Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γονείς καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα!

Το Σχολείο μας φιλοξενεί ΔΥΕΠ εδώ και τρεις μήνες.
Καταδικάζουμε τις ενέργειες που αποπροσανατολίζουν και αθωώνουν τους ενόχους για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
Στα σχολεία χωράνε όλα τα παιδιά. Δε χωράνε ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.
Δε θα φοβηθούμε και δε θα επηρεαστούν οι δράσεις μας.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
"Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι βρεθήκανε ξαφνικά έξω από την προγονική τους γη. Παράτησαν σκοτωμένα παιδιά και γονιούς άταφους. Παράτησαν περιουσίες, τον καρπό στα δέντρα, το φαΐ στη φουφού, τη σοδειά στην αποθήκη, το κομπόδεμα στο συρτάρι, τα πορτρέτα των προγόνων στους τοίχους. Και βάλθηκαν να τρέχουν, να φεύγουν κυνηγημένοι απ’ τη φωτιά του πολέμου. Και λογίζονταν τυχεροί που αντάλλαξαν το έχει τους, τη χώρα τους, το παρελθόν τους με μια στάλα σιγουριά… Άρπαξαν βάρκες, καΐκια, σχεδίες, βαπόρια και πέρασαν τη θάλασσα σ' έναν ομαδικό, φοβερό ξενιτεμό." Διδώ Σωτηρίου “Μέσα στις φλόγες”
Με οργή παρακολουθήσαμε στο Πέραμα την προσπάθεια παρεμπόδισης από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής του αυτονόητου δικαιώματος στη μόρφωση παιδιών που έχασαν οικογένεια, σπίτι και πατρίδα λόγω των πολέμων. Δηλώνουμε πως δε θα φοβηθούμε και δε θα επηρεαστούν οι αποφάσεις και οι δράσεις μας.
Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν και αθωώνουν τους ενόχους για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Υπεύθυνες γι' αυτό είναι οι πολιτικές που δημιουργούν τους πολέμους εγκλωβίζοντας ολόκληρους λαούς, δεν τους επιτρέπουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο και οδηγούν ανθρώπινες ψυχές σε δουλεμπορικά κυκλώματα. Λίγες μέρες πριν τη διεθνή ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος οφείλουμε να καταδικάσουμε τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πογκρόμ εναντίον λαών και μειονοτήτων, που έχουν αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές να πνίγονται στη Μεσόγειο.
Η Πολιτεία από την άλλη με τη δημιουργία παράλληλων δομών και τη συνολική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης και του προσφυγικού, επιχειρεί να διχάσει μεταφέροντας στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη λειτουργίας και προστασίας των σχολείων.
Καταδικάζουμε την υποκριτική ανακοίνωση του Υπουργείου που μιλάει για πολιτικές αντιπαραθέσεις και εξισώνει τις φασιστικές συμπεριφορές με τη στάση γονέων και εκπαιδευτικών που μέλημά τους είναι η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους. Αυτό μάλιστα συμβαίνει τη στιγμή που η Κυβέρνηση εφαρμόζει, μεταξύ άλλων, ρατσιστική πολιτική απέναντι σε άλλα παιδιά με την εφαρμογή του κόφτη δαπανών στην Ειδική Αγωγή, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς προυπολογισμούς.
Το Σχολείο μας φιλοξενεί εδώ και τρεις μήνες παιδιά που σώθηκαν από τις βόμβες και τις κακουχίες. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι με τις δράσεις μας σε όλους ανεξάρτητα από οικονομική θέση φυλή και χρώμα.
Στα σχολεία μας υπάρχει χώρος για όλα τα παιδιά. Ζητάμε αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης για να βγούν ωφελημένα όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά. Ειδικότερα αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η βελτίωση των υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών, των συνθηκών υγειινής και σίτισης, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης και στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Στα σχολεία μας δεν υπάρχει και δε θα βρεθεί χώρος για το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας "Ανδρέας Κάλβος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου