Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Οι καραβανάδες πετάνε τα ευρώ σε ευχετήριες κάρτες και κόβουν τα ρούχα στους φαντάρους

Δίνουν 4000 ευρώ μισθό στα μέλη ΕΣΡ που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Όλος ο παραλογισμός που προκύπτει από τη διατήρηση των προνομίων του στρατιωτικού κατεστημένου και την πανάκριβη ικανοποίηση των αναγκών των δημοσίων σχέσεων νομίζουμε ότι αποκαλύφθηκε και αυτές τις μέρες. 
Ενώ λοιπόν το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο απαιτεί την αύξηση του χρόνου της υποχρεωτικής στράτευσης και να πηγαίνουν οι φτωχές νέες-νέοι στον Στρατό στα 18 τους χρόνια για να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερους και πιο υποταγμένους σκλάβους στα χακί για να τους δουλεύουν δωρεάν.
Ενώ το Υπουργείο Άμυνας φορτώνει στους φαντάρους το μεγάλο κόστος της μετακίνησης στις άδειες, αφού έχει περικόψει τις καταστάσεις επιβίβασης.
Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει περικόψει ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων των 8,7 ευρώ στους στρατιώτες γιατί λέει είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το καταβάλλει κανονικά στους στρατιωτικούς που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πετσοκόβει ακόμη περισσότερο τα άρβυλα και τα ρούχα που δίνονται στους φαντάρους και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών από τη δική μας οικονομική εκμετάλλευση.
Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά….
Οι στρατιωτικοί που κλαίγονται για τη μείωση των πολεμικών δαπανών….
Ξοδεύουν τα κονδύλια για να ανταλλάσσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Όπως επισημαίνει η αρθρογραφία «αυτές τις ημέρες στα Γενικά Επιτελεία, αλλά και σ΄ όλους τους μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια “μάχη”. 
Η “μάχη της Χριστουγεννιάτικης κάρτας”! 
Επιτελεία ασχολούνται με την αποστολή ευχετήριων καρτών πολλές από τις οποίες καταλήγουν… στα διπλανά γραφεία ή σ΄ άλλο …όροφο. 
Είναι παράδοση η ανταλλαγή ευχών κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εκτός από ώρες όμως χάνεται και χρήμα που στις μέρες μας είναι πολύτιμο, ακόμη κι αν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Την ώρα που όλοι μιλάνε για οικονομίες αιματηρές και συμμάζεμα δαπανών και με δεδομένο ότι άπαντες πλέον χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και διαθέτουν e mail, τι νόημα έχει η αποστολή ευχετήριων καρτών; 
Όσοι πουν ότι “σιγά το έξοδο”, θα πρέπει ίσως να πάρουν χαρτί και μολύβι και ν΄ αρχίσουν να προσθέτουν όλα τα “σιγά τα έξοδα”. Θα διαπιστώσουν ότι το ποσό που προκύπτει είναι μάλλον αξιοσέβαστο».
Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα παράλογα έξοδα. Δεν είναι μόνο αυτά τα εξοργιστικά προνόμια που διατηρούνται με προκλητικό τρόπο.
Εξίσου εξοργιστικοί είναι οι μισθοί που δίνονται στα μέλη του ΕΣΡ και το κόστος λειτουργίας του. Είναι ακόμη μεγαλύτερη η οργή και η αγανάκτηση που κατακλύζει τον κάθε εργαζόμενο που συγκρίνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα κάτεργα καθεστωτικά ΜΜΕ του Ψυχάρη-Μπόμπολα-Αλαφούζου, στα σαιτ όπως του Βαξεβάνη και όχι μόνο.
Και δε μπορεί κανείς να μην σκεφτεί ότι όλα αυτά τα προωθεί η πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστερά που άλλα υποσχέθηκε για να μετατραπεί σύντομα στη βασική πολιτική δύναμη του αστικού κατεστημένου, ο κύριος εκφραστής των αντεργατικών απαιτήσεων των εργοδοτών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπουλά τα πάντα.
Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν που προεκλογικά έταξε την ανακατανομή του πλούτου και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων πετσοκόβει μισθούς-συντάξεις-επίδομα ανεργίας, αυξάνει τη φορολογία και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Παππάς, ο πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος αμείβεται για την αποκλειστική εργασία του στο ΕΣΡ με το ποσό των 3.969,24 ευρώ τον μήνα και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης με 3.247,56 ευρώ.
Τα μέλη που δεν έχουν την υποχρέωση της αποκλειστικής εργασίας στο ΕΣΡ αμείβονται με 1.082,82 ευρώ τον μήνα. Στα χρήματα αυτά προστίθενται 721,68 ευρώ ως αποζημίωση για την κάλυψη πραγματικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία σε ΜΜΕ για τρία χρόνια μετά την έξοδό τους από την ανεξάρτητη αρχή. Για το ενοίκιο του κτιρίου του ΕΣΡ καταβάλλονται 212.000 ευρώ. Επίσης, ο προϋπολογισμός προβλέπει για καταναλωτικά και σύνθετες δαπάνες 387.000 ευρώ.
Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση είναι του λαού; 
Ότι προστατεύει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και του φαντάρου;
Ή ότι πρόκειται για τους πιο επαίσχυντους διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, που οξύνουν με ραγδαίους ρυθμούς την εκμετάλλευση και την καταπίεση μας;
Αλήθεια, πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΕΒΕΝΤΗ και την αστική πολιτική που στηρίζουν λέγοντας μας ότι υπερασπίζουν τα «εθνικά συμφέροντα»;
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να στηρίξουν την καθημερινή συνδικαλιστική δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να αντισταθούν, να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων σε όλα τα στρατόπεδα και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 215398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου