Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αρνήθηκαν οι πρόσφυγες να μπουν στο Αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ

Ένταση προκλήθηκε με την επιβίβαση των 500 προσφύγων στο αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ το οποίο πάντως έδεσε στην Μυτιλήνη το μεσημέρι
Κατέπλευσε σχετικά νωρίς, στις 12:30 το μεσημέρι, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες το αρματαγωγό “ΛΕΣΒΟΣ” στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προορίζεται να φιλοξενήσει περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν πληγεί από την επέλαση του χιονιά και οι σκηνές τους θάφτηκαν κάτω από τόνους χιόνι.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ανεπίσημες πάντα διαρροές του ΓΕΝ μέχρι τις 14:30 τουλάχιστον, οι πρόσφυγες αρνούνταν να επιβιβαστούν καθώς κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι πιθανό εάν μπουν να τους μεταφέρουν στην Τουρκία!
Μάλιστα, οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανά εθνικότητα, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να προκληθούν διαπληκτισμοί ή εντάσεις όπως έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ο διαχωρισμός, πάντα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης.
Η επιβίβαση των 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών στο πλοίο έχει προγραμματιστεί να γίνει τις απογευματινές ώρες.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:
- Να ανοίξουν τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα πολιτιστικά κέντρα, τα δημοτικά καταστήματα και οι άλλοι θερμαινόμενοι χώροι του νησιού για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
- Να γίνει επίταξη των ξενοδοχείων για να στεγαστούν οι πρόσφυγες όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία.
- Να γίνει επίταξη του πλοίου Αριάδνη της Hellenic Seaways (που βρίσκεται εκτός δρομολογίων) για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα.
Απαιτούμε να Απεμπλακούν άμεσα οι Ένοπλες Δυνάμεις από τη διαχείριση του Προσφυγικού Ζητήματος.

Καλούμε τους ναύτες και το σύνολο του προσωπικού να Αρνηθούν την παροχή οποιαδήποτε υπηρεσίας στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., το σύνολο του αστικού κόσμου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
(Tετάρτη 11/1/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου