Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

2017: το έτος Πολεμικής Προετοιμασίας καθώς κυβέρνηση και αστικός κόσμος απειλούν τον λαό μας με Αφανισμό

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ-ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Αποτέλεσμα εικόνας για κρισεισ των ενοπλων δυναμεωνΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ παρακολουθώντας συστηματικά τις εξελίξεις τόσο στον ελληνικό στρατό, το πλαίσιο των συμμαχιών του ελληνικού κράτους, τη διατύπωση των στρατηγικών του βλέψεων σε Αιγαίο-Κύπρο-Ανατολική Μεσόγειο έχει καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα. Ετοιμάζονται για πόλεμο.
Όποιος προετοιμάζεται για Πόλεμο, είναι αποφασισμένος να πάει σε πόλεμο. Και η θυσία των εργαζομένων σε μια ενδεχόμενη ολέθρια διακρατική σύγκρουση στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού αποτελεί συνέχεια της θυσίας του κόσμου της εργασίας προκειμένου να επιβληθεί η βάρβαρη καπιταλιστική αναδιάρθρωση που συντελείται και να απογειωθούν τα κέρδη των Ελλήνων αστών.   

Πρόσφατα είχαμε θέσει το ερώτημα "Ποιος θέλει νέα Ίμια" με τις ευθύνες να μοιράζονται μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης. 

Προκαλεί τεράστια ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ κορυφώνονται οι εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό Ζήτημα και εδώ καιρό συστηματικά καλλιεργείται κλίμα "εθνικής ανασφάλειας" με την προβολή του κινδύνου "θερμού επεισοδίου" εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο του επικίνδυνου και κλιμακωμένου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με το αιφνιδιαστικό σχέδιο εποικισμού των βραχονησίδων. Επαναλαμβάνοντας το τυχοδιωκτικό σχέδιο που είχε οδηγήσει σε ένα σπιράλ επικίνδυνων ελληνοτουρκικών ενεργειών στην Κρίση των Ιμίων το 1996!

Συστηματικά συντηρείτε ένα κλίμα τρομοκράτησης του λαού μας καθώς προβάλλεται ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο εξαιτίας της μονόπλευρης τουρκικής επιθετικότητας. Η κυβερνητική προπαγάνδα αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό και την συγκάλυψη των ολέθριων αντεργατικών μέτρων, στρώνει το δρόμο σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στην αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πραγματικότητα και τα δύο κράτη εντείνουν τον ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η κυβερνητική πρωτοβουλία για κατοίκηση 28 βραχονησίδων όπως αποκάλυψε με έγγραφό του στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός. Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» και εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες. 

Μπορεί λοιπόν οι εθνικιστές και οι στρατοκράτες να κατηγόρησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Υποχωρητικότητα εξαιτίας της αναθεώρησης της απόφασης μετά την αντίδραση της Τουρκικής κυβέρνησης, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτής της κυβερνητικής απόφασης του Τσίπρα είχε προηγηθεί η διαφαινόμενη αποτυχία των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ευθύνη να βαραίνει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν!  
Και όλοι καταλαβαίνουν ότι το πολεμικό θερμόμετρο θα ανέβει, όχι μόνο στην Κύπρο. ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος εμπορικών και ενεργειακών ροών... Είναι πολλά τα λεφτά, είναι μεγάλα τα συμφέροντα! 

Αξίζει επομένως να παρακολουθήσουμε τα σοβαρά βήματα Πολεμικής Προετοιμασίας στα οποία προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Η εφαρμογή των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας με την κατασταλτική δράση του Στρατού εναντίον των ασύμμετρων απειλών, η εξυπηρέτηση των επιθετικών πολεμικών δογμάτων εξασφάλισης του ελέγχου Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο των Αξόνων  μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η δράση στο πλαίσιο των  ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική-Μέση Ανατολή ουσιαστικά φωτογραφίζονται στα εξής:



  • Κρίσεις Αρχηγών Επιτελείων και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Εξοπλισμοί.
  • Νόμος για θητεία και χαρακτηρισμός του 2017 ως Έτος Εφεδρείας-Εθνοφυλακής με προσανατολισμό της δημιουργίας του Ισραήλ των Βαλκανίων.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για κρισεισ των ενοπλων δυναμεωνΝομίζουμε ότι η παρέμβαση στο onalert.gr του Απόλλωνα Λεονταρίτη "Κρίσεις 2017: Καταδρομείς, Βατράχια και F16άριδες στην νέα σύνθεση!" είναι πολύ διαφωτιστική.

Επισημαίνει λοιπόν ο αρθρογράφος:

"Μετά την σαρωτική αλλαγή στην κορυφή και των τριών Κλάδων των ΕΔ και την συνεπακόλουθη αποστρατεία 10 Αντιστρατήγων, οι φετινές κρίσεις ήταν χωρίς αμφιβολία από τις πλέον «ανατρεπτικές» των τελευταίων ετών. Οι εξελίξεις αυτές έφεραν και ευρύτερες αλλαγές στην σύνθεση του στρατεύματος καθόσον καταργείται μία θέση Αντιστρατήγου με τον Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ αναλαμβάνει και καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Στρατού καλύπτοντας ουσιαστικά τις δύο αυτές θέσεις. Επιπλέον η νέα σύνθεση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) περιλαμβάνει την αφαίρεση τριών θέσεων Αντιστρατήγων με συνεπακόλουθες τοποθετήσεις Υποστρατήγων στη θέση του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ και του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.
Οι αλλαγές αυτές σχολιάζονται ήδη θετικά καθόσον επιχειρείται μετασχηματισμός με μεγαλύτερη ευελιξία και συνεπακόλουθη μείωση θέσεων στην κορυφή της ιεραρχίας, στο πλαίσιο της «πολυπόθητης» αναδιοργάνωσης που οπωσδήποτε θα πρέπει να επιταχυνθεί για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών. 
Άξιον σχολιασμού επίσης είναι ότι οι νέοι Υποστράτηγοι που τοποθετήθηκαν στις θέσεις Διοικητού της ΑΣΔΕΝ (Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος) και του Επιτελάρχου του ΓΕΕΘΑ (Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος), προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ ενώ και στο Πολεμικό Ναυτικό έχουμε πλέον (εκτός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) και έναν ακόμη «βάτραχο» στη θέση του Αρχηγού Στόλου.
Ας διαβάσουμε λοιπόν το βιογραφικό των νέων αρχηγών και ας βγάλουμε τα απαιτούμενα συμπεράσματα:
Αποτέλεσμα εικόνας για κρισεισ των ενοπλων δυναμεωνΟ Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Απόφοιτος το 1984 του 85ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Υποβρυχίων Καταστροφών της (τότε) Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, υπηρέτησε από το 1989 έως το 1994 στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών ως επικεφαλής επιχειρησιακών ομάδων, ως Αξιωματικός Εκπαίδευσης και ως Επιτελής Επιχειρησιακής Υποστήριξης. 
Ανέλαβε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό (Αξιωματικός εξειδικευμένου Αγήματος Νηοψιών στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια της Ιρακινής κρίσης το 1990 επί της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, Αξιωματικός εξειδικευμένου Αγήματος Νηοψιών στην Αδριατική για την εφαρμογή των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1992 επί του Α/Τ ΤΟΜΠΑΖΗΣ και το 1994 επί του Α/Τ ΚΙΜΩΝ. Το 1993 ανέλαβε ως επικεφαλής επιχειρησιακής ομάδας, την ασφάλεια των Αρχηγών των Ε.Δ. των ΗΠΑ (θέρος 1993) καθώς και του πρώην Προέδρου της ΕΣΣΔ Michael Gorbachov, κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.
Δηλαδή πάντα ο ρόλος του πάταγε σε δύο βάρκες: Άμυνα-Ασφάλεια, με πλούσια εμπειρία ιμπεριαλιστικών αποστολών και δράση στο πλαίσιο αποστολών για την υπεράσπιση των εφοπλιστών. 
Από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούλιο 2008, προήχθη στον βαθμό του Πλοιάρχου και άσκησε τα καθήκοντα Διοικητή στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες επιτελικές θέσεις, διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης από τον Αύγουστο 2012 έως το Μάρτιο 2015 με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, ενώ μετά την προαγωγή του σε Υποναύαρχο το Μάρτιο του 2015, τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ως Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής.
Το ίδιο ισχύει φυσικά για τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο ΠΝ, που τοποθετήθηκε Διοικητής ΣΕΘΑ όπως και για τον Υποναύαρχο (Μ) Νικόλαο Καφέτση ΠΝ, που τοποθετήθηκε Διοικητής ΔΔΜΝ.
Οι νέες τοποθετήσεις στην Πολεμική Αεροπορία επίσης κρίνονται ως απόλυτα ικανοποιητικές με άξια στελέχη (που συμπτωματικά προέρχονται από την κοινότητα των χειριστών F-16). Αυτό ισχύει τόσο για τον νέο Αρχηγό ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, όσο και για τον νέο Διοικητή ΔΑΥ Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
Να θυμίσουμε βεβαίως ότι η Πολεμική Αεροπορία ουσιαστικά συμμετέχει συστηματικά στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, αλλά και στην προετοιμασία της για δράση σε Μέση Ανατολή-Αφρική μέσω των συνεργασιών της με το Ισραήλ-Αίγυπτο-Ιορδανία. 
Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφερθούμε στις Ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ και την στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία της με τις δυνάμεις του Ισραήλ. 
Αξίζει όμως μιας ιδιαίτερης αναφοράς ο "φυτευτός" κατευθείαν από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ νέος Αρχηγός ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Έκπληξη, γιατί για να γίνει αποστρατεύθηκαν 10 αντιστράτηγοι.Τα φαβορί ήταν οι Ιωάννης και Ανδρέας Ηλιόπουλος. 
Ας ρίξουμε επομένως μια ματιά στο βιογραφικό του, καθώς τον συναντάμε σε πολύ προνομιούχες ¨διεθνοποιημένες" θέσεις: 
3 Μαρτίου 2016 – σήμερα: Διοικητής Γ’ΣΣ/NRDC-GR, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ.
2010 – 2011: Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣΠ).
2008 – 2009: Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
2002 – 2005: Αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
2000 – 2002: Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

2018: ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΙΣΘΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ! 
ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, ΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Μπορεί ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον να εκτιμά ότι η ανεργία θα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα το αργότερο το 2038...

Μπορεί πλέον να μιλάμε για τη γενιά των 200 ευρώ και της μετανάστευσης των 400000 μορφωμένων νέων.

Αποτέλεσμα εικόνας για κρισεισ των ενοπλων δυναμεωνΜπορεί οι συντάξεις να εξανεμίζονται, οι κοινωνικές δαπάνες να εξαφανίζονται, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού να χτυπά κόκκινο...

Αλλά τα κόμματα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι μπαλαντέρ της αστικής πολιτικής Λεβέντης-ΠΟΤΑΜΙ-Χρυσή Αυγή, τα ΜΜΕ, οι στρατοκράτες μαζί με τους Έλληνες εμπόρους και βιομηχάνους του πολέμου να σχεδιάζουν τα νέα πάρτυ των εξοπλισμών.

Ορόσημο το 2018. Γιατί;

Γιατί σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα το μνημόνιο λήγει το Μάιο του 2018 άρα εκτιμούν ότι το αστικό κατεστημένο "θα αποκτήσει ευελιξία και θα μπορεί να πραγματοποιεί και να υλοποιεί δικά της προγράμματα ανεξάρτητα από την αυστηρή επιτήρηση των Βρυξελλών'.

Η όρεξη όλων έχει ανοίξει για τα καλά και αν κάποιος τους πάρει στα σοβαρά -και κυρίως δεν αναπτυχθεί ένα αντίστοιχο Αντιπολεμικό κίνημα για να τα μπλοκάρει όλα αυτά- παθαίνει ίλιγγο από τα δισεκατομμύρια ευρώ που θέλουν να δώσουν για εξοπλισμούς.

Πραγματικά έχουν αποθρασυνθεί. Ας διαβάσουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις τους και ας διαπιστώσουμε την σύγκρουση που έχει να γίνει ανάμεσα στις αμερικανικές, τις γαλλικές και ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες. Αν και η διείσδυση του αμερικανικού παράγοντα είναι γνωστή, δεν περνά απαρατήρητη η σταδιακή αναβάθμιση του ρωσικού παράγοντα που χρηματοδοτεί δημοσιογράφους-μιλιταριστικά σαιτ-ακροδεξιά ναζιστικά κόμματα-λαϊκίστικα ΜΜΕ.

Να τι προπαγανδίζουν:  

Στον Στρατό τα προγράμματα που προωθούνται είναι αυτά του ΤΟΜΑ και των ελικοπτέρων εφόδου.
"Άσχετα τι κατάληξη το «σήριαλ» της παραλαβής των ΝΗ-90 η παραλαβή στην καλύτερη των περιπτώσεων και των 20 ελικοπτέρων δε θα προσφέρει ουσιαστική επιχειρησιακή ικανότητα στην Αεροπορία Στρατού. Ο Στρατός θα χρειαστεί ένα ελικόπτερο για όλες τις δουλειές και αυτό μάλλον πρόκειται να είναι το UH-60L/M Blackhawk από τα αποθέματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Μετά το ελικόπτερα το επόμενο πρόγραμμα που έχει κατεπείγουσα σημασία είναι αυτό των ΤΟΜΑ.
Εδώ οι δέσμες λύσεων που προτείνονται είναι δύο: Είτε μεταχειρισμένα από τον αμερικανικό Στρατό και μιλάμε για τα M2 Bradley, είτε μεταχειρισμένα BMP-3 από την Ρωσία. Σε ότι αφορά νέα οχήματα και πάλι η Ρωσία φαντάζει ως πιθανότερος προμηθευτής με τα κορυφαία στην κατηγορία του T-15 Armata "Object 149" και Kurganets-25. Μάλιστα, η Ρωσία για να προωθήσει την δική της προσφορά προτείνει την συμπαραγωγή τους με ελληνική πολεμική βιομηχανία".
Κανείς βεβαίως δεν ξεχνά τι σήμαινε αυτό στο παρελθόν, όταν προκειμένου να μπει και Έλληνας βιομήχανος στην συμπαραγωγή το κόστος των ρωσικών ΤΟΜΑ είχε αυξηθεί κατά 400 εκατομμύρια δολάρια! Μην ξαφνιαστούμε λοιπόν αν δούμε ανάλογα δημοσιεύματα και τηλεοπτικά παράθυρα!
Οι απαιτήσεις τους όμως δεν σταματούν...
"Ένα ακόμη πρόγραμμα που έχει ιδιαίτερη κινητικότητα είναι αυτό των ΠΕΠ MLRS και της αναβάθμισης των πυραύλων ATACMS.
Τέλος στο θέμα της αντιαεροπορικής άμυνας ο Στρατός μάλλον θα κινηθεί μεταξύ των TOR-M2 ή των νέων Pantsir S-2 για την οριστική αντικατάσταση των παλαιών SA-8
Στο Πολεμικό Ναυτικό το κυριότερο πρόγραμμα αφορά την προμήθεια κορβετών έως 2500 τόνων. Εδώ φαίνεται ότι προτιμούνται είτε μια έκδοση της γαλλικής GoWind είτε μια μεγενθυμένη έκδοση της ρωσικής Βuyan η οποία να σημειωθεί ότι μπορεί να μεταφέρει και τα περίφημα βλήματα cruise Kalibr (δεν είναι καθόλου τυχαία βεβαίως και η επίδειξη γαλλικής φιλίας).
Ακόμη πιεστική είναι η ανάγκη για προμήθεια επιπλέον ελικοπτέρων Α/Υ πολέμου S-70 Seahawk ή το δυνατόν από τα αμερικανικά αποθέματα.
Στην Πολεμική Αεροπορία φυσικά πέφτει εκ των πραγμάτων το μερίδιο του λέοντος. Προβάλλοντας την απειλή της προμήθειας πολεμικών αεροσκαφών F-35 από την αντίστοιχη Τουρκική απαιτείται η απόκτηση τους επίσης από την Πολεμική Αεροπορία. Κανείς φυσικά δεν αναφέρεται στα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, ενώ συστηματικά αποκρύπτεται το τεράστιο κόστος που υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και για αυτό όμως το εξοπλιστικό πρόγραμμα αναμένεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των 20 αμερικανικών F-35 και των ρωσικών Su-35S. Βεβαίως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προτιμηθεί η αμερικανική πολεμική βιομηχανία... 

Επίσης, συστηματικά προωθείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-16. Το κόστος υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τέλος,   θέτουν ζήτημα ενίσχυσης της Αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς με τουλάχιστον 2 συστοιχίες πιθανότατα S-300PMU-2 και νέα βλήματα για τις υπάρχουσες. 
Πάντα βέβαια υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο προμήθειας επιπλέον συστημάτων Patriot PAC-3.
Ε μην μείνει παραπονεμένος και ο Κόκκαλης με την INTRACOM!

Τέλος, το 2017 ορίζεται ως το έτος της πλήρους Στρατιωτικοποίησης 

και του Ισραήλ των Βαλκανίων


Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗ!

Το 2017 θα είναι η χρονιά αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πολλαπλό ρόλο που έχουν στην κατεύθυνση οικοδόμησης του Ισραήλ των Βαλκανίων. Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, θα είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. 

Το βασικό στοιχείο –κοινό αντίστοιχων αναδιαρθρώσεων στους στρατούς των αναπτυγμένων κρατών είναι η αντιστροφή της πορείας μείωσης των πολεμικών δαπανών και του προσωπικού, η ραγδαία αντικατάσταση του Μισθοφορικού τμήματος με την στράτευση των φτωχών Γυναικών και Ανδρών στα 18 τους χρόνια, η ενίσχυση της εφεδρείας (με ενίσχυση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Λέσχες Εφέδρων κλπ) στο πλαίσιο της γενικευμένης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Πρόκειται για σχέδια που επεξεργάζονται εδώ και χρόνια τα Επιτελεία, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή αντικείμενο όχι μόνο της ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου, αλλά πρόγραμμα και νομοσχέδια που επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τα ο Κ.Ήσυχος, υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας. 

Για να δούμε όμως ένα απλό παράδειγμα του ρόλου του νέου Ελληνικού Στρατού και των Εθνοφυλάκων του:

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΥΛΑΚΗ

Καθημερινά τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην υλοποίηση των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας και σε σχεδιασμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, μειονότητα, μετανάστες. 

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης, "στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας".
Θυμίζουμε τις μεγάλες αντιδράσεις τόσο από φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και από το εργατικό κίνημα της περιοχής, όταν αποκαλύφθηκε η κατασταλτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας, αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής και πιο συγκεκριμένα την ανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει διαδηλωτές που αμφισβητούσαν την Ιδιωτικοποίηση τους, από τις στρατιωτικές δυνάμεις.
Φέτος, αυτό το "καθήκον" ανατέθηκε επίσης στους εθνικιστές του Τάγματος Εθνοφυλακής!
Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντίστοιχη άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών διεξήχθη από τη Λέσχη Εφέδρων Χίου, αποδεικνύοντας την οργανική ένταση των ΛΕΦΕΔ στον πολεμικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα δόγματα, αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολέμου! Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.Τόσο το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε όσο και οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται σε φάση προσαρμογής.
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τη δράση των εθνικιστικών και πολεμοκάπηλων Λεσχών Εφέδρων, επίσης, ευρύτερα της ενεργοποίησης των ακροδεξιών στον Στρατό και της συμμετοχής τους στις πολεμικές προετοιμασίες, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των φαντάρων και θέτοντας την ακεραιότητα-την ίδια τους την ζωή σε θανάσιμο κίνδυνο, είχαν αναγκάσει το φασιστικό έντυπο "ΣΤΟΧΟΣ" και τον υπόδικο βουλευτή των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής να απαιτεί την Απαγόρευση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! 
Όμως όλες αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινών δογμάτων και με στόχο την αντιμετώπιση κοινών εχθρών.
Έχει τρομερή σημασία να επισημάνουμε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ποτέ δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων, όπως επίσης ποτέ δεν τις σταμάτησε.
Αρχικά διαβάζουμε στην ανάρτηση της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ το κείμενο της Μαίρης Κεσκιλίδου, σύμφωνα με το οποίο "εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το θέμα σχετικά με το αίτημα της 9ης Π/ Π Ταξιαρχίας Πεζικού για την διάθεση χώρου στην πρώην ΑΕΒΑΛ για την χρησιμοποίηση του ως πεδίο Ασκήσεων που θα διεξαχθούν την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου".

Για να ακολουθήσει νεώτερη ανάρτηση με τίτλο "Νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ στις 3-4 Οκτωβρίου" στο σαιτ http://e-ptolemeos.gr "Νέα άσκηση θα πραγματοποιήσει η 9η Μ/Π ταξιαρχία «Ανδριανούπολη» στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στις 3 και 4 Οκτωβρίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης ενέκρινε σχετικό αίτημα που κατέθεσε το 3ο Επιτελικό Γραφείο της 9ης Μ/Π ταξιαρχίας. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Θεοδοσιάδης, ανέφερε ότι η 9η Μ/Π ταξιαρχία ζητά τη διάθεση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ από 3 έως 4 Οκτωβρίου για την χρησιμοποίησή του ως πεδίο ασκήσεων, προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου, στα πλαίσια εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.
Σημειωτέον ότι η απόφαση παραχώρησης του χώρου της ΑΕΒΑΛ για τη διενέργεια της στρατιωτικής άσκησης ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς αρνητική ψήφο έδωσαν οι επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα και η επικεφαλής της “Εορδαϊκής Ανατροπής” Ιωάννα Ανδρονικίδου".
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διαμορφώνουν ένα πολεμικό και αυταρχικό συνεχές στην εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ενσωματώνει τους εθνικιστές και φασίστες που ντύνονται "Λέσχες Εφέδρων"! Επιδιώκοντας την συνολική στρατιωκοποίηση της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση μιας πολεμοκάπηλης πολιτικής που έχει ως οργανικό της στοιχείο όχι μόνο την Αναλωσιμότητα των πολιτών εργαζόμενων και της νεολαίας, αλλά και την στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση ντυμένη στα χακί! 
Οι δικές τους αποφάσεις, όχι μόνο εντάσσουν τους πολεμοκάπηλους και μισαλλόδοξους ακροδεξιούς στις Παρελάσεις, αλλά κυρίως τους ενσωματώνουν στους σχεδιασμούς αναβάθμισης της στρατιωτικής παρουσίας στα Βόρεια σύνορα, με τη δημιουργία Κέντρων Εκπαίδευσης σε Ήπειρο-Μακεδονία, την επαναλειτουργία φυλακίων της παραμεθορίου και της Εθνοφυλακής που τα προηγούμενα χρόνια της είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό, αλλά και την ένταξη σε αυτή γυναικών που θα εκπαιδεύουν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που αντανακλούν την όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, αποκαλύπτουν το νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και ακροδεξιό πελατειακό κράτος που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολυδιαφημισμένη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η κυβέρνηση και η αστικής-ταξική πολιτική, είναι το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί ο σύγχρονος καπιταλισμός.
Ο πόλεμος τους διεξάγεται και είναι ταξικός.
Αυτόν τον Πόλεμο πρέπει να τον δώσει και να τον κερδίσει η εργατική τάξη.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου