Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αυταρχισμός-προσβολές-χώσιμο: Το Τρίπτυχο της 21ης Επιλαρχίας Υποστηρίξεως στο στρατόπεδο Λγου Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
21 Επιλαρχία Υποστηρίξεως στο στρατόπεδο Λγου Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή.
Αρχικά, ο διοικητής Π.Ι. είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει κανέναν σεβασμό για τους συναδέλφους του και με συνεχείς χαρακτηρισμούς και κακεντρεχείς υποδείξεις δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δουλειά των στελεχών και την καθημερινότητα των φαντάρων. Ένα παράδειγμα η τοποθέτηση ατόμων με παρόμοια νοοτροπία σαν του ίδιου σε νευραλγικές θέσεις της μονάδας όπως είναι για παράδειγμα το 1ο γραφείο χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Παράπονα όμως υπάρχουν για συγκεκριμένη γυναίκα Υπαξιωματικό που δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά της. Από τη μια μεριά η στάση της είναι προσβλητική και όταν απευθύνεται κανείς στο γραφείο της δεν γίνεται να εισακουστεί το αίτημα του, είτε είναι σοβαρό και επείγον είτε κάτι λιγότερο σημαντικό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδιαφορία και αγένεια από μέρους της. Τέλος, σε θέματα υπηρεσίας το συγκεκριμένο στέλεχος είναι και πάλι αυταρχικό και δεν υπολογίζει καθόλου τους στρατιώτες σε ότι αφορά το πώς θα επιβληθεί. Αίσθηση προκαλεί ότι ακόμα και οι επίστρατοι που βρίσκονταν για ελάχιστες μέρες στη μονάδα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο είχαν παράπονα από τη συμπεριφορά της εν λόγω Υπαξιωματικού.
Κάτι ακόμα που πρέπει να τονιστεί είναι ορισμένα υπηρεσιακά θέματα. 
Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται, ενώ ο χρόνος ξεκούρασης των στρατιωτών μειώνεται. Πιο συγκεκριμένα, η κεντρική πύλη του στρατοπέδου είναι μια υπηρεσία που για να καλυφθεί απαιτεί 8 άτομα. Αποτελείται από 2 σκοπούς και από 4 νούμερα. Η 21 Ε.ΥΠ. είχε φτάσει σε σημείο να καλύπτει με 6 και 7 άτομα την υπηρεσία της κεντρικής πύλης, σε χρονικό διάστημα όπου δεν υπήρχαν στη μονάδα παρά λιγοστά άτομα και οι εξοδούχοι ήταν είτε ανύπαρκτοι είτε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι γιατί έχει αναλάβει η Ε.ΥΠ. το δύσκολο αυτό έργο να καλύπτει με τα περισσότερα άτομα από κάθε άλλη μονάδα τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το πιο δίκαιο δε θα ήταν να μοιράζονται τα άτομα και να είναι όλες οι μονάδες ευχαριστημένες;
Οι στρατιώτες σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκφράσει τα παράπονα τους αλλά ο διοικητής της μονάδας δε φαίνεται να κάνει κάποια ενέργεια για αυτό. Απλά αποδέχεται αυτά που γίνονται χωρίς να προσφέρει την παραμικρή προστασία στους στρατιώτες. Θα μπορούσε κάλλιστα να προτείνει στις άλλες μονάδες ή και στον διοικητή του στρατοπέδου να μοιραστούν οι υπηρεσίες της κεντρικής πύλης πιο δίκαια. Δεν το κάνει όμως.
Παράλληλα, οι ώρες ξεκούρασης έχουν μειωθεί, τα μεσημέρια οι στρατιώτες είναι δύσκολο να κοιμηθούν διότι υποτίθεται ότι υπάρχουν ώρες εκπαίδευσης. Η τρομερή αυτή εκπαίδευση αφορά καθαριότητες είτε μέσα στη μονάδα ή στους εξωτερικούς χώρους με μάζεμα φύλλων, βελόνων κλπ (!).
 Ο διοικητής πρέπει να αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό για να πραγματοποιήσει ο στρατιώτης την υπηρεσία του: Ένας 2ωρος ύπνος ή ένα 2ωρο πρόγραμμα καθαριοτήτων; Επιπρόσθετα, ακόμη και να μην υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά να γίνει, υπάρχουν διαταγές για να μην κοιμηθούν οι στρατιώτες. 
Αυτό που πρέπει να εξηγήσει ο διοικητής ενώπιον όλων είναι γιατί γίνεται όλο αυτό. 
Δε θα έπρεπε να ξεκουράζονται καλύτερα οι στρατιώτες από τη στιγμή που γίνονται συνέχεια παράπονα για την έλλειψη ύπνου;
Κλείνοντας την επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν στρατιώτη της Μονάδας ο οποίος είχε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, αλλά δε του χορηγούσαν άδεια για να ξεκουραστεί στο σπίτι του όπως ήταν αναγκαίο να γίνει. Με τους γιατρούς στο ιατρείο να αδιαφορούν ως επί το πλείστον για την περίπτωση του, ο συγκεκριμένος στρατιώτης ‘’γυρνούσε’’ στο στρατόπεδο με μεγάλη δυσκολία να περπατήσει, ακόμα και να ξαπλώσει. Το πρόβλημα φυσικά έγινε ακόμα πιο μεγάλο για τον στρατιώτη και εν τέλει έφυγε μετά χιλίων κόπων και βασάνων σπίτι του με άδεια να ξεκουραστεί. 
Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο διοικητής είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ενήργησε άμεσα έτσι ώστε το πρόβλημα του στρατιώτη να μη γίνει ακόμα πιο μεγάλο και περίμενε να διογκωθεί το πρόβλημα για να του δώσει την άδεια. 
Ευχόμαστε φυσικά στον στρατιώτη ταχεία ανάρρωση και να μην τον επηρεάσει αυτό το θέμα υγείας στην πορεία της ζωής του.
Τα  περιστατικά που μπορούν να αναφερθούν για τη συγκεκριμένη μονάδα και τον διοικητή της είναι πάρα πολλά. Αλλά εδώ πρέπει να μπει μια άνω τελεία. Γράφω αυτή την καταγγελία με την προσδοκία να αλλάξει κάτι. 
Γιατί κάποιοι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. 
Διότι αυτό είναι που μας έφερε εδώ που μας έφερε σαν χώρα. 
Αυτοί που έχουν παραπάνω εξουσία και δύναμη δε λογοδοτούν για τις πράξεις τους ποτέ.
 Κομοτηνή 2016
Μόνο μέσα από της διαδικασία του Παραπονούμενου, την καταγγελία και την επικοινωνία με το Δίκτυο Σπάρτακος μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης. 
Μην μασάτε λοιπόν, συνεχίστε να διεκδικείται τα δικαιώματά σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου