Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

507 Μ/Κ ΤΠ: Κόψιμο των αδειών (μικρής και μακράς διάρκειας), κόψιμο των απαλλαγών μετά από υπηρεσίες, τραμπουκισμοί στο προσωπικό.














Μετά τις καταγγελίες στην 34η Μ/Κ Ταξιαρχία (http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/11/34.html και http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/11/501-34.html) για το τρέξιμο, το κόψιμο των απαλλαγών και την αυθαιρεσία των ανώτερων αξιωματικών και της διοίκησης, η κατάσταση βελτιώθηκε στις μονάδες και στα στρατόπεδα ευθύνης της, και οι διοικητές και οι παρατρεχάμενοί τους αναγκάστηκαν να μαζευτούν. 

Όταν λέμε «να μαζευτούν», μιλάμε για την τήρηση αυτών που προβλέπονται.
Στο  507 Μ/Κ ΤΠ, όμως, ο διοικητής, αντισυνταγματάρχης συνεχίζει ακάθεκτος με την ίδια λογική:
Κόψιμο των αδειών (μικρής και μακράς διάρκειας), κόψιμο των απαλλαγών μετά από υπηρεσίες, τραμπουκισμοί στο προσωπικό.
Σήμερα τους ζήτησε να μπουν μια ώρα νωρίτερα στο στρατόπεδο.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συμπεριφορά του είναι «μεμονωμένο περιστατικό», πείσμα ενός διοικητή – αξιωματικού, που αρνείται να «συμμορφωθεί»…
Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της διοίκησης της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας. Το στρατόπεδο, σήμερα, θα περάσει από στρατηγική επιθεώρηση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο συνεχίζεται η κατάσταση στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Αυτό δείχνει και τη βαθύτερη λογική που επικρατεί στις μονάδες αιχμής και στα «ετοιμοπόλεμα» τμήματα του ελληνικού στρατού. Η λογική είναι τρέξιμο και αλλάζει μόνο μετά από σύγκρουση με τον πυρήνα αυτής της λογικής μέχρι τέλους και «εκεί που τους πονάει»: στις καριέρες τους και στην «προβολή έργου» στους ανωτέρους τους.
Πάνω στις πλάτες εξαντλημένων χαμηλόβαθμων στελεχών και ξεζουμισμένων φαντάρων, τα επιτελεία θέλουν να «μετρήσουν» την ετοιμότητα του στρατού των βορείων συνόρων. Του στρατού που ο Καμμένος θέλει να έχει ετοιμοπόλεμο για τους εθνικιστικούς τσαμπουκάδες του και την πώληση εθνικισμού και μιλιταρισμού στους «ιθαγενείς».  Το υπόλοιπο κομμάτι της ιεραρχίας και η διοίκηση του στρατοπέδου θέλει να μετρήσει «παραγωγή έργου και καριέρα».
Έτσι γίνονται οι δουλειές στον Ελληνικό Στρατό. Πρέπει και τα χαμηλόβαθμα στελέχη, και οι ΕΠΟΠ, να καταλάβουν από αυτά τα περιστατικά ότι δεν προορίζονται για κάτι άλλο, από αυτό για το οποίο φανερά προορίζονται και οι φαντάροι: αναλώσιμο υλικό του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των επιθετικών πολεμικών τυχοδιωκτισμών του ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Η καριέρα του μισθοφόρου τους οδηγεί στην εξάντληση και το ξεζούμισμα σήμερα, τους προετοιμάζει για το ρόλο του μπάτσου, του ματατζή και του στρατού κατοχής, τους εκπαιδεύει για να γίνουν άβουλο κρέας για τα κανόνια των αστικών ανταγωνισμών.
Δε θεωρούμε υπεύθυνο μόνο το διοικητή του 507. Θεωρούμε συνένοχους, που συγκαλύπτουν -αν δεν πριμοδοτούν- τις πρακτικές του, το διοικητή της 34ης Ταξιαρχίας, τον αρχηγό του Γ Σώματος Στρατού και τα επιτελεία. Να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση.
Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν, να βγουν παραπονούμενοι, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Καλούμε τα στελέχη να καταλάβουν ότι η προοπτική του μισθοφόρου της επιθετικής ανάπτυξης του ελληνικού κράτους, με ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό και τις στρατηγικές του συμμαχίες, είναι ένας μονόδρομος που τους οδηγεί στη βαρβαρότητα (που θα βιώνουν οι ίδιοι και ταυτόχρονα θα επιβάλλουν στους λαούς).
Μόνος δρόμος είναι ο αγώνας ενάντια στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και την πολεμική προετοιμασία από το Φαντάρο – Πολίτη με Στολή.

Μόνος δρόμος είναι Κίνημα Μαζικό Μέσα κι Έξω από το Στρατό
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου