Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Νέες καταγγελίες Ναυτών από τα Αρματαγωγά: χωρίς ζεστό νερό, πληρώνουν τις αρβύλες και χώνονται συστηματικά από τους Μόνιμους


Ας θυμόμαστε πάντα ότι δεν κάνουν όλοι οι ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό τη θητεία του Τσίπρα που ήταν βύσμα του ΠΑΣΟΚ, ούτε των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ!
Έχει ξεφύγει πραγματικά η κατάσταση στον Ελληνικό Στρατό.
Ο παραλογισμός, των χώσιμο και οι προσβολές, οι διακρίσεις από τους Μόνιμους που εννοείται ότι πληρώνονται για αυτό που κάνουν, η συστηματική οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων και οι καθημερινοί κίνδυνοι για την ακεραιότητα μας είναι καθεστώς.
Οι καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι συνεχείς, αντανακλώντας την αγανάκτηση των ναυτών και την οργή των γονιών.
Ο νέος ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ απαιτείται να παρέμβει άμεσα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑΥΤΩΝ 

Η πρώτη καταγγελία προέρχεται από στρατεύσιμους που υπηρετούν στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ.

Όταν το Α/Γ Χίος βρίσκεται στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας δεν βάζουν σε λειτουργία το καζάνι με αποτέλεσμα να μην έχουμε ζεστό νερό και κεντρική θέρμανση. 
Εν έτη 2016-17 δεν έχουμε οι στρατεύσιμοι ζεστό νερό 
Καθόμαστε 2-3 μέρες μέσα κάποιες φορές και δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο Λες και πρέπει να πάμε όλοι στα Ο.Υ.Κ. για να αντέχουμε να κάνουμε μπάνιο με παγωμένο νερό Υπάρχουν μέρες που 72 ώρες είμαστε άπλυτοι έκτος αν έχεις τα κότσια να δοκιμάσεις με παγωμένο. 
Πόσιμο νερό πάλι δεν υπάρχει. Όλοι οι μόνιμοι αγοράζουν εμφιαλωμένα. Εγώ και οι υπόλοιποι στρατεύσιμοι, γιατί είμαι υποχρεωμένοι να αγοράσουμε εμφιαλωμένο νερό;
Δηλαδή δεν φτάνει που οι οικογένειες μας πλήττονται οικονομικά καθώς πολλοί από εμάς συντηρούμε της οικογένειες μας οικονομικά, τώρα πρέπει αν δίνουμε περίπου 60 ευρώ από την τσέπη μας για να πιούμε καθαρό νερό και όχι νερό με σκουριά καθώς το πλοίο είναι άνω των 20 χρόνων και οι γραμμές του είναι σίγουρα σκουριασμένες εξού και ο λόγος που οι μόνιμοι αγοράζουν εμφιαλωμένο.
Άλλος ναύτης θίγει το ζήτημα των αδειών που δεν δίνονται.
Υπάρχει θέμα με τις Αγροτικές άδειες αλλά και με τις Φοιτητικές. Όταν ναύτες ζήτησαν την αγροτική άδεια από το καλοκαίρι και με συνεχείς αναβολές τελικά τους την έδωσαν Νοέμβριο μήνα.
Όταν στρατεύσιμος ζήτησε Φοιτητική άδεια τέλη Ιανουαρίου, ο Ύπαρχος του αρνήθηκε και του δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να την δώσει και ότι τον Ιανουάριο λόγω ότι έχουν τα ΠΕΜΙ (το πλοίο περνάει ετήσια επιθεώρηση) θα πρέπει όλοι να είναι παρών.
Μάλιστα, ο Ύπαρχος πρωτοτύπησε:
 ζήτησε να αλλάξει ο ναύτης τις ημερομηνίες για τα μαθήματα που έχει να δώσει και τα προγράμματα των εξεταστικών τα βγάζουν οι Ναύτες-φοιτητές με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες των πλοίων του Στόλου.
Στο μέλλον, αυτό μπορεί να αποτελέσει βεβαίως μια ακόμη καινοτομία της διαπλοκής Πανεπιστημίων-Ενόπλων Δυνάμεων που προωθεί το εθνικιστικό-ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος!  
Όμως, οι καταγγελίες των ναυτών δεν σταματούν.
Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν όχι μόνο δεν δίνουν στους συναδέλφους τα απαιτούμενα άρβυλα, αλλά απαιτούν από αυτούς να αγοράζουν οι ίδιοι αρβύλες βάσει τις προδιαγραφές του Πολεμικού Ναυτικού. 
Μας γράφει ναύτης: 
Όταν οι αρβύλες μου ανοίξανε, αφού ανέφερα το πρόβλημα στον Οπλονόμο και ότι δεν έχω να αγοράσω άλλες, τις πέταξα και φόρεσα ένα παραπλήσιο μποτάκι (δικό μου) με τις αρβύλες που μας είχαν δώσει. Ο Οπλονόμος επανήλθε λίγες μέρες αργότερα όπου μου είπε ότι δεν πρέπει να φοράω το μποτάκι και θα πρέπει να αγοράσω με δικά μου λεφτά καθώς ρώτησε τον Ύπαρχο και του είπε ότι το πλοίο δεν δίνει αρβύλες, μου εξήγησε σε ποιο μαγαζί να πάω και να αγοράσω σύντομα κιόλας.
Σοβαρές όμως είναι και οι διακρίσεις που γίνονται μεταξύ των ναυτών και των Μονίμων όσον αφορά τις υπηρεσίες που εκτελούν. 
Μας καταγγέλλουν οι ναύτες: 
Οι σκοπιές των στρατεύσιμων είναι μόνιμα ξημερώματα από 00:00 έως 08:00 και το παράξενο είναι ότι εμείς μετά της 08:00 δεν φεύγομε γιατί καθόμαστε εργάσιμο μέχρι και της 14:00 χωρίς ύπνο με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε σπίτια μας ταλαιπωρημένοι ενώ οι μόνιμοι κοιμούνται κανονικά το βράδυ και απολαμβάνουν το υπόλοιπο της μέρας τους από της 08:00 όπου και έχουν εξόδου.
Τέλος, καθημερινά η ανευθυνότητα και η αδιαφορία της Διοίκησης θέτουν την ακεραιότητα και την ζωή τους σε κίνδυνο. 
Άλλο ένα συμβάν που φέρει σε κίνδυνο την ζωή όλου του πληρώματος είναι ο τρόπος που βάζουν το δίχτυ ασφαλείας στην σκάλα επιβιβάσεως.
α) Το δίχτυ δεν είναι επαρκές και καλύπτει 1-2 μετρά σε μήκος την σκάλα και μονό προς την πλευρά της θαλασσής, 
β) η αριστερή πλευρά της σκάλας που ήταν ο ντόκος ήταν χωρίς δίχτυ. 
Δηλαδή αν πέσει κάποιος πάνω στο τσιμέντο, όλα εντάξει. 
Συν ότι την περίοδο που ήμασταν στην Κρήτη τα σκαλιά ήταν πάρα πολύ γλιστερά λόγω της υψηλής υγρασίας και ήταν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να κατέβει. 
Είναι πολύ εύκολο να στείλεις ένα 18-19-20χρονο να πετάξει τα σκουπίδια και αυτός να το κάνει χωρίς να φέρει αντίρρηση γιατί άπλα δεν ξέρει πως γίνεται η σωστή ασφάλιση μια σκάλας επιβιβάσεως με αποτέλεσμα να βάζει σε κίνδυνο την ζωή του και να μην το ξέρει Δεν μεγαλοποιώ τα πράγματα αλλά μιλάμε για την 1 στις 1000 φορές που κάποιος θα γλιστρήσει και θα σπάσει το κεφάλι του. 
Θα είναι 100 φορές χειρότερο αν είναι στρατεύσιμος γιατί τα πιο πολλά παιδιά που μπαίνουν να στελεχώσουν πλοία δεν ξέρουν καν πως να περπατάνε πάνω σε ένα πλοίο και η αναφορά αυτού του συμβάντος έχει ως κύριο Σκοπό να αποτρέψει να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα στο μέλλον.
Αλήθεια, υπάρχει κανείς στο ΓΕΝ και στο Υπουργείο Άμυνας να ενδιαφερθεί;
Εμείς όμως σε κάθε περίπτωση καλούμε τους ναύτες να βγουν Παραπονούμενοι, να Υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας και να Αρνηθούν να εκτελέσουν Παράνομες Διαταγές.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου