Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας και Καμμένος θα φέρουν και αμερικανικά πυρηνικά όπλα στις «βάσεις του θανάτου» στην Ελλάδα;

Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπάθησε να αποκαλύψει την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή των βάσεων της Σούδας, του Ακτίου και της Αράξου γιγαντώνεται, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσφέρει την Κάρπαθο στους Αμερικανούς για να κατασκευάσουν νέα βάση, ενώ η βάση στο Καστέλι ή στην Καλαμάτα προσφέρεται ως εναλλακτικό ορμητήριο για τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, ώστε να μπορούν να βομβαρδίζουν και να κατασκοπεύουν σε Αφρική-Μέση Ανατολή.
Ο σκοπός της παρέμβασης μας αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στον στρατό, αφετέρου στην συμβολή μας στην απαραίτητη ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και βάσεων στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Με κίνημα λοιπόν μέσα και έξω από τον Στρατό επιχειρούμε να σταθούμε απέναντι στους μεγαλοιδεατικούς στόχους και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Kαθημερινά αποκαλύπτεται το βάθος, η ποιότητα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από αυτή την πρωτόγνωρη ταύτιση των Τσίπρα-Καμμένου με τη βάρβαρη πολιτική των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Πλέον αναλυτές, όπως ο Χρήστος Καπούτσης αποκαλύπτουν ότι στα νέα σχέδια πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει ενεργό ρόλο, καθώς πιθανότατα θα καλύψει το πολιτικοστρατιωτικό κενό, που ενδεχομένως θα αφήσει η Τουρκία στη ΝΑΤΟϊκή πυρηνική στρατηγική. Όπως σημειώνει τα «προβλήματα» με τα πυρηνικά της βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία, σχετίζονται με τις δραματικές εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά και με την επιδείνωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, κυρίως λόγω της Ουκρανίας. Επίσης, οι δραματικές εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επισπεύδουν τις διαδικασίες υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων (πραγματικών ή προπαγανδιστικών), σχετικά με την αποθήκευση, αλλά και με τη δυνατότητα χρήσης νέας γενιάς πυρηνικών όπλων. 

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι ελληνικές βλέψεις έχουν και συνέχεια και συνέπεια. Το αίτημα των Αμερικανών για περαιτέρω αναβάθμιση του Ελληνικού εδάφους στα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ είχε συζητηθεί το καλοκαίρι του 2013, όταν ο τότε ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος είχε συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου ζήτησε να παραχωρηθεί η αεροπορική βάση στο Καστέλλι της Κρήτης, για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο αναλυτής διαπιστώνει ότι την σκυτάλη στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών απαιτήσεων άρπαξε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, όπου στο πλαίσιο της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth, πρότεινε την δημιουργία νατοϊκής-αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι , για τη μεταφορά στρατιωτικών δραστηριοτήτων και διευκολύνσεων από την «υπερφορτωμένη» Σούδα, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί μια νέα βάση στην Κάρπαθο. 

Το νέο στοιχείο που προσθέτει με την παρέμβαση του ο Χρ.Καπούτσης είναι η εκτίμηση ότι στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας, αυτή δεν θα περιορίζεται μόνο στα συμβατικά άπλα, αλλά είναι δυνατόν και υπό προϋποθέσεις, να επεκταθεί και στην αποθήκευση πυρηνικών βομβών ή τη μεταστάθμευση αεροσκαφών ή υποβρυχίων, που θα είναι εφοδιασμένα με πυρηνικά όπλα, όπως για παράδειγμα παλαιότερα η αεροπορική βάση στον Άραξο, που είχε βόμβες με πυρηνικές κεφαλές. 

Στη βάση ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ έχουν αποθηκευθεί 50-60 πυρηνικές κεφαλές. Είναι παλιάς τεχνολογίας, αλλά η κάθε μία από αυτές είναι 10 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έριξαν οι Aμερικανοί στη Χιροσίμα. Στην περίπτωση που οι Aμερικανοί αποφασίσουν να μεταφέρουν ή μετέφεραν ήδη τα πυρηνικά τους από τη βάση του Ινστιρλίκ, τότε, ο πιθανότερος προορισμός τους θα πρέπει να είναι ή είναι, η Ιταλία στη βάση του Αβιάνο, ή η Γερμανία στη νατοϊκή βάση στο Μπουχελ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες να καταλήξουν ακόμη και στον Άραξο ή στη Κρήτη. Διευκρινίζουμε, ότι σύμφωνα με πάγια πρακτική του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), που εφαρμόζεται πιστά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, πληροφορίες, που διαρρέουν σχετικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος, ούτε επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε και διαψεύδονται επίσημα από τις νατοϊκές αρχές. Επίσης, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή βάση τοποθετηθούν οι πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ, τον έλεγχο για την ασφάλεια τους και κυρίως, αν και πότε θα χρησιμοποιηθούν, είναι θέματα που χειρίζονται αποκλειστικά οι Aμερικανοί. 
Οι παραπάνω διαπιστώσεις επικαιροποιούν την ανακοίνωση μας με τίτλο 
"Στην Κρήτη δε θέλουν 3000 πρόσφυγες-Δέχονται όμως Βαλλιστικούς Πυραύλους(;) και 8500 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ" http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/08/3000-8500.html όπου αναδεικνύαμε την αποκάλυψη  στρατιωτικής ιστοσελίδας των ΗΠΑ, που περιέγραφε ότι στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου. Το κόστος της αναβάθμισης έφτασε τα 13.000.000 δολάρια, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν βρίσκεται και μία αποθήκη Υγρού Οξυγόνου (LOX). Επίσης δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος φόρτωσης πολεμικών αεροσκαφών (CALA). 
Ο αρθρογράφος του σαιτ agonaskritis.gr που δημοσιοποίησε το θέμα τόνισε ότι "το υγρό οξυγόνο είναι ένα υγρό κρυογονικό οξειδωτικό μέσο για εφαρμογές προώθησης διαστημοπλοίων, συνήθως σε συνδυασμό με υγρό υδρογόνο, κηροζίνη ή υγρό μεθάνιο. Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων όπως ο πύραυλος V2 (με το όνομα A-Stoff και Sauerstoff) και στους πυραύλους Redstone, R-7 Semyorka, Atlas καθώς και στα στάδια ανόδου των πυραύλων Κρόνος. Το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε κάποιους πρώιμους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), αν και πιο σύγχρονα ICBMs δεν χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο λόγω των κρυογονικών ιδιοτήτων του και η ανάγκη για τακτική αναπλήρωση της εξάτμισης δυσκολεύουν τη συντήρηση και τη γρήγορη εκτόξευση. Πολλοί σύγχρονοι πύραυλοι χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο. Το υγρό οξυγόνο είχε επίσης εκτεταμένη χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών υγρού αέρα, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια τώρα λόγω του υψηλού ποσοστού ατυχημάτων"!
Δηλαδή οι εργασίες αποσκοπούν εκτός των άλλων και στην εξασφάλιση χρήσης βαλλιστικών πυραύλων!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ; ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ;
Είναι δεδομένο ότι η τεράστια αυτή εμπλοκή των ελληνικών πολεμικών βάσεων θέτει ζήτημα εκδίκησης. Αυτό είναι το συμπέρασμα όλων των μέχρι τώρα επιθέσεων που έχουν γίνει στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. "Δεν μεταφέρουν"  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες την τρομοκρατία. Αντίθετα, η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της κοινωνικής καταστροφής-περιθωριοποίησης των γκέτο παρουσία έφερε τα πλήγματα εναντίον του βρετανικού ιμπεριαλισμού, της Ισπανίας του Ανθάρ που στήριξε την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ (2003) και της Γαλλίας των συνεχών επιθέσεων σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή-Ασία!
Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προέρχονται από τα ίδια τα πυρηνικά όπλα και μέσα, προσέρχονται από τους Αμερικανούς φίλους του Πάνου Καμμένου. 
Ας φέρουμε μερικά παραδείγματα. Βρiσκόμαστε στο 2003 και οι ελληνικές βάσεις, ιδίως η Σούδα, δουλεύουν στο φουλ για να εξυπηρετήσουν τις προετοιμασίες των ΗΠΑ προκειμένου να πλήξουν το Ιράκ. Ο τύπος φέρνει στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κρήτη, αλλά όχι μόνο, με τα ραδιενεργά απόβλητα των πυρηνικών αντιδραστήρων με τους οποίους κινούνται τα πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια των HΠA που καταπλέουν στη ναυτική βάση στο Mαράθι. 
Αξίζει λοιπόν να διαβάσουμε αποσπάσματα της συνέντευξης που παραθέτει (7/28/2003) στο patris.gr ο τότε διευθυντής ερευνών στο EKEΦE "Δημόκριτος", πυρηνικός φυσικός Aνδρέας Θεοφίλου, συγγραφέας των βιβλίων Πυρηνικά Όπλα και Πυρηνική Ενέργεια και Ραδιενέργεια, που δίδαξε το μάθημα των πυρηνικών όπλων για πολλά χρόνια στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Eιδικότερα, για τα πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια των HΠA, τα οποία συχνά καταπλέουν και στο Mαράθι, στον κόλπο της Σούδας, ο κ. Θεοφίλου επισημαίνει:
"Tα πυρηνοκίνητα υποβρύχια πάντα προκαλούν μόλυνση γιατί σε ό,τι έχει σχέση με στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Oι στρατοί θεωρείται ότι είναι πάνω απ’ όλα. Έχει αποδειχτεί εν πάση περιπτώσει ότι όσες φορές έρχονται πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε κάποιο λιμάνι, τότε υπάρχει αυξημένη μόλυνση ραδιενέργειας. Πάντως, ο πυρηνικός φυσικός του "Δημόκριτου" εξηγεί ότι οι κάτοικοι και οι φορείς των Xανίων μπορούν να ζητήσουν να μετριέται η ραδιενέργεια από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας όταν γίνεται ελλιμενισμός τέτοιων πλοίων και να τους δίνονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών. Ωστόσο, επιμένει οτι οι μετρήσεις αυτές πρέπει να γίνονται όταν θα βρίσκεται στη Σούδα κάποιο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και όχι όταν θα έχει φύγει.
Σε ερώτηση, αν οι επιστήμονες είναι ενημερωμένοι για την ύπαρξη πυρηνικών υλικών ή πυρηνοκίνητων πλοίων στη Σούδα, απάντησε: "Yπάρχουν έντυπα μέσα από τα οποία ξέρουμε ότι στις βάσεις της Kρήτης είναι αποθηκευμένα και πυρηνικά όπλα και πυρηνικά βλήματα. Δεν χρειάζεται να μας ενημερώσουν υπηρεσιακά βέβαια. Aλίμονο, εμάς δεν μας ενημερώνουν για τίποτα. Aυτά θεωρούνται μυστικά του στρατού. Eμείς, τα μαθαίνουμε από την διεθνή βιβλιογραφία. Aυτά που θεωρούνται μυστικά, μπορεί να τα βρει κανείς σε βιβλία όπως στις ετήσιες εκθέσεις, 500 με 1.000 σελίδων, τις οποίες εκδίδει το Iνστιτούτο Eιρηνικών Eρευνών της Στοκχόλμης, το SIPRI, που όσα αναφέρει είναι έγκυρα. Yπάρχουν, λοιπόν, πυρηνικά βλήματα. Θυμάστε και παλιότερα ενώ οι διάφορες Κυβερνήσεις της χώρας διέψευδαν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων, κάποια στιγμή μας πληροφόρησαν ότι οι ΗΠΑ θα τα απέσυραν λόγω παλαιότητος...
Επίσης στις ναυτικές βάσεις της Κρήτης, προσαράζουν κατά καιρούς και πυρηνικά υποβρύχια, που μπορεί και να μην μεταφέρουνε καν πυρηνικά βλήματα, αλλά αποτελούν απειλή για το περιβάλλον, λόγω του ότι κινούνται με πυρηνικούς αντιδραστήρες, που είναι μεγάλο πλεονέκτημα διότι έτσι μπορούν να βρίσκονται πολύ καιρό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να επισημαίνονται. Oπότε, όλα τα βραχύβια απόβλητα των πυρηνικών αντιδραστήρων δεν μπορεί να τα φορτώνουνε, να τα κρατάνε και να τα πάνε στην Aμερική, όποτε ξαναπάει εκεί το υποβρύχιο. Aρκετά από αυτά ρίχνονται στη θάλασσα. Kαι βέβαια σε όποιο λιμάνι πηγαίνει κάποιο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο προκαλεί κάποια μόλυνση.
Στις σοβαρές αυτές καταγγελίες πρέπει να προσθέσουμε τα όσα αποκαλύπτει ένα παλαιότερο δημοσίευμα στο ¨ΒΗΜΑ¨ (12/12/1999), με τίτλο «Ο διπλός πυρηνικός κίνδυνος για την Ελλάδα», όπου τονίζονται τα εξής:
«Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να μετακινούνται διαρκώς αυξάνοντας τον κίνδυνο για πυρηνικό ατύχημα. Έτσι το πυρηνικό οπλοστάσιο μεταφέρθηκε σε πλοία επιφάνειας, σε υποβρύχια και αεροσκάφη. Για παράδειγμα, οι πυρηνικές κεφαλές του Αράξου Β61 μπορούν τώρα να μεταφερθούν και με F-16. Με την πρόσφατη δημοσίευση του «Βήματος» της 28.11.99, ότι μια πυρηνική νάρκη έπεσε από πυρηνικό πλοίο στον βυθό της θάλασσας κοντά στη Σούδα, το θέμα των πυρηνικών όπλων έρχεται στην επιφάνεια, επιβαρύνοντας τη Μεσόγειο και το Αιγαίο με έναν ακόμη ραδιενεργό κίνδυνο.
Η απώλεια πυρηνικών όπλων και πυρηνικών αντιδραστήρων κατά τη μετακίνησή τους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Πάνω από 50 τέτοιες περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των πραγματικών καταποντίσεων. Οι συνέπειες γενικά της παρουσίας στη χώρα μας πυρηνοκίνητων και πυρηνικών υποβρυχίων, πλοίων επιφάνειας, αεροπλανοφόρων, ακόμη και αεροσκαφών που μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους είναι σοβαρότατες και ο κίνδυνος διπλός:
Όλα τα πυρηνικά όπλα που έχουν καταποντιστεί στους βυθούς περιέχουν ουράνιο-235 ή πλουτώνιο-239 σε ποσοστό 100%. Υπάρχουν και μικρές ποσότητες τριτίου το οποίο χρησιμοποιείται για ενίσχυση της εκρηκτικής ισχύος με τη διαδικασία της σύντηξης. Μετά από αρκετές δεκαετίες θα αρχίσει η διάβρωση του μετάλλου που θα την ακολουθήσει η απελευθέρωση των ραδιενεργών αυτών υλών, με αποτέλεσμα τη ραδιενεργό μόλυνση της περιοχής. Η ραδιενέργεια του πλουτωνίου και του ουρανίου δεν θα έχει μειωθεί καθόλου μέσα στα 50 ή 100 χρόνια που θα αρχίσει η διάβρωση. Επιπλέον η περιοχή θα μολυνθεί και τοξικά, λόγω της εντονότατης τοξικότητας του πλουτωνίου. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι η τοξικότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του υδροκυανίου».
Κλείνουμε αυτή την παρέμβαση μας επιστρέφοντας και πάλι στην ανάλυση του Χρ.Καπούτση καθώς θέτει μια νέα διάσταση για τα ίδια τα πυρηνικά όπλα:
«Πέρα όμως από τους Στρατηγικούς σχεδιασμούς των υπερδυνάμεων, οι ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από εθνοτική καταγωγή και θρησκευτικά δόγματα, θα πρέπει να ανησυχούν και να προβληματίζονται, από την κατασκευή νέας γενιάς πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, προχωρούν στην εξέλιξη των πυρηνικών όπλων τους. Τα νέα πυρηνικά, θα είναι εξίσου φονικά αλλά λιγότερο καταστροφικά, αφού θα έχουν πολύ μικρή ακτίνα δράσης. Αυτή όμως η τοπικού χαρακτήρα πυρηνική καταστροφή, ενέχει και τον πειρασμό της χρησιμοποίησής τους, αφού ανατρέπει το ψυχροπολεμικό δόγμα της «αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής», το δόγμα δηλαδή της ψυχρής λογικής , ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα προκαλούσε μαζικά αντίποινα και θα κατέληγε στον πυρηνικό όλεθρο και την ολική καταστροφή όλων των αντιμαχομένων και όχι μόνο».
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς καλούμε τον λαό μας να αντισταθεί. 
Καθήκον όλων είναι η συμμετοχή και συμβολή στην αναδιοργάνωση του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος. 
Ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία της αγωνιστικής παρέμβασης μας πρέπει να είναι το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, το μπλοκάρισμα κάθε συμμετοχής-διευκόλυνσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ,  η έξοδος από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και η ανάπτυξη της πάλης του εργατικού κινήματος για την αντίσταση-ρήξη-ανατροπή της αστικής πολιτικής και της κυβέρνησης του άγριου ταξικού πολέμου, της στυγνής κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου