Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

To ολοκληρωτικό καθεστώς του Ερντογάν συνέλαβε την ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Σε μια πραγματική  νύχτα τρόμου το κράτος του ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού στην Τουρκία, ενδεικτική του εμφυλίου πολέμου που διεξάγει το καθεστώς Ερντογάν εναντίον κάθε πολιτικού αντιπάλου, με ιδιαίτερη στόχευση την Αριστερά και τον Κουρδικό λαό, οι κατασταλτικές δυνάμεις συνέλαβαν τους δύο συμπροέδρους και άλλους εννιά βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, εκδόθηκαν εντολές σύλληψης για 13 βουλευτές, αλλά κρατήθηκαν μόνο 11, καθώς οι άλλοι δύο βρίσκονται στο εξωτερικό. Νωρίτερα, οι δικηγόροι του κόμματος είχαν πει ότι 15 συνολικά βουλευτές βρίσκονται υπό κράτηση. 
Η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη κυρίως κουρδική νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, είπαν οι δικηγόροι του κόμματος στο πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία έκανε επιδρομή επίσης και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Άγκυρας, και διεξήγαγε έρευνα. Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου της Τουρκίας, με 59 έδρες σε σύνολο 550 εδρών. Οι βουλευτές στη Τουρκία συνήθως διατελούν υπό ασυλία, αλλά η ασυλία του κόμματος άρθηκε στις αρχές του χρόνου αυτού.
Το καθεστώς Ερντογάν θέλοντας να ελέγξει τις αντιδράσεις και να τις καταστείλει νε τη γενέσει τους δυσκόλεψε τη πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων όπως του Twitter και του Facebook καθώς και την εφαρμογή ηλεκτρονικών μηνυμάτων WhatsApp, δίνοντας και την απαραίτητη διάσταση κυβερνοπολέμου.
Το ολοκληρωτικό καθεστώς Ερντογάν, προκειμένου να επιβάλλει τα αυταρχικά του σχέδια εντός της Τουρκίας, με πρώτο στόχο την ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας και του Προεδρικού θεσμού, αλλά και για να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεγαλοιδεατικών επιδιώξεων αντιμετωπίζει τους λαούς της Τουρκίας και τον κόσμο της εργασίας ως εσωτερικό εχθρό. Η επέκταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, υπό την σκέπη της «εθνικής ενότητας» είναι ο απαραίτητος όρος για τον επεκτατισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Το “HDP κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει εναντίον του πραξικοπήματος του καθεστώτος Ερντογάν”, παρότρυνε το κόμμα σε μήνυμα στο Twitter, αναφερόμενο στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όμως το καθεστώς Ερντογάν γνωρίζει την στήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Ρωσίας, του ΝΑΤΟ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης καθώς θεωρείται κρίσιμη συνιστώσα στην επιβολή της σύγχρονης καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε την Αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας και της περιοχής. Το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί ο σύγχρονος καπιταλισμός.
 Σε Ελλάδα και Τουρκία δεν Μεταρρυθμίζεται, Ανατρέπεται.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου