Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή Φαντάρων στην Αντιπολεμική Διαδήλωση της 20ης Οκτωβρίου


  • ΛΙΤΟΤΗΤΑ -ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΕ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΟΥΝ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ
  • ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετείχε στη μεγάλη Αντιπολεμική διαδήλωση που διοργάνωσε ο Συντονισμός Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και άλλες συλλογικότητες  σε εννέα πόλεις της Ελλάδας.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε σε όλους η παρουσία Ένστολων Φαντάρων. 
Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, κάνοντας στάση μπροστά στη Βουλή, αλλά και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ζητώντας ανοιχτά σύνορα και σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων. 

Οι φορείς που διοργανώνουν την κεντρική διαδήλωση στην Αθήνα επισημαίνουν πως«χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. 

Κοινός Αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων ενάντια στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τις επεμβάσεις
Μεγάλη πρωτοβουλία για την κοινή πάλη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Στρατευμένης Νεολαίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΝΑΤΟ – ΕΕ – Κυβερνήσεις 
Όλοι και όλες στις 20 Οκτώβρη στην Αντιπολεμική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες 
Κάλεσμα κοινού αντιπολεμικού αγώνα στους φαντάρους σε Ελλάδα και Τουρκία 
Η νέα τάξη πραγμάτων ποτέ δεν έφερε ειρήνη. 
Ποτέ δεν αποκαταστάθηκε, ούτε για λίγο, κάποια ισορροπία στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ο παροξυσμός των αντιθέσεων της καπιταλιστικής κρίσης επηρεάζει τόσο τις παγκόσμιες όσο και τις περιφερειακές δυνάμεις. Ο πόλεμος και η «ειρήνη» τους είναι ίδιοι: εξίσου βίαιοι και αποκρουστικοί. Σκορπούν θάνατο και δυστυχία πρώτα από όλα στους άμαχους. Πόλεμος είναι οι ειρηνευτικές αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, οι βομβαρδισμοί, οι έξυπνες βόμβες, οι επεμβάσεις. Είναι το εμπόριο όπλων, η αδίστακτη εξωτερική πολιτική, η κυνική διπλωματία που υποδαυλίζει φυλετικά-θρησκευτικά μίση. Οι συμμαχίες μπορεί να αλλάζουν διαρκώς, όμως, πάντα τα κριτήρια είναι οι νόμοι της αγοράς και η καπιταλιστική κερδοφορία. 
Ο πόλεμος όμως βρίσκεται και στο εσωτερικό της καπιταλιστικής δύσης έστω και με χαμηλότερη ένταση. Είναι αυτό που ονοματίζουν στα συνέδριά τους οι κυρίαρχοι: «πεδίο πολέμου είναι ο,τιδήποτε έχει αξία». Είναι η εφαρμογή των σύγχρονων δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, η στρατιωτικοποιημένη καταστολή. Στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενοποιούν εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, βάζουν στο στόχαστρο ελευθερίες και δικαιώματα, χτυπούν κινήματα, μετανάστες, εργατικούς αγώνες. Κάθε εξέγερση, κάθε ταξική σύγκρουση, στην καρδιά των μητροπόλεων μοιάζει όλο και πιο πολύ με πολεμική συμπλοκή. 
Η διαχείριση των συνεπειών του πολέμου είναι κι αυτή πόλεμος. Πώς αλλιώς ονομάζεται ο βίαιος εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Οι συμφωνίες της ΕΕ, οι φράκτες και οι δουλέμποροι φιλτράρουν καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες. Η προοπτική τους είναι η προλεταριοποίηση, η γκετοποίηση κι ο θάνατος. 
Το ελληνικό κράτος και ο στρατός κάνουν πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στοχοποιεί τις «Ασύμμετρες Απειλές» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα), εφαρμόζει τα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας, διατηρεί το φράκτη του Έβρου, ζητάει πιστή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Παράλληλα ενισχύει την επιθετική συμμαχία με Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο. 
Ελλάδα και Τουρκία οξύνουν την αντιπαράθεσή τους για να βάλουν χέρι στη ΝΑ Μεσόγειο. Οι νέες πολεμικές περιπέτειες που ετοιμάζουν, οδηγούν τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Την ίδια ώρα, όμως, που προετοιμάζουν εργαζόμενους και νεολαία σαν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, βαθαίνουν τη συνεργασία τους και τον κοινό τους πόλεμο στην εργατική τάξη, στηρίζοντας η μία την άλλη: εμφύλιος του Ερντογάν στην Τουρκία ενάντια σε Κούρδους και Αριστερά. Σιδερένια φτέρνα, δικαστική, αστυνομική και στρατιωτική, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Ελλάδα. Όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, σε διεθνείς οργανισμούς, διμερείς σχέσεις, στο εσωτερικό και στα σύνορα, ενάντια σε μετανάστες, άνεργους και αποκλεισμένους. 
Το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπορεί να ψάχνει τον «λιγότερο ιμπεριαλιστή». Πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, σε όλη την Κύπρο. Οι φαντάροι αρνούνται κάθε σχέση με τα hot spot, παλεύουν ενάντια στο αξιόμαχο, μπλοκάρουν τον πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού. Το ίδιο το εργατικό κίνημα να παλέψει ενάντια στους εξοπλισμούς και την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Να διαμορφώσει ένα νέο μαζικό ρεύμα ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις εκστρατείες των «προθύμων» σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και τον υπόλοιπο πλανήτη. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλέψει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καμία υπηρεσία στις σύγχρονες Μακρονήσους. 
Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να πει «ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». Βλέπουμε πέρα από τον οίκτο και τη συμπόνια. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα επιβάλει κοινό μέλλον εξαθλίωσης ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και θρησκεία. 
Ο επόμενος λαϊκός ξεσηκωμός θα βρει τους καταπιεσμένους ενωμένους ή τον ένα ενάντια στον άλλον. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ HOT-SPOT & ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου