Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

O Πάνος Καμμένος τροφοδοτεί τον εθνικισμό και το φασισμό σε Ελλάδα και Αλβανία

Στη Χιμάρα υψώθηκε η ελληνική σημαία μετά τις δηλώσεις Καμμένου
Οι επικίνδυνες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, που ως άλλος Ντούτσε, ντυμένος στρατιωτικά, εξαπολύει μύδρους λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας, εδώ και καιρό έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας!
Πλέον, τα πολιτικά μηνύματα που ξαποστέλνει όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στα φιλειρηνικά αισθήματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς καθώς ευθυγραμμίζονται με τους ακραίους φασιστικούς κύκλους και τροφοδοτούν τον εθνικισμό σε Ελλάδα και Αλβανία.  

Πρόκειται για αδίστακτες πολιτικές επιλογές, του συνόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον εργαζόμενο λαό μας από το νέο Μνημόνιο που επεξεργάζεται, το οποίο περιλαμβάνει άγρια αντεργατικά μέτρα  και ταυτόχρονα απαιτεί «εθνική ενότητα», προβάλλοντας τους «εθνικούς κινδύνους». 
Οι πολεμοχαρείς και απειλητικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νεοδημοκράτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο που δηλώνει ότι «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», στέλνοντας εχθρικά μηνύματα σε έναν ακόμη γειτονικό λαό των Βαλκανίων, σε μια περιοχή που ορίστηκε ως «ζωτικός χώρος» από το ελληνικό κεφάλαιο!
 Είναι χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλονται από την πρόσφατη αρθρογραφία.
«Ακριβώς μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φορώντας στρατιωτική περιβολή, προειδοποίησε την Αλβανία ότι «μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν την Ελλάδα» χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των εξτρεμιστικών κύκλων της Ελλάδας, υψώθηκε η ελληνική σημαία στη Χιμάρα.
Συγκεκριμένα στο Κάστρο της Χιμάρας υψώθηκε η ελληνική σημαία, η οποία έγινε ορατή με το ξημέρωμα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Ενώ στον εθνικό άξονα Τεπελένι –Αργυρόκαστρο, σήμερα το πρωί, είχε αναγραφεί με σπρέι στα ελληνικά «Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική».
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, προέβαιναν σε εκκλήσεις για διωγμό των Αλβανών. Μάλιστα η εφημερίδα «Στόχος» είχε ένα κείμενο στο οποίο καλούσε  τις ελληνικές αρχές να απελάσει όλους τους μετανάστες Αλβανούς,  χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘Πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας στην Ελλάδα’. Αλλά δεν σταματά εκεί. Σε ένα προκλητικό φωτομοντάζ ο ‘Στόχος’ έχει κάνει την εθνική μας σημαία ως σημαία της Τουρκίας, που βρίσκεται μπροστά από έναν στρατιώτη που πυροβολεί. Οι εξελίξεις μετά από τις δηλώσεις του Καμμένου είναι τάχιστες με απαντήσεις της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας  και της Τουρκίας, με τεταμένη ρητορική των χωρών».
Οι δηλώσεις επομένως του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου δεν ταυτίζονται μόνο με τους ακραίους εθνικιστές και τους φασίστες που θέτουν επεκτατικούς στόχους, αλλά παράλληλα προκαλούν και την αναζωπύρωση του εθνικισμού και στην Αλβανία.
Μια ομάδα που αποκαλείται «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την είσοδο του παλαιού κάστρου της Χιμάρας, που είχε ανυψωθεί πριν από 24 ώρες και έγινε πρωτοσέλιδο στα αλβανικά ΜΜΕ, όπως σημειώνει η αλβανική Shekulli. «Πολλά μέλη του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, από τα αλβανικά εδάφη ταξίδευσαν  στη Χιμάρα για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που την ανύψωσαν Έλληνες σοβινιστές στο Κάστρο της Χιμάρας», δήλωσε  ο Ταχίρ Βέλιου, επικεφαλής του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία. Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, είναι ένα εθνικό κίνημα που ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου του 2016 με στόχο την φυσική ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο κράτος με αλβανικά εθνικά και φυσικά σύνορα, σύμφωνα με τη νομική πράξη της  28ης Νοεμβρίου του 1912, σημειώνει το δημοσίευμα.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο εθνικισμός είναι αλλητροφοτούμενος. 
Οι  κυβερνήσεις και οι εθνικιστές σε Ελλάδα και Αλβανία παίζουν το ίδιο άθλιο παιχνίδι εις βάρος των εργαζομένων, καθώς ζητούμενο για αυτούς είναι η εξουσία, η κυριαρχία και εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, οι αγορές όπλων!
Ο δρόμος της ειρήνης όμως δεν βρίσκεται στην κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών και στις απαράδεκτες επιδείξεις στρατιωτικής βίας.
Βρίσκεται στον κοινό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, μαζί με τους γειτονικούς λαούς αλλά και με τους συμπολίτες μας με καταγωγή τις βαλκανικές χώρες που μας συνδέουν κοινές ελπίδες, ανάγκες, δικαιώματα, αλλά και κοινά ταξικά αδιέξοδα από την κλιμάκωση της πρωτόγνωρης βίας της αστικής πολιτικής και των τυχοδιωκτισμών των κυβερνήσεων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου