Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Βούλιαξαν από το βάρος του χιονιού, στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου, ψαρόβαρκες, ψαράδων που έσωσαν δεκάδες μετανάστατες

Βούλιαξαν από το βάρος του χιονιού, στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου, ψαρόβαρκες των Κώστα Πιντέρη και Θανάση Μαρμαρινού
Κάνε καλό και ρίξ’ το στο γιαλό; Ναι, μα ο γιαλός είναι ανάλγητος…
Τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Πιντέρης και ο Θανάσης Μαρμαρινός έσωσαν εκατοντάδες πρόσφυγες που θαλασσοδέρνονταν στο Αιγαίο. Μα το Κακό Θεριό των νερών είναι μνησίκακο και περίμενε καιρό την εκδίκησή του..
Ο χιονιάς, που έπεσε άγριος στη Λέσβο, έστειλε στο βυθό τις ψαρόβαρκες των δυο ψαράδων.
Οι ψαράδες που ρίσκαραν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους τους επιδεικνύοντας πλεόνασμα αλληλεγγύης και αυτοθυσίας, που αποτέλεσαν αφορμή για να είναι υποψήφιοι με τους συγχωριανούς τους για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αδυνατούν από χθες το βράδυ να κερδίσουν τα προς το ζην.

Ακόμα και αν οι βάρκες δεν έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά, έχει καταστραφεί ο μηχανολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους, καθώς και τα εργαλεία της δουλειάς τους.
Όπως έγινε γνωστό, δεν προβλέπεται στην περίπτωσή τους κάποια αποζημίωση και θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με τα έξοδα ανέλκυσης των βαρκών τους, οπότε αυτό γίνει, καθώς και με το κόστος της επισκευής τους, εάν αυτό γίνεται.

Εκτός από τις δυο επαγγελματικές ψαρόβαρκες μήκους έξι μέτρων η καθεμιά, στο λιμανάκι της Συκαμνιάς βυθίστηκαν και δυο βάρκες ερασιτεχνών αλιέων.

Ας σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Συκαμνιά και Σκάλα Συκαμνιάς είναι κλειστός εδώ και τρεις μέρες, ενώ είναι αδύνατη και η τηλεφωνική επικοινωνία. Συχνές είναι και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση του χωριού.

Πηγή: ΑΠΕ – Μέσω http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου