Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μπήκαν στην πόλη οι Εχθροί… Στο Βοτανικό οι Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων

Ποιοι συγκροτούν-Ποιοι τις στηρίζουν- Νεολαία και Εργαζόμενοι ο Κοινός Εχθρός τους

Ποιος όμως ξεχνά τις αποκαλύψεις για τη μετατροπή των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων σε γιάφκες των φασιστών. Τη δράση καμουφλαρισμένων Χρυσαυγιτών ως αγανακτισμένων πολιτών στον Άγιο ΠαντελεήμοναΤη φρικτή ρατσιστική-τραμπούκικη-δολοφονική δράση των Λέσχων Εφέδρων στο κέντρο της Αθήνας, με την κάλυψη  των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της ΕΛ.ΑΣ. και των καθεστωτικών ΜΜΕ.  «Το όνομα του είναι Δημήτρης Πιπίκιος. Έφεδρος λοχίας πεζοναυτών (!!!). Τυχαίο προφανώς... Πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων. Επίσης τυχαίο... Επιπλέον προπαγανδίζει την ''χρυσή αυγή'' σε σποτάκι (σχετικό link με το βίντεο παρακάτω) για τις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου εμφανίζεται (όλως τυχαίως πάλι αυτός) ως ''ταλαίπωρος'' κάτοικος που όλοι -πλην της χρυσής αυγής- τον έχουν εγκαταλείψει»!!!
Η ιστορία έχει την ιδιότητα, σύμφωνα με την ρήση του παλιού και καλού επαναστάτη, να επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία.
Πίσω επομένως από την κοκορομαχία των αστικών κομμάτων εξουσίας για τις τηλεοπτικές άδειες,   φαίνεται ότι υποβόσκουν πολύ σημαντικές διεργασίες, όπου το βαθύ κράτος κινεί τα νήματα, έχοντας ως συνεργάτες τη φασιστική Ακροδεξιά, το δικαστικό κατεστημένο και την Εκκλησία που διεκδικεί πολιτικό ρόλο, με τον ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να πατά σε δύο βάρκες, περιμένοντας πως θα λήξει αυτός ο γύρος της ενδοαστικής σύγκρουσης, που χρωματίζεται από τις εξελίξεις στην Ε.Ε., τις παραμέτρους της επίσκεψης του Αμερικανού Πρόεδρου Ομπάμα και την ένταση στο πεδίο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.      
Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο χρονικό διάστημα υπήρξαν συγκεκριμένες προβοκάτσιες, με δράστες τη φασιστική Ακροδεξιά που συνειδητά υποβαθμίστηκαν τόσο από την κυβέρνηση και τα κόμματα, όσο και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.    
Το πρώτο επεισόδιο αφορά την αποκάλυψη της προβοκάτσιας της Χρυσής Αυγής στην Σάμο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 30/10, που στην Σάμο πραγματοποιήθηκε μια χυδαία ρατσιστική κινητοποίηση ενάντια στους πρόσφυγες από την ομάδα "Σάμος SOS". Χρυσαυγίτης στρατιώτης κατάγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση, έξω από το στρατόπεδο, από 5 κουκουλοφόρους που ισχυρίστηκε ότι δήλωσαν αναρχικοί με δικαιολογία ότι ο ίδιος είναι Ναζιστής. Για το ζήτημα αυτό οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής δεν πήραν καμιά θέση! Εν προκειμένω όχι μόνο παίζουν βρώμικα παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών και  των κοινωνικών κινημάτων, αλλά επιχειρούν συχνά να καλλιεργήσουν κλίμα "εθνικής ανασφάλειας" αποσκοπώντας στο πολιτικό κέρδος και στην προσωπική βόλεψη. Δεν είναι τυχαίο ότι η αισχρή προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στην Σάμο, που μαζί με τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε τεράστιες Φυλακές προσφύγων, όπου τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και την απόγνωση των προσφύγων επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι φασίστες, επενδύοντας σε μισαλλοδοξία και ρατσισμό. Θυμίζουμε ότι ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και στο παρελθόν καταγγείλαμε δημόσια τη δράση πυρήνα ακροδεξιών στελεχών στην Σάμο, για να ακολουθήσει μήνυση εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ με σκοπό την τρομοκράτηση.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά την αποκάλυψη ότι «η εθνικιστική Λέσχη Εφέδρων ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ εκπαιδεύεται  με αντικείμενο «Ασύμμετρες Απειλές», εναντίον των Προσφύγων και του εχθρού λαού... Μια ακόμη απόδειξη όχι μόνο των κρατικών κατασταλτικών σχεδιασμών αλλά της εμπλοκής επικίνδυνων εθνικιστών-μιλιταριστών στην εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής εναντίον ασύμμετρων απειλών, που στοχοποιούν τον εσωτερικό εχθρό, εργαζόμενο λαό, πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί η ανάρτηση της  ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ. Όπου αποκαλύπτουν την συστηματική τους εκπαίδευση ως στρατιωτικοποιημένος μηχανισμός που έρχεται να συνεργαστεί-συμπληρώσει τη δράση του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών! Ένας πόλεμος που παίρνει και τα χαρακτηριστικά Πογκρόμ που οργανώνουν οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής-ΕΛ.ΑΣ.-ΕΥΠ-Δήμαρχοι και επιχειρηματίες, ιδιαίτερα της τουριστικής βιομηχανίας.  Λέσχες Εφέδρων που συχνά δεν αγχώνονται για να κρύψουν  τη φασιστική τους ιδεολογία και τους δεσμούς τους με Νεοναζιστικές Οργανώσεις, προβάλλουν τον Λαϊκισμό και τον Εθνικισμό τους, για να στραφούν εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, σε ένα νησί όπως η Χίος, που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε απέραντη Φυλακή, όπου κρατά έγκλειστους σε άθλιες συνθήκες, ανθρώπους που έσπρωξε στη προσφυγιά και η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα».
Στην καταγγελία αυτή του  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απάντησε ο φασιστικός «ΣΤΟΧΟΣ», με πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο άρθρο που προχωρά σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση όχι μόνο του κινήματος των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αλλά και συγκεκριμένων αγωνιστών. Μάλιστα, σε μια εποχή έντασης της δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, όπου σημειώνεται κύμα αυτοκτονιών μονίμων και καταγράφεται έκφραση των αδιεξόδων τους από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ενώ ταυτόχρονα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώνει την προσπάθεια του απέναντι στον Πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το Φασισμό. Το έντυπο των φασιστών «ΣΤΟΧΟΣ» επαναφέρει στο προσκήνιο την επίθεση στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρου, αποκαλύπτοντας τα νήματα που συνδέουν την Ναζιστική Ακροδεξιά, τον «ΣΤΟΧΟ» και συγκεκριμένο τμήμα του αντιδραστικού στρατιωτικού κατεστημένου που δε μπορεί να ανεχτεί ότι οι Φαντάροι είναι Πολίτες με Στολή.        
Όλα αυτά όμως περνούν από την Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν το Βοτανικό. Στην πρωτοφανή και πανάκριβη επίδειξη μιλιταρισμού και εθνικισμού που πραγματοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δρέψει τα συγχαρητήρια του Άδωνη Γεωργιάδη, εκπροσώπου της ακροδεξιάς τάσης της ΝΔ, πήραν κανονικά μέρος, ενώ δεν προβλέπονταν σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, τις οποίες συνεχάρη ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.
Όμως, για μια ακόμη φορά οι πολίτες των Αθηνών είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το μισαλλόδοξο έργο των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων  καθώς ρεπορτάζ περιέγραψε ότι η παλιά βάση του Πολεμικού Ναυτικού, χώρος που προορίζεται για τη δημιουργία του μουσουλμανικού τεμένους έχει καταληφθεί από άτομα ακροδεξιάς κοπής που αυτοαποκαλούνται «έφεδροι οπλίτες», ενώ ο αρχηγός τους δηλώνει «έφεδρος αξιωματικός». «Είμαι ο διοικητής του χώρου» λέει στο Έθνος κάποιος Γιάννης Ιωαννίδης που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αυτός ο χώρος ήταν του Ναυτικού. Τώρα ανήκει σε μένα. Τον πήρα από τους λαθροκανίβαλους που θα το έκαναν τέμενος. Δεν μπορεί να παραχωρείται συνέχεια ελληνικό έδαφος».
Τις φασιστικές αυτές Λέσχες Εφέδρων και τις ρατσιστικές δράσεις τους υπερασπίζουν μεταξύ άλλων η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». 
Όμως αξίζει να θυμηθούμε το παρελθόν της δράσης των Φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και ποιοι τους καλύπτουν. Στη δίκη των ανδρών της ΔΥΚ, που κατά τη διάρκεια Στρατιωτικής Παρέλασης το 2010 φώναζαν χυδαία ρατσιστικά συνθήματα, σε συνεργασία με ομάδες Χρυσαυγιτών που κινούνταν παράλληλα, παραβρέθηκαν για να τραμπουκίσουν εις βάρος των δημοσιογράφων-μαρτύρων κατηγορίας Λέσχες Εφέδρων-Τάγματα Εφόδου. Την υπεράσπιση των ανδρών της ΔΥΚ ανέλαβε ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ενώ στο πλευρό τους στάθηκε και ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος. Τελικά, «έπεσαν στα μαλακά» στο Ναυτοδικείο!
Όμως ας πάμε στο 2015 και την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά. Σε σχετική μας ανακοίνωση τονίζαμε:
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015» ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας όχι μόνο αποκαλύπτει την φιλοπόλεμη-τρομοκρατική δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, αλλά επίσης κάλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων να πάρουν θέση και να υλοποιήσουν το αίτημα της άμεσης διάλυσης τους.
Οι Λέσχες Εφέδρων αποτελούν μιλιταριστικές γιάφκες ακραίων ναζί και φασιστών που με πρόσχημα την «άμυνα της χώρας» εντάσσονται στους σχεδιασμούς υλοποίησης των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας και στρέφονται κατά των εχθρών του αστικού κατεστημένου. Τα σενάρια των ασκήσεων αυτών των Εθνικιστικών Πολιτοφυλακών –αντιμετώπιση ανταρτοπόλεμου σε ύπαιθρο και ανταρτικό πόλης, δίωξη μεταναστών, «τρομοκρατίας», η συμμετοχής τους σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και νατοϊκές  ασκήσεις-αποκαλύπτουν το ποιοι θεωρούνται ως «ασύμμετρες απειλές».   Ουσιαστικά, στην σύγχρονη εποχή των πολέμων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των αναμετρήσεων μέσω αντιπροσώπων –όπως κάνουν οι ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσία με τους ιδιωτικούς στρατούς, τους ακραίους μουσουλμάνους και τους ΝΑΖΙ, οι Λέσχες Εφέδρων αποτελούν το αντίστοιχο των Ουκρανικών Ναζιστικών Πολιτοφυλακών. Είναι πλέον καταγεγραμμένο ότι ο ειρηνικός πολίτης συχνά αρνείται να συμμετάσχει στα φιλοπόλεμα σχέδια του αστικού του κατεστημένου και για αυτό απαιτείται η δράση των φανατισμένων μισθοφόρων, που διαπράττουν τα πλέον στυγερά εγκλήματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι παρά το γεγονός ότι η μειονότητα της Θράκης στήριξε τις ελπίδες της για μια ειρηνική συμβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα συνεχίζονται κανονικά και συστηματικά οι άθλιοι εκκλησιασμοί στη Θράκη από τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς –στρατό, αστυνομία, ενώσεις αποστράτων- και την εκκλησία, ενώ οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων πραγματοποιούν την Πανελλαδική τους Άσκηση «Μακεδονομάχος κάθε χρονιά εκεί, με στόχο την τρομοκράτηση της μειονότητας.    
Η ύπαρξη επομένως αυτών των φασιστικών Πολιτοφυλακών (ψηφίστηκαν το 1996 από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ με τον ΣΥΝ τότε να διαμαρτύρεται) αποτελεί στρατηγική επιλογή του ελληνικού κράτους. Για αυτό και γνώρισαν την στήριξη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, διαφημίστηκαν και στηρίχθηκαν από την Χρυσή Αυγή και το σύνολο των μιλιταριστικών-εθνικιστικών-καθεστωτικών μέσων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαφανίζει το όποιο φιλειρηνικό της πρόγραμμα και διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο, εντάσσοντας οργανικά σε αυτούς τους επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις Λέσχες Εφέδρων.  Για αυτό λοιπόν και στις φετινές παρελάσεις οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων πήραν κανονικά μέρος. Για αυτό, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στην τελετή λήξης της διαγωνιστικής άσκησης εφέδρων με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ» στη Σταυρούπολη του ν. Ξάνθης.
Απόδειξη της κυβερνητικής-κρατικής στήριξης στις φασιστικές Πολιτοφυλακές,  όπως γράφουν τα ίδια τα μιλιταριστικά μέσα, είναι το εξής: «Πρόκειται για κορυφαία στιγμή της εφεδρείας αφού για πρώτη φορά στα ελληνικά στρατιωτικά χρονικά αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων τιμά με την παρουσία του πανελλήνια άσκηση εφέδρων όλων των Όπλων και Σωμάτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες των 8 ανδρών που αποτελούσαν τις τυπικές ομάδες μάχης του πεζικού εκτελώντας ανάλογης φύσης εκπαιδευτικά αντικείμενα. Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, διεξήχθη από τις 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν». Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι σε λίγους μήνες ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος αναλαμβάνει Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι η εμπειρία των φασιστικών-εθνικιστικών Πολιτοφυλακών από Ουκρανία-Ελλάδα είναι πολύτιμη για τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας-Ασφάλειας!
Εμείς απαιτούμε τη διάλυση των φασιστικών πολιτοφυλακών-Λεσχών Εφέδρων. 
Να καταργηθούν τα δολοφονικά δόγματα άμυνας-ασφάλειας. 
Να διαλυθεί ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και το ΝΑΤΟ. 
Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη Φρούριο. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες. 
Είναι ζητήματα που πρέπει να θέσει άμεσα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, αμφισβητώντας την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, μπλοκάροντας με τους αγώνες του την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων από τον Στρατό-Πολιτοφυλακές, τα φιλοπόλεμα σχέδια τους.     

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου