικονομική.
Αυτά γράφει το μιλιταριστικό σαιτ http://www.defence-point.gr
Το πραγματικό κόστος της πολεμικής προετοιμασίας, για άλλη μια φορά, καλούνται να το πληρώσουν οι λαοί, πρώτα πληρώνοντας πανάκριβους εξοπλισμούς και έπειτα δίνοντας τη ζωή τους ως αναλώσιμο υλικό του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. 
Μόνος δρόμος είναι το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών και η ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου σε Ελλάδα και Τουρκία. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου