Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αυτό είναι το Πολεμικό Ναυτικό: ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αντιναύαρχος Νίκος Τσιούνης
Για να δούμε τι κατάσταση επικρατελι στα Αρματαγωγά που κλείνουν τους Μετανάστες!
Είμαι στρατεύσιμος στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετώ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και συγκεκριμένα στα αρματαγωγά. Γράφω για να αναφέρω κάποια πράγματα τα οποία θεωρώ βασικές παραβάσεις των δικαιωμάτων των στρατεύσιμων τα οποία γίνονται σε καθημερινή βάση
Υπηρετώ στο αρματαγωγό Α/Γ Σάμος όπου οι συνθήκες είναι άθλιες. 
Είναι ένα παροπλισμένο πλοίο σε τραγική κατάσταση. 
Οι τουαλέτες σκουριασμένες, δεν υπάρχουν καν καλαθάκια για να πετάς τα χαρτιά, υπήρχαν περιπτώσεις που αν ξέχναγε ο ναύτης να βάλει σακούλα σκουπιδιών απλά να κρέμεται εκεί πέρα, τότε όποιος πήγαινε πέταγε τα χαρτιά κάτω.
Όπως ακούσατε. ΚΑΤΩ. 
Και έπρεπε μετά χωρίς γάντια να τα μαζέψεις καθώς το συγκεκριμένο πλοίο είναι παραμελημένο και δεν στέλνουν ούτε τα βασικά πια εκεί, καθώς το χρησιμοποιούν μόνο για ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα Α/Γ. 
Ο ναύτης εκεί παίζει 3.5 μέρες μέσα και με κλίμακες (σκοπιά) άνω των 4 ωρών, μισή μέρα έξω. 
Η κουζίνα είναι σε ΑΘΛΙΟΤΑΤΗ κατάσταση καθώς είτε το πιστεύετε είτε όχι υπήρχαν μικρά κατσαριδάκια παντού καθ' όλη την διάρκεια της μέρας, αφού ο μάγειρας για να προστατέψει το φαγητό το έβαζε μέσα στο φούρνο ακόμα και όταν ήταν έτοιμο και άφηνε τον φούρνο να σιγοκαίει για να αποφύγει κατσαρίδες να πάνε στο φαγητό.
Συνθήκες πραγματικά εξωπραγματικές. Μαζεύαμε τις κατσαρίδες με το φαράσι όταν σκουπίζαμε την κουζίνα. Μεγάλη εστία μόλυνσης. 
Ακόμα το Α/Γ Σάμος είναι εστία μόλυνσης και για τα άλλα δυο Α/Γ (Ρόδος και Λέσβος) που είναι δίπλα του δεμένα καθώς είναι πολύ εύκολο οι κατσαρίδες να μεταφερθούν και εκεί αν δεν έχει γίνει ήδη.
Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στο Αρματαγωγό Α/Γ Χίος. Τι γίνεται με την Αρχικελευστή. 
Στις 21:00 καθημερινά δίνεται εντολή να ξεκινήσουν οι σαρώσεις (αγγαρείες), εκείνη την μέρα είχα την τραπεζαρία. Σε μια περίπτωση ναύτης, όταν τελείωνε τις αγγαρείες   παρατήρησε ότι από τον κάδο έλειπε η σακούλα σκουπιδιών. Προφανώς κάποιος την είχε πάρει και οι υπόλοιποι θεώρησαν σωστό να συνεχίσουν να πετάνε σκουπίδια από πάνω,.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αρματαγωγό Α/Γ ΧίοςΦυσικά ο κλήρος πέφτει στον ναύτη που έχει να αντιμετωπίσει τη γουρουνιά όλων και θέτοντας την υγεία του σε κίνδυνο συστηματικά διατάζεται να μαζέψει και πετάξει τα σκουπίδια, αλλά λόγω ότι χωρίς γάντια.
Και φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει τα δικαιώματα και την υγεία του Αρνούμενος να το πράξει.
Έχει σημασία να δούμε όμως την αντίδραση της προϊσταμένης.  Καθώς τον φωνάξανε όταν έγινε έλεγχος και του ζήτησαν τον λόγο που δεν άδειασε τον κάδο σκουπιδιών. 
Επισημαίνουμε ότι κάποιος είχε πετάξει την σακούλα αλλά δεν ενδιαφέρθηκε να την αλλάξει και ότι για να κάνει περισυλλογή σκουπιδιών χρειάζονταν γάντια αλλά και μάσκα καθώς ο κάδος είναι πάντα μόνιμη εστία μόλυνσης και μπορεί να εισπνεύσει κάποιο μικρόβιο. 
Η απάντηση που έλαβε από την Αρχικελευστή ήταν ότι εδώ είναι πολεμικό ναυτικό και όχι το σπίτι του για να ζητάει ότι θέλει! 
Μάλιστα η Αρχικελευστής με θυμό απάντησε ότι μάλλον εδώ δεν έχεις καταλάβει γιατί έχεις έρθει: 
ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. 
Εμμέσως πλην σαφώς υποβίβασε τον συνάδελφο τον αποκάλεσε σκουπιδιάρη, δίνοντας την πλέον απαξιωτική διάσταση στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. 
Βεβαίως στον Κανελλοπουλο κατά την διάρκεια της προπαίδευσης μας είχαν πει επανειλημμένως ότι χωρίς μάσκα, γάντια και καθαριστικά υλικά να αρνούμαστε να κάνουμε οποιαδήποτε αγγαρεία.
Για όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, τις χυδαίες και παράνομες συμπεριφορές η Αρχικελευστής είχε την κάλυψη της Ιεραρχίας, καθώς για τον Ύπαρχο το θέμα θεωρείται λήξαν.
ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝ: ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ; 

Επόμενο πρόβλημα ήταν το θέμα της προσευχής όπου ο Ύπαρχος διαλαλούσε ότι σέβεται όταν ένας ναύτης είναι Άθρησκος/Άθεος αλλά δεν δικαιούνται καμιά άδεια κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα και δεν μπαίνει στα γκρουπάκια αδειών όταν έρθει η ώρα.
Μάλιστα, αυτό έγινε καθώς η άδεια που προβλέπονταν να του χορηγηθεί ήταν μόνο Πρωτοχρονιά και την 2η Ιανουαρίου (δυο μέρες δηλαδή). Όλες τις υπόλοιπες μέρες που οι υπόλοιποι θα είναι με τις οικογένειες τους ο συνάδελφος, εντελώς παράνομα, θα έπρεπε να μπαινοβγαίνει στο Α/Γ Χίος μια μέσα μίση έξω.
Αλήθεια το ΓΕΝ γιατί τα Ανέχεται όλα αυτά;
Από πότε η Αυθαιρεσία, η βαναυσότητα και η χυδαιότητα πρέπει να αποτελέσει καθεστώς στο οποίο πρέπει να υποτάσσονται οι Στρατευμένοι;
Αυτές είναι οι υποσσχέσεις και οι δεσμεύσεις των διοικητών και του ΓΕΝ ότι θα σεβαστεί τα δικαιώματα των ναυτών και του συνόλου του προσωπικού;
Ο νέος Α/ΓΕΝ  Αντιναύαρχος Νίκος Τσιούνης τι πρόκειται να πράξει;
Γιατί έρχεται πλημμύρα  καταγγελιών από τους ναύτες.
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΝ και το Υπουργείο Άμυνας να παρέμβουν άμεσα.
Καλούμε τους ναύτες να βγουν Παραπονούμενοι και να υπερασπίσουν τα Δικαιώματα τους.
Φαίνεται ότι το στρατιωτικό κατεστημένο μας θέλει Δούλους.
Δε θα του κάνουμε την χάρη.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου