Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ PRONEWS.GR-DEFENCENET.GR ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΛΙΜΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ "Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι οι έξι Έλληνες (πιθανότατα όλοι Χιώτες) που είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, όταν βρέθηκαν με το σκάφος τους μάλλον σε τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου και τουρκική ακταιωρός τους μετέφερε στον Τσεσμέ".
Το συμβάν αυτό ήρθε να εκμεταλλευτεί το γνωστό για τις ακραίες του απόψεις σαιτ PRONEWS.GR-DEFENCENET.GR, συντηρώντας το κλίμα "εθνικής ανασφάλειας", με τον καταιγισμό της αρθρογραφίας του, που αν είχε έστω και στο ελάχιστο επαφή με την πραγματικότητα, ο Τουρκικό Στρατός θα είχε αρπάξει τα μισά νησιά του Αιγαίου και την Ανατολική Θράκη, βυθίζοντας ένα σημαντικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού και καταρρίπτοντας τα περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έχει σημασία όμως και στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε να συγκρίνει κανείς τον τίτλο του με τα όσα εξιστορούνται.
Διαβάζουμε λοιπόν:  


6 Έλληνες ψαράδες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι όταν το σκάφος «ΜΙΑ» με το οποίο επιβιβάστηκαν και ανοίχτηκαν στο πέλαγος προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι σταματήθηκε για έλεγχο από την τουρκική Ακτοφυλακή'.

Και πια είναι η τεράστια πρόκληση της Τουρκικής Ακτοφυλακής;
"Το ερώτημα είναι αν το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή στα τουρκικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονταν ακριβώς στην μέση γραμμή. Πιθανόν να είχαν παρασυρθεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, κάτι που σε τόσο μικρές αποστάσεις δεν είναι δυνατό να γίνει αντιληπτό".
Αυτά γράφουν οι συντάκτες του PRONEWS.GR-DEFENCENET.GR!
Εμείς τους αφήνουμε στη μοναξιά της μισαλλοδοξίας, παρέα με τους Χρυσαυγίτες, να μοιράζονται τις ίδιες αντολήψεις.
Το θέμα βεβαίως είναι ότι αφενός από συγκεκριμένες μερίδες των καθεστωτικών ΜΜΕ, από το βαθύ κράτος και ολοένα περισσότερο από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση καλλιεργείται κλίμα "εθνικής απειλής" για να αποπροσανατολιστεί ο λαός μας και να συγκαλυφθεί η ολέθρια ταξική επίθεση που σχεδιάζεται στα εργασιακά δικαιώματα. Αφετέρου το θερμόμετρο και η ένταση σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει ολοένα όχι μόνο όσον αφορά τον πόλεμο κατά των μεταναστών, αλλά κυρίως στο επίπεδο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, ανάμεσα σε δύο επικίνδυνες άρχουσες τάξεις που επιχειρούν να κατοχυρώσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή. 

Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. 
Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Για την ιστορία θυμίζουμε:
Οι έξι Έλληνες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε αναλάβει την υπόθεση, βρίσκονται καθ΄ οδόν από την Σμύρνη προς τον Τσεσμέ, όπου – μετά την διεκπεραίωση ορισμένων τυπικών ζητημάτων και την πληρωμή κάποιου προστίμου – θα παραλάβουν το σκάφος τους, προκειμένου να επιστρέψουν στη Χίο.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα astraparis.gr και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει οι ψαράδες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η άφιξή τους στη Χίο αναμένεται ότι θα γίνει κατά τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δημοσιεύσει το πρωί, στο λιμάνι του Τσεσμέ έχει οδηγηθεί από την τουρκική ακτοφυλακή το σκάφος «ΜΙΑ» με έξι Έλληνες, κατά πάσα πιθανότητα όλοι Χιώτες, επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου το πρωί της Κυριακής, 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι επιβαίνοντες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, τουλάχιστον στις λιμενικές αρχές, έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016, οπότε και προσήλθαν συγγενείς τους στο λιμεναρχείο Χίου και ανέφεραν το περιστατικό.

Το σκάφος προσεγγίσθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μάλλον εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Χίου και Σάμου.

Το σκάφος, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως θαλαμηγός, είναι σημαίας Virgin Islands (Παρθένοι Νήσοι) και βρίσκεται επί μακρόν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Χίου.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από πλευράς λιμενικών αρχών το θέμα χειρίζεται κεντρικά το υπουργείο Ναυτιλίας από το οποίο και αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου