Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Παρά λίγο να σκοτωθεί φαντάρος στο ΚΕΝ Μεσολογγίου

Παρά λίγο να σκοτωθεί φαντάρος στο ΚΕΝ Μεσολογγίου
Τον καταπλάκωσε σοβάς που έπεσε από τέσσερα μέτρα ύψος!
Το πανάρχαιο 2/39 Κέντρο Ευζώνων, το Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων ήρθε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο εξαιτίας των άθλιων και ακραία επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν.
Την Τετάρτη 14/9/2016, τελευταία μέρα κατάταξης για τους νεοσύλλεκτους συνάδελφους της Ε' ΕΣΣΟ 2016 και ενώ φαντάρος παραχωρούσε συνέντευξη, ένα μεγάλο κομμάτι σοβά, αποκολλήθηκε από το ταβάνι –τα παλιά αυτά κτίρια είναι εξαιρετικά ψηλοτάβανα- και τον καταπλάκωσε, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο κεφάλι.
Το παλικάρι παρουσίασε μεγάλη αιμορραγία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα σε Νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά του πιθανότατα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονούσαν για την υγεία του.
Τι να πει όμως κανείς για αυτά που συμβαίνουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. 
Ένα πανάρχαιο στρατόπεδο, για το οποίο επανειλημμένα έχουν γραφτεί επιστολές με βαρύτατες καταγγελίες από συναδέλφους, αλλά κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
Ή καλύτερα πρέπει να πούμε ότι μοναδική έννοια του Δημάρχου, των τοπικών πολιτευτών και βουλευτών όλων των κομμάτων εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Εκκλησίας είναι να μην κλείσει το  ακατάλληλο και επικίνδυνο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Η αναδιοργάνωση όμως των Ενόπλων Δυνάμεων μένει στα χαρτιά καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκλίνεται με την σειρά της στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και προτάσσει τις πελατειακές σχέσεις και την ψηφοθηρία.
Η Υγεία βλέπεις των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού δεν έχει καμιά αξία για όλους αυτούς.
Το δραματικό όμως σημερινό περιστατικό είναι μια ακόμη απόδειξη των προτεραιοτήτων των Υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα, καθώς προκρίνονται σοβαρές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα –με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο ζήτημα με την συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων. Παράλληλα αυξάνονται οι πολυδάπανες και τόσο επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, η εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ενώ ανακοινώνονται νέες προκλητικές προμήθειες εξοπλισμών και η πρόσληψη 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Εμείς, αφενός εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο συνάδελφο και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση, αλλά επίσης απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να δώσουν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την καθημερινή μάχη για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Συνάδελφοι, η Υγεία, η Ακεραιότητα και η Ζωή μας διασφαλίζεται μόνο από την αγωνιστική μας στάση, από την ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου